اعرافی گفت: کردستان در بعد دانشگاهی و حوزوی قابلیت‌های بسیاری دارد که با توسعه زیرساختهای لازم، این استان باید به قطب علمی بین‌المللی تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج،آیت‌الله علیرضا اعرافی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز در نشست با نهادهای فرهنگی کردستان گفت: نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی باید در تدوین برنامه هفتم توسعه تلاش کنند تا برنامه‌هایی برای استان در زمینه تقویت زیرساختهایی که منجر به توسعه پایدار می شود به ویژه در حوزه علم و فرهنگ در نظر گرفته شود.

او از انقلاب اسلامی به عنوان یک انقلاب تمدنی و جهانی نامبرد و افزود: ذات اندیشه ای انقلاب اسلامی متعالی است و در فرهنگ و سنت تاریخی اسلامی و ایرانی ریشه دارد که اگر به درستی به جهان عرضه شود، خریداران بسیاری دارد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه ایران اسلامی از یک منظر محور مقاومت در جهان است، افزود: ایران اسلامی زیربنای جریان بسیاری قوی یک اندیشه نو و معرفتی در دنیا شده است و در کنار آن نمادی از نظامی مقاوم، شجاع و پیشرو به شمار می رود که همین مسوولیت در این نظام را سنگین‌تر کرده است.

آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه کردستان می تواند الگویی از همزیستی و تعامل مطلوب را در ایران عرضه کند که در دنیا اثرگذار باشد، ادامه داد: تلاش مسوولان این استان برای هم‌افزایی فارغ از ممیزات زبانی و مذهبی، کاری خوب و اثرگذار است که دنیا می تواند از آن بهره‌برداری کند و نگاه مسوولان کشور هم باید چنین نگاهی باشد.

او  تاکید کرد: اگر زیرساختهای اقتصادی تقویت نشود، سایر حوزه های فرهنگی و سیاسی نیز تحت تاثیر آن قرار می گیرد و برای همین توجه به این بخش نباید مغفول واقع شود.

عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی، با بیان اینکه در کار پیشرفت و تعالی، نهادهای آموزش و پرورش، دانشگاه، حوزه و نهادهای رسانه‌ای و فرهنگی نقش اول را ایفا می کنند اضافه کرد: اگر آموزش و پرورش قوی و سازنده باشد، پایه کار در دست ما خواهد بود و باید نقطه اصلی سرمایه گذاری بر این نهاد متمرکز شود.

آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه همه نهادها باید پیوست آموزش و پرورش داشته باشند، یادآور شد: اضلاع دیگر پایه ریزی علم و دانش و فرهنگ دانشگاه و حوزه است که کم کاری هریک مانع از توسعه خواهد شد.

او اظهار داشت: کردستان در شورای عالی انقلاب فرهنگی از نظر آسیب‌های اجتماعی وضعیت حادی ندارد ولی باید تلاش کرد تا همان میزان کم هم متوقف شود چرا که امکان معالجه آن وجود دارد.

عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه علمای شیعه و سنی علاوه بر مطالبه گری باید پاشخگو هم باشند، اضافه کرد: رسالت ویژه علما این است تا با مطالبه برنامه ریزی و زیرساخت راه را برای توقف آسیبهای اجتماعی هموار کنند .

اعرافی تاکید کرد: داشتن برنامه منسجم از الزامات کار فرهنگی است و باید گامهای بزرگتری در استان برداشته شود و در کنار آن هم باید از تهران کمکهای بزرگی به این بخش اختصاص یابد.

او بر لزوم دارا بودن برش استانی در سندهای راهبردی کشور را یادآور شد و گفت: در شورای عالی انقلاب فرهنگی ۲۰ سند و در دیگر نهادها هم اسنادی وجود دارد که با رویکرد برنامه ای و برش استانی می شود تا آمار درست و تجزیه و تحلیل آن برنامه ریزی درست تری داشت.

آیت‌الله اعرافی از استاندار کردستان خواست تا با جمع بندی مسائل و مشکلات دانشگاههای استان زمینه انعکاس آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی فراهم شود تا با بررسی راهکارهای حل این مشکلات فرتهم شود.

او  بومی گزینی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی را نیازمند اصلاح دانست و گفت: این طرح در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد که با توجه به مشکلاتی که مطرح است باید در آن بازنگری شود.

عضو فقهای شورای نگهبان اضافه کرد: نبود امکانان علمی و خروج نخبگان و استعدادها از کشور غم بزرگی است که باید فکری به حال آن کرد.

بومی‌گزینی دانشگاهها نیازمند بازنگری است

 استاندار کردستان در جریان سفر آیت الله اعرافی رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور و عضو فقه‌های شورای نگهبان به کردستان و جلسه با دستگاه‌های فرهنگی استان، اظهار داشت: طرح بومی گزینی در دانشگاه‌ها که از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است بە ضرر استان است و با این کار جوانان با استعداد کردستانی نمی‌توانند در دیگر دانشگاه‌ها برتر کشور تحصیل کنند، بنابراین این مصوبە باید مورد بازنگری قراربگیرد.

بهمن مرادنیا با اشاره به توانمندی‌های استان کردستان در حوزه مسائل فرهنگی گفت: در دوسال گذشته دو رویداد ثبت جهانی اورامان و شهر خلاق موسیقی سنندج در یونسکو اتفاق افتاد که نشان داد کردستان در سطح ملی و بین المللی و برنامه های فرهنگی حرف برای گفتن دارد.

او اضافه کرد: ما در بخش عمرانی و حمل و نقل کار‌های بسیار انجام دادیم و باید این مسائل توسعه های را نیز در بخش فرهنگ دنبال و سرمایه گذاری‌های موثرتری انجام دهیم.

استاندار کردستان با بیان اینکە با توجه به ارتباطات موجود و ظرفیت‌های استان در حوزە فرهنگی و گردشگری بی گمان در سال‌های آینده شاهد تحول در این بخش خواهیم بود، گفت: ما باید کاری کنیم که نگاە دیگر مناطق کردنشین در داخل و خارج کشور بە سمت استان کردستان باشد.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.