نخستین جشنواره سراسری مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی با موضوع سردار آسمانی با معرفی آثار برتر در سیرجان به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، نخستین جشنواره سراسری مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی با عنوان سردار آسمانی دیشب در مهمانسرای گل گهر شهرستان سیرجان با حضور تعدادی از مسئولان و شرکت کنندگان در محیط باز و با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی برگزار شد.

این رخداد رسانه‌ای با حمایت شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر و با هدف نکوداشت نام و یاد سردار بزرگ جهان اسلام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و تجلیل از تولیدکنندگان محتوا با موضوع این شهید گرانقدر برگزار شد.

 ارسال بیش از ۵۱۰ اثر از ۲۵ استان کشور به جشنواره سردار آسمانی 

محمدرضا نژادحیدری، مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه‌های استان کرمان در این آیین از برگزاری جشنواره رسانه‌ای سردار آسمانی به عنوان یکی از مهم ترین رویداد‌های فرهنگی برای پاسداشت سردار سلیمانی نام برد و گفت: این اقدام توفیقی است که به آسانی نصیب کسی نمی‌شود.

او افزود: برگزاری این جشنواره تخصصی و به شکل سراسری، ایده‌ای بود که پارسال  در برنامه‌های سالگرد شهادت سردار سلیمانی مطرح کردم و شرکت صنعتی و معدنی گل گهر برای برگزاری آن قول حمایت مالی و معنوی داد.

نژادحیدری به مراحل کار در جشنواره سراسری سردار آسمانی اشاره و تصریح کرد: دریافت آثار، داوری و سایر امور در این جشنواره به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان و به صورت تمام الکترونیک انجام شد که اقدامی رو به جلو است.

او تصریح کرد: بیش از ۵۱۰ اثر از ۲۵ استان کشور به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که در نهایت ۳۱۸ اثر از سوی داوران و اساتید مورد تائید دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شایسته داوری شناخته شدند.

مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه‌های استان کرمان با بیان اینکه برخی آثار ارسالی با رشته‌ای که انتخاب شده بود، همخوانی نداشتند، بیان  داشت: استان کرمان با ۱۸۶ اثر، بیشترین اثر ارسالی به جشنواره سردار آسمانی داشت و تهران و خراسان شمالی به ترتیب رتبه دوم و سوم را داشتند.

او با بیان اینکه سخن گفتن در مورد شخصیت شهید سلیمانی کاری دشوار است و حاج قاسم از زمان جنگ برای ملت ایران و کرمان شخصیتی اسطوره‌ای بود، ادامه داد: مردم کرمان به خصوص اصحاب رسانه و فعالان فرهنگی برای ترویج مکتب بی پیرایه سردار شهید سلیمانی مسئولیتی دوچندان دارند.

نژادحیدری گفت: نقل مجاهدت‌ها و سیره و سلوک سردار سلیمانی برای نسل‌های آینده کار بزرگی است و تاسی به سیره ایشان در شعار آسان و در مقام عمل دشوار است.

مدیر خانه مطبوعات و رسانه‌های استان کرمان همچنین از همه افرادی که در برگزاری جشنواره کمک کردند قدردانی کرد و گفت: مدیرعامل شرکت صنعتی معدنی گل گهر سیرجان، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد، مدیرکل، معاون و رئیس اداره مطبوعات فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان، سپاه ثارالله، سازمان بسیج رسانه، مشاور استاندار کرمان در امور اطلاع رسانی، روابط عمومی گل گهر و فرماندار سیرجان در برگزاری این جشنواره کمک زیادی کردند.

جشنواره رسانه‌ای سردار آسمانی قابلیت بین‌المللی شدن را دارد

محمد علیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان نیز در این آیین با اشاره به ظرفیت بالای کار در بخش شخصیت والای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: این جشنواره پتانسیل برگزاری مداوم و هر ساله و همچنین ظرفیت منطقه ای شدن و بین المللی شدن را دارد.

او  با اشاره به اینکه پشنهاد برگزاری این مراسم را پارسال خانه مطبوعات کرمان داد، افزود: قطعا برای ادامه آن به کمک همه نهاد ها و دستگاه های استان کرمان به خصوص شرکت صنعتی معدنی گل گهر نیاز داریم.

علیزاده تصریح کرد: چندی پیش جشن روز خبرنگار در سیرجان برگزار شد و با فاصله اندک اختتامه جشنواره مطبوعات سردار سلیمانی در همین مکان در حال برگزاری است و این حاکی از جایگاه و ظرفیت این شهرستان در حوزه فرهنگ و رسانه است که با نگاه مثبت امام جمعه، مدیران و به طور ویژه مدیرعامل شرکت صنعتی معدنی گل گهر ما شاهد شکوفایی سیرجان هستیم.

او با بیان اینکه خوشحال هستیم از این قبیل برنامه ها در سیرجان در حال برگزاری است، تصریح کرد: سمپوزیوم مجسمه سازی نیز در سیرجان در حال برگزاری است که هنرمندان شاخصی در آن حضور دارند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با بیان اینکه شهر سیرجان با سابقه فرهنگی که دارد شایسته برگزاری این گونه برنامه ها و مناسبت ها است، بیان کرد: جشنواره مطبوعات و خبرگزاری ها که با موضوع سردار سلیمانی برگزار شد به مکتب سردار اشاره دارد.

او تاکید کرد: در اولین سالگرد سردار سلیمانی با برنامه ریزی ستاد هماهنگی برنامه ها و ترویج مکتب سردار، دستگاه های اجرایی برنامه ریزی های مناسبی داشتند و به منظور ترویج مکتب سردار، تلاش های زیادی شد.

علیزاده با اشاره به اینکه از چهلم سردار بیانه ای صادر شد که در این بیانه ۲۵ مولفه ذکر شده است که ۲۵ ویژگی ممتاز سردار ما است که سردار ما را به یک مکتب تبدیل می کند، گفت: سردار سلیمانی در کنار وجه نظامی، وجه های دیگری هم دارد و وجوه او به نوعی وجه بارز و جامع در مکتب اسلام است.

او با اشاره به نقش مهم رسانه ها یادآور شد: قطعا نیاز است ظرفیتی همانند رسانه به کمک و معرفی چنین شخصیتی بیاید؛  بنابراین از رسانه ها و ابزارهای رسانه ای می توان به نحو احسن در این مسیر استفاده کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با بیان اینکه نیاز است این شخصیت برجسته بیشتر معرفی شود؛ بنابراین باید تلاش کنیم سردار شهید سلیمانی به آیندگان نیز معرفی شود، ادامه داد: این شخصیت وارسته که نماد شخصیت ایرانی ما است باید روز به روز بیشتر معرفی و شناخته شود و خیلی مهم است رسانه ها در این بخش ورود کنند.

او رویدادهای برگزار شده پارسال حول محور سردار شهید سلیمانی را ۷۲ رویداد عنوان و تصریح کرد: سه رویداد از این تعداد کشوری، ۱۸ مورد استانی و ۵۱ رویداد شهرستانی و به میزبانی سیرجان برگزار شده است.

علیزاده افزود: امسال نیز به دستور دستگاه های مربوطه برنامه های دومین سالگرد نیز جمع بندی می شود و تاکنون ۳۰ برنامه فرهنگی به ستاد هماهنگی ستاد پیشنهاد شده که بعدا جمع بندی و رسانه ای خواهد شد.

نخستین جشنواره سراسری مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی با موضوع سردار آسمانی، همراه با معرفی آثار برتر در سیرجان به کار خود پایان داد.

نتایج جشنواره سردارآسمانی

نتایج جشنواره سراسری مطبوعاتی، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری سردار آسمانی به شرح زیر اعلام شد:

بخش تیتر:

نفر اول: هیئت داوران در بخش تیتر، اثری را شایسته رتبه‌ اول ندانستند.

نفر دوم: به صورت مشترک:

تیترِ سردار سرباز اثر نسیم سلیمانی از هفته نامه تجارت، معدن و فولاد و تیترِ قدم به ملک سلیمانی اثر هدی رضوانی از فصلنامه معراج اندیشه، شهرستان سیرجان.

نفر سوم: به صورت مشترک:

تیترِ جهانی‌ترین سردار ایرانی اثر عبدالله الماسی از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، استان کرمانشاه و تیترِ روزگار بی مالک در قنات ملک اثر نجمه حسنی از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، استان کرمان.

ـ  در رشته خبر هیئت داوران هیچ اثری را شایسته برگزیده شدن ندانستند. 

مصاحبه:

نفر اول: محسن فاطمی نژاد از روزنامه قدس، شهر مشهدالرضا برای مجموعه مصاحبه‌ها از جمله گفت‌وگوی شش ویژگی مدیریتی شهید سلیمانی.

نفر دوم: مریم سادات آجودانی از خبرگزاری فارس، استان تهران برای مجموعه مصاحبه‌ها از جمله گفت‌وگوی خاطرات ۴۰ سال رفاقت با سردار سلیمانی / اول دعوا کردیم بعد رفیق شدیم.

نفر سوم: هادی کاربخش از هفته نامه یزدان کرمان برای مصاحبه‌ سردار با موسیقی سنتی موافق بود. 

گزارش:

نفر اول: مهری فروغی از خبرگزاری تسنیم، استان اصفهان برای گزارش تو که سرباز وطن بودی و قاسم به زمان. 

نفر دوم: به صورت مشترک: 

 مصطفی قطبی جشوقانی از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، شهر مشهدالرضا برای گزارش راز و رمز سرداری دل ها و هدی رضوانی از فصلنامه معراج اندیشه، شهرستان سیرجان برای گزارش قدم به ملک سلیمانی. 

نفر سوم: مینا مولایی از روزنامه جام جم،  شهر تهران برای گزارش دوباره یتیمی. 

یادداشت و سرمقاله:

نفر اول: احمدرضا تخشید از هفته نامه پاسارگاد، شهرستان سیرجان برای اثرِ غمگین رفتنش و حیران نبودنش هستیم. 

نفر دوم به صورت مشترک: 

رقیه توسلی از روزنامه قدس برای اثرِ رقص اندر خون خود مردان کنند و  خلیل همایی‌راد از خبرگزاری میزان، استان کرمان برای اثرِ حاج قاسم یک منشور بود. 

نفر سوم: کبری سعادتی از دوهفته نامه آزنا، استان اردبیل برای اثرِ غیرت مالک باقی است

طراحی و صفحه آرایی:

نفر اول: نرگس بامری از روزنامه کرمان امروز.

نفر دوم: فریدون حسینی از هفته نامه آذریورد، استان اردبیل.

نفر سوم: محمد کرمی از روزنامه صبح ساحل، استان هرمزگان.

عکس:

نفر اول: محمدحسن صلواتی از شهرآرانیوز شهر مشهد. 

نفر دوم: مهدیه غفوریان از خبرگزاری فارس، شهر مشهد. 

نفر سوم: ابوذر احمدی زاده از خبرگزاری جمهوری اسلامی «ایرنا» ،شهر کرمان.

منبع: خبرگزاری ایرنا 

انتهای پیام/ م 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.