به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،نسرین یادگاری رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: به دلیل اهمیت این موضوع، سازمان بهداشت جهانی شعار جهانی امسال را "مبارزه همگانی با کرونا در محیط سالم با تولید و مصرف غذای سالم" گذاشته است.
وی افزود: بر اساس گزارشات سازمان بهداشت جهانی، غذایی که انتخاب و مصرف می کنیم نه تنها بر سلامتی مان بلکه بر نحوه عملکرد سیستم های کشاورزی و غذایی اثرگذار است.
وی تاکید کرد: سیستم های کشاورزی-غذایی نابرابر ها و بی عدالتی های عمیقی را در جوامع مختلف آشکار کرده به طوریکه تعداد زیادی (حدود 3 میلیارد نفر در جهان) نمی توانند رژیم غذایی سالم داشته باشند و علاوه بر شیوع سوء تغذیه، پروتئین، انرژِی و کمبود ریزمغذی ها، اضافه وزن و چاقی و بیماری های غیر واگیر مرتبط با تغذیه همچنان در حال افزایش است.
یادگاری افزود: در همه گیری کرونا و تبعات اقتصاد ناشی از آن بر وضعیت تغذیه و امنیت غذایی خانوار و نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی بدن، تاکید سازمان های بین المللی بر این است که کشور های جهان برای تغذیه حدود 10 میلیارد نفر در سال های آینده(2050) باید به ایجاد سیستم های پایدار کشاورزی و غذایی متهد شوند.
رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: در شرایط فعلی بحران کووید ۱۹ در جهان، افزایش فقر ناشی از بیکاری و کاهش درآمد خانوارها باعث شده میلیون ها نفر به کمک غذایی فوری نیاز داشته باشند و این در حالی است که این روز جهانی برای دومین سال متوالی است که جهان با آثار گسترده این همه گیری مقابله می کند، برگزار می شود.
یادگاری در ادامه خاطرنشان کرد: با رعایت پروتکل های بهداشتی و البته مصرف میوه و سبزیجات خطر ابتلا به کرونا 40 درصد کاهش و نیز با مصرف روزانه 6 تا 8 لیوان آب و سایر مایعات از ابتلا به کرونا پیش گیری به عمل می آید.
وی در پایان، تهیه بسته خدمتی روز جهانی غذا و ارسال برای تمام شهرستان های استان، ارسال پیام های تغذیه ای به منظور زیر نویس در تلویزیون، ارسال گیف و انیمیشن های گوناگون برای نشر در کانال های مجازی در سطح استان و استفاده از بیلبوردهای شهری جهت آموزش مردم و مورد تغذیه سالم در روزهای کرونایی و ارسال فیلم های کوتاه در هفته جهانی غذا برای کانال های موجود در مراکز جامعه سلامت را از مهمترین اقدامات این حوزه عنوان کرد.
منبع:شهر خبر
انتهای پیام/