به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در هفتههای گذشته اخبار ضد و نقیضی مبنی بر حضور چینیها در پروژههای جدید مسکنی از جمله نهضت ملی مسکن مطرح شده است، این در حالی است که هم وزیر راه و شهرسازی و هم محمود زاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی این موضوعات را رد کرده و اعلام کرده اند که ما تنها از تکنولوژی جدید چینیها برای ساخت این واحدها استفاده خواهیم کرد. اما به گفته بسیاری از سازندگان و انبوه سازان به نظر میرسد که این موضوع جدی شده و دولت قصد دارد برای افزایش سرعت اجرای پروژهها از حضور چینیها استفاده کند.
گفتنی است در طرح نهضت ملی مسکن، دولت قرار است ۴ میلیون واحد مسکونی را تا سال ۱۴۰۴ بسازد و به متقاضیان تحویل دهد، ثبت نام این طرح از هفته گذشته آغاز شده و تاکنون بیش از ۴۰۰ هزار نفر برای ثبت نام این طرح نام نویسی کرده اند.
در همین رابطه ایرج رهبر نایب رییس انجمن انبوه سازان استان تهران با در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه اقدام وزارت راه و شهرسازی مبنی بر مشارکت چینیها در ساخت واحدهای جهش تولید مسکن جدی شده است، گفت: بسیاری از سازندگان و انبوه سازان با متوجه شدن این مسئله نسبت به این تصمیم معترض هستند و به نظر می رسد که ارائه آدرس و اطلاعات غلط به وزیر راه و شهرسازی، سبب اتخاذ چنین تصمیمی شده است.
رهبر توضیح داد: به نظر می رسد که اطرافیان وزیر ر اه و شهرسازی به او اطلاعات غلط داده اند و یا اینکه ممکن است به دلیل ارتباطی که وزیر راه در زمان وزارتش در وزارتخانه نفت با چینیها داشته است، تحت تاثیر مسائلی مایل به ادامه همکاری با چینیها شده باشد.
دبیر انجمن انبوه سازان مسکن با اشاره به اینکه در حال حاضر۶ هزار و ۵۰۰ شرکت انبوه ساز در کشور و همچنین ۵۰۰ هزار نفر نیروی فنی و مهندس وجود دارند، تاکید کرد: کشور ما بعد از آمریکا دارای بالاترین نیروی انسانی ماهر در زمینه مهندسی است و با توجه به اینکه در شرایط فعلی مصالح ساختمانی به اندازه کافی موجود است، از این رو با یک مدیریت مسئولانه، امکان اجرای بهینه طرحهای دولت در حوزه مسکن بدون نیاز مشارکت کشورهای خارجی فراهم است.
نایب رییس انجمن انبوه سازان استان تهران با اشاره به اینکه طی یک دهه اخیر به کارگیری تکنولوژیهای صنعتی در ساخت و سازها کاملا متداول شده است، تصریح کرد: متاسفانه چینیها از کارنامه قابل قبولی در همکاری با پروژههای عمرانی در کشور ما برخوردار نیستند که از جمله میتوان به پروژه آزاد راه تهران- شمال و نیز راه اندازی قطار تهران-قم –اصفهان اشاره کرد.
رهبر با اشاره به اینکه احتمال میرود که به کارگیری چینیها در تولید مسکن با تهاتر نفت مرتبط باشد، تصریح کرد: ممکن است دولت قصد داشته باشد از این طریق تهاتر نفت را که منجر به خرید ارزان نفت میشود، جبران کنند، این در حالی است که اساسا امکان ندارد که چینیها بخواهند در امر تولید مسکن با قیمتهای پیشنهادی از سوی دولت ما موافقت کنند.
او تصریح کرد: متاسفانه به کارگیری چینیها در طرح جهش تولید مسکن بر خلاف رهنمودهای مقام معظم رهبری بوده است، چرا که ایشان تاکید داشتند در همه زمینهها اولویت با ظرفیت داخلی است و اگر توانمندی داخلی وجود داشته باشد، نباید از کشورهای خارجی کمک بگیریم، این در حالی است که به کارگیری چینیها در ساخت مسکن دقیقا عکس این توصیه رهبری است.
دبیر انجمن انبوه سازان با بیان اینکه وزارتخانه باید پاسخگوی ۵۰۰ هزار مهندس و ۶ هزار و ۵۰۰ شرکت انبوه سازی در کشور باشد، بیان کرد: با توجه به اینکه مسکن موتور محرکه اقتصاد کشور است و با در نظر گرفتن وابستگیها هزاران شغل به این صنعت، بنابراین چنانچه دولت به جای چین از مهندسان و شرکتهای ایرانی استفاده کند، این امر سبب ایجاد فرصتهای شغلی بی شماری برای مهندسان و شرکتهای انبوه سازی در کشورمان میشود.
نایب رییس انجمن انبوه سازان استان تهران تاکید کرد: نباید تصور شود که حضور چینیها در طرح جهش تولید مسکن صرفا به ورود تکنولوژی محدود میشود، بلکه آنها به بهانههای مختلف از نیروی انسانی کشور خود استفاده خواهند کرد و بدون شک این امر سبب تشدید رکود و بیکاری خواهد شد.
باید نگاهی به کارنامه چین در سوریه، الجزایر و حتی کشور خودمان بیندازیم. شنیده میشود که سازندگان چین با متری ۱۵۰ دلار (حدود ۴ میلیون تومان) در ایران خانه می سازند، در حالی که به گفته انبوه سازان ایرانی، سازندگان چینی در سوریه و الجزایر با متری ۳۵۰ تا ۴۰۰ دلار (حدود ۱۰ میلیون تومان) واحد مسکونی احداث کردند.
در سند ۲۵ ساله همکاری ایران و چین، موضوع خانهسازی به طور مستقیم گنجانده نشده است. در این سند که هفتم فروردین امسال به امضای وزرای خارجه دو کشور رسید، در حوزه اقتصادی به همکاری دو کشور در حوزههای نفت، صنعت و معدن و حوزههای مرتبط با انرژی (نیرو، انرژیهای تجدیدپذیر و ...) اشاره شده، اما درخصوص ساخت مسکن توافق مستقیم صورت نگرفته و صرفا به شکل کلی، توسعه سواحل مکران مورد اشاره قرار گرفته است.
گزارش از محبوبه کباری
انتهای پیام/
همون بهتر بدن به چین تا بلکه ما بی خونه ها خونه دار شیم
حالا چهار تا انبوه ساز کمتر سود نجومی کنن عیبی نداره
اینا هم خودشون میدونن با این ساخت و سازها قیمت کم نمیشه
فقط یک دلیل داره
اونم آمار!!!
ک بگن دولت قبل ۱۰۰ تا خونه ساخت ما ۲۰۰ تا پس ما بهتریم
از همون اولش همه دولت ها فقط دنبال آمار بودن
و هیچکدومم فکر مردم نبودن
حمایت از داخل درست، اما نه افراد بی دین و ایمان
چینی ها خودرو را هم بهتر و ارزانتر از ما می سازند
بسیار هم عالی ... فقط زودتر آقای رئیسی
مافیای خودرو و مسکن را فقط با چین میشه فرو ریخت
خب ارزون بسازن تا از چینیها دعوت نکنن!!!!!
چرا باید انبوه سازان سود کلان ونجومی ببرند و ساختمان پر از عیب وایراد تحویل دهند.
اتفاقا تجربه خوبی هست اگر از چینی ها استفاده شود تا ثابت شود که ساخت مسکن را میتوان بامصالح بهتر وارزان تر تمام کرد. و انبوه سازان هم بابت منفعت طلبی و کم گذاشتن گوشمالی شوند.
تجربه خوبی است
درود بر دولت خوش فکر
موضوع بزرگراه تهران شمال در دولت بی کفایت قبلی بوده و دولت قبل چینی ها رو تحویل نگرفت تا از توان و راهکارهای آنها استفاده شود. ثانیا
بااحترام به انبوه سازان داخلی متاسفانه سالهاست این قشر به بساز و بنداز معروف شدند!! چرا؟
بسیاری از این قشر محترم:
چرا از مصالح و کیفیت نداشتن کار تحویلی ساختمان سازان داخلی نگفتید؟
چرا از کم گذاشتن و سود زیادتر از حد بردن انبوه سازان نگفتید؟
از کم گذاشتن در سیستم آب و فاضلاب ،کاشی کاری، حتی دود کش درست و حسابی تعبیه نمی کنند چون لوله سیمانی کوچکتر و ارزان تر را می گذارند!! حتی برای نصب پکیج قصور این عزیزان دیده شده!! مگر نیست و ندید؟
چرا از تاخیر در تحویل ساختمان و بهانه جویی های داخلی ها نگفتید؟
چرا از منفعت طلبی و تحویل ساختمان پر از نقص و گرفتاری به مردم نگفتید؟ ساختمان نوساز باید مشکل فاضلاب داشته باشه؟ باید از پنجره آب باران بیاد داخل ساختمان؟
آیا حق نبود از اینکه انبوه ساز برای منفعت طلبی کابینت را به بهانه سلیقه ای بودن، نصب پکیج و رادیاتور و نیز نصب کولر و سیستم سرمایشی را به بهانه کاهش قیمت از مشتری دریغ می کند هم می گفتید؟
استفاده از مصالح بی کیفیت ، پاسخگو نبودن خسارت مردم بعد از چند سال مخصوصا در مواقعی که زلزله و یا اتفاقا دیگری این بی کیفیتی را برملا می کند را چرا نگفتید؟
آمار تعداد مهندسان مهم نیست مهم این است که چند در صدشان اولا غیر از مدرک مهارت و تخصص با تعهد شغلی دارند یعنی چند در صد از این عزیزان در قبال نشست دیوار ساختمان بعد از دوسال تعهد دارند خسارت و جبران کنند؟ چند در صد این افراد در مورد حفر چاه فاضلاب اطلاعات دقیق و درستی دارند و چقدر در این موضوع تعهد و نظارت دارند؟
جطور برای خودرو می گوئید از خارج وارد کنند تا رقابت باشد ولی برای ساختمان سازی و اینکه هر روز یک بهانه و " ان قلتی" در آوردن این انبوه سازان چنین حرفی نمی زنید؟
ضمنا رهبری در مورد تعهد داشتن کیفیت محصولات داخلی هم مطالب زیادی فرمودند که ذکر نکردید.
مطمئنم که این مطالب حق را منتشر نمی کنید.
خداوکیلی ولکنید
شما کارخانه هایی مثل خانه سازی مشهد رو احیا کنید نصف قیمت چینی ها براتون خونه درست میکنن
بله پیمانکارانی ساختمانی که شما با اونا قرارداد میبندین سهم شما رو هم در نظر میگیرند
شما کارخانه هایی مثل خانه سازی مشهد رو احیا کنید نصف قیمت چینی ها براتون خونه درست میکنن
بله پیمانکارانی ساختمانی که شما با اونا قرارداد میبندین سهم شما رو هم در نظر میگیرند
شما کارخانه هایی مثل خانه سازی مشهد رو احیا کنید نصف قیمت چینی ها براتون خونه درست میکنن
بله پیمانکارانی ساختمانی که شما با اونا قرارداد میبندین سهم شما رو هم در نظر میگیرند
بسازبنداز چینی دیگه چی می شه؟!
می گویند برج میلاد را چوچانگ ، زن ارسطو ساخته .
دردت را به کی بگه خوبه؟
بعد ادعای آقایان گوش فلک را پر کرده
باشگاه پیامم را بی کم و کاست بگذار جان..