به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از theguardian، انسانها به زیستگاه حیوانات دست درازی کرده اند و اکنون روستاییان با یورش روزانه حیوانها روبرو میشوند، مثلا فیلها در جستجوی غذا به خانههای آنها وارد میشوند. حوالی نیمهشب بود که کیتیچای بودچان صدای دو تصادف شدید را از جلوی خانهاش شنید، یک فیل بیرون خانه بود و انبار موز خانواده را میخواست. Boonchuay، یک فیل نر محلی از پارک ملی Kaeng Krachan است که عادت به حمله به دهکده دارد. کیتیچای قبلاً ۲۰۰ کیلوگرم موز خریده بود تا بفروشد و بدون شک عطر شیرین موزها این فیل را به آنجا کشیده بود. این فیل در جریان آخرین سرقتش، در ماههای ژوئن و ژوئیه امسال موفق شد سرش را وارد آشپزخانه کند و کیسههای پلاستیکی، روغن آشپزی، رشته فرنگی و آرد را بردارد.
کیتیچای میگوید:" نباید از دست آنها عصبانی باشم، زیرا ما فضای زندگی آنها را اشغال کرده ایم، آنها قبلاً در اینجا زندگی میکردند. فیلها هر چند روز یک بار از اینجا عبور میکنند. در سرتاسر تایلند و آسیا، انسانها به طور چشمگیری در مناطق جنگلی نفوذ و اغلب دسترسی فیلها به منابع را مختل کرده اند. درگیری بین حیوانات و انسانها میتواند از نظر مالی برای انسانها ویرانگر، ناراحت کننده و در بدترین حالت برای هر دو گونه مرگبار باشد. بهیچت میگوید:" در تایلند مناطق جنگلی در حال کاهش هستند و ما پروژههای بسیار زیادی داریم که در داخل جنگل انجام میشود. سال گذشته در تایلند، هشت فیل و هشت انسان در یک درگیری کشته شدند."
یکی از فیلها به کمد آشپزخانه رستوران Nongyao Kaewsulesai حمله کرده و با یک کیسه ۲۵ کیلوگرمی شکر بیرون آمده است. آنها شکر، بستههای نودل و پاپایا را دوست دارند. صاحب این رستوران هر شب برای احتیاط جعبههای چیپس را به اتاق پشتی منتقل میکند. یخچال او چندین بار توسط فیلها تخریب شده است. سوپا تانگتونگ که موز سرخ شده میفروشد و در کنار جاده زندگی میکند، میگوید:" احساس میکنم یک نگهبان هستم. یکی از دو فیل معروف منطقه موفق شدند از دو دیوار عبور کنند و از اتاق نشیمن و اتاق خواب کودکان به آشپزخانه در پشت خانه وارد شوند. فیل همه چیز را خورد، نه تنها موز بلکه برنج پخته شده در پلوپز، برنج نپخته و شکر. مقامات به من کمک کردند تا دیوار جلوی خانه ام را بازسازی کنم، اما داخل آن آسیب دیده و برای غذای دزدیده شده غرامتی دریافت نکرده ام."
تئوریهای مختلفی در مورد علت حمله فیلها به روستای Chalermkiat Pattana که به عنوان یک پروژه سلطنتی در سال ۱۹۷۷ تاسیس شد، وجود دارد. از افتتاح یک کارخانه کنسرو سازی آناناس و رها کردن باقی مانده آناناس در جنگل تا تغییر ذائقه فیلها. به گفته بهیچت، تحقیقات نشان میدهد که تجاوز به مناطق جنگلی و توسعه مزارع مجاور با مواد غذایی با ارزش غذایی بالا نیز میتواند از دیگر عوامل باشد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/