دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان گفت: یکی از وظایف خانه‌های خلاق، حفظ، نگهداری و مرمت آثار باستانی است.

پرویز کرمی، دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق و مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص اهمیت ایجاد رابطه بین سازمان میراث فرهنگی و صنایع خلاق اظهار کرد: حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یکی از زیرشاخه‌های اقتصاد خلاق است بنابراین ارتباط بسیار نزدیک و تنگاتنگی بین این دو حوزه وجود دارد.

او افزود: اشتغال و درآمدزایی در حوزه صنایع فرهنگی و خلاق سبب توجه هرچه بیشتر کشور‌ها به این حوزه شده است.

کرمی ادامه داد: توجه به صنایع خلاق و فرهنگی، تاثیر بسزایی در اقتصاد دانش بنیان خواهد داشت. براساس آمار به دست آمده در سال گذشته حدود ۲۷۰۰ میلیارد دلار گردش مالی صنایع فرهنگی و خلاق در دنیا برآورد شده است؛ بنابراین استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی و صنایع دستی باتوجه به گردش مالی‌شان به راحتی می‌تواند جایگزین بهره مندی از منابع زیرزمینی شود و مسیر را برای دور شدن از اقتصاد نفتی هموارتر کند.

دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان تصریح کرد: حوزه گردشگری داخلی از جمله حوزه‌های درآمدزا برای هر کشوری است. کشور ما با توجه به وجود منابع طبیعی و تاریخی، شرایط بسیاری مناسبی برای سرمایه گذاری هر چه بیشتر در این حوزه دارد اما علاوه بر شیوع کرونا در جهان، نبود برخی زیرساخت‌های مناسب سبب شده تا این حوزه با مشکلاتی مواجه شود که با همت سازمان میراث فرهنگی نه تنها می توان به تامین زیرساخت ها پرداخت، بلکه میتوان شاهد پیشرفت های بسیار خوبی در این حوزه بود.

دبیر ستاد توسعه صنایع نرم و خلاق گفت: وجود پلتفرمی با عنوان خانه‌های خلاق در کشور به همت معاونت علم و فناوری کارخود را آغاز کرده است. این خانه ها سعی در رفع مشکلات کسب و کار‌های نوپا و استارتاپ‌ها دارند. یکی دیگر از وظایف خانه‌های خلاق، حفظ، نگهداری و مرمت آثار باستانی به کمک سازمان میراث فرهنگی است که در نهایت بعد از انجام مراحل مرمت و بازسازی در برخی مواقع از این مکان‌ها به عنوان محل استقراری برای ارائه خدمات به شرکت‌های حوزه میراث فرهنگی تبدیل خواهند شد.

او بیان کرد: افزایش همکاری و هم‌افزایی بین معاونت علم و فناوری، خانه‌های خلاق و سازمان میراث فرهنگی می‌تواند منجر به اشتغال زایی به همراه توسعه پایدار در کشور شود. در واقع ارتباط هر چه بیشتر این دو حوزه در دولت جدید برای رفع مشکلات کشور، بهره گیری از نیرو‌های انسانی متخصص و ارتقاء توانمندی‌ها و نفوذ هرچه بیشتر فناوری و نوآوری در کسب و کار‌های سنتی موثر است.

کرمی گفت: امیدواریم در دولت جدید با توجه به برنامه های وزیر میراث فرهنگی مبنی بر توجه بیشتر به شرکت های دانش بنیان و نیروی انسانی جوان در مسیر پیشرفت قرار بگیریم.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار