به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، یاسر رهبردین مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی امروز در جلسه مدیران صنعت آب و برق در آذربایجانغربی از آبگیری سد حسنلو اواخر آذرماه امسال خبر داد و گفت: با آبگیری از این سد زمینه تامین آب ۱۱۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی تامین میشود.
وی با اشاره به مشکل کمبود آب تخصیصی برای بخش کشاورزی، اظهار کرد: کمبود آب برای تخصیص به بخش کشاورزی در پایاب سدهای حسنلو، بوکان، مهاباد، زولا سلماس و شهرچای ارومیه هم وجود دارد، ولی شدت کمبود آب این بخش در سد حسنلو به مراتب بیشتر است.
رهبردین تاکید کرد: برای حل مشکل آب کشاورزی از سازمان جهاد کشاورزی درخواست داریم با تمام انرژی وارد عمل شود و شرکت آب منطقهای نیز به این اصل اعتقاد دارد که برای بهبود شرایط، باید بعد دو یا سه سال تغییر الگوی کشت انجام شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی افزود: امسال هم متأسفانه با کاهش بارش، در کشت پاییزه دچار مشکل کمبود آب بودیم.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه سد حسنلو نقده که تأمین کننده آب ۱۱۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی است و از اواخر آذر ماه آبگیری میشود، با تشکیل جلسه و هماهنگی بین دستگاههای ذیربط مشکلات و مسائل را بررسی میکنیم تا با برنامهریزی دقیق بتوانیم آبگیری را انجام دهیم.
رهبردین اعلام کرد: در بحث گردشگری با توجه به اینکه در سد حسنلو تأمین آب شرب نداریم و فقط هدف تأمین آب کشاورزی و صنعت است پتانسیل بالایی وجود دارد و امیدواریم برنامه مدونی در بحث گردشگری داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی یادآور شد: در بحث تأمین آب بخش صنعتی نیز در سد حسنلو مشکلی برای تأمین آب نداریم و در زمینه صنعت و اشتغالزایی در منطقه اعم از دامداری، مرغداری و … شرکت آب منطقهای در بحث تأمین آب در خدمت مردم منطقه است.
رهبردین با بیان اینکه توسعه کشت گلخانهای برای کاهش مصرف آب مهم است، خاطرنشان کرد: در شهرک کشاورزی منطقه نقده و محمدیار اقدامات خوبی در حال انجام است که امیدواریم با نظارت دستگاههای ذیربط شاهد خروجی بهتری در این زمینه باشیم و همچنین سازمان جهاد کشاورزی در بحث واگذاری زمینهای کشاورزی مساعدت بیشتری با مردم منطقه داشته باشد.
وی در خصوص اقدامات اجرایی در سد چپرآباد برای تأمین آب شرب، گفت: امیدوارم با تخصیص بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی تا پایان امسال بتوانیم در تأمین آب شرب برای مناطق نقده، نالوس و اشنویه موفق باشیم و همچنین بتوانیم آبرسانی یک هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی پایاب اشنویه و ۴۵ میلیون مترمکعب انتقال بین حوضهای داشته و در انتقال آب سد سیلوه به دریاچه حرکت مثبتی داشته باشیم.
انتهای پیام/گ