پیرمحمد ملازهی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دعوت ایران به جلسه معرفی کابینه طالبان در افغانستان گفت: واقعیت امر آن است که کابینه طالبان چه از لحاظ ایدئولوژیک و چه از لحاظ قومی کاملا انحصاری است.
وی اظهار کرد: طالبان در کابینه دولت افغانستان هیچ یک از جریانات دیگر موجود در این کشور را دخیل نکرده و واقعا به صورت کاملا انحصاری دست به چینش ترکیب دولت جدید زده است، در حالی که توقع میرفت در این کشور یک دولت ملی روی کار بیاید.
کارشناس مسائل خاورمیانه درباره پیامد این تصمیم در افغانستان گفت: در حال حاضر افغانستان به دو جبهه تقسیم شده است، یکی حاکمیت طالبان و دیگری جمعیت قومی و مذهبیای که در دولت جدید اصلا منافعشان دیده نشده، اما اینجا محلی است که کشورها باید بین حاکمیت و جریان مردمی افغانستان دست به انتخاب بزنند.
وی توضیح داد: کشورهای همسایه افغانستان از جمله ایران یا باید در جلسه شرکت و از کابینه طالبان حمایت کنند و یا با تحت فشار قرار دادن طالبان آنها را به تشکیل یک دولت ملی ترغیب نمایند. در این فضا به نظر میرسد ایران موقعیت دشوارتری نسبت به سایر مدعوین جلسه دارد.
ملازهی ادامه داد: مسائلی همچون حوزه تمدنی و فرهنگی ایران که با افغانستان پیوندی ناگسستنی دارد، از سوی دیگر مرز مشترک بین این دوکشور که بالای ۹۰۰ کیلومتر میباشد و این مسائل باعث شده تا تحولات افغانستان خیلی به ایران نزدیک باشد، کار ایران را بسیار دشوار کرده است.
وی افزود: ایران باید تکلیف خودش را روشن کند که طرف طالبان میایستد و از شعارهای ایدئولوژیکش عبور میکند یا که تلاش خودش را بهکار میبرد تا حداقل توازنی بین مذاهب و قومیتهای افغان در کابینه دولت ایجاد شود و دولتی ملی روی کار بیاید.
این کارشناس مسائل خاورمیانه تاکید کرد: نیاز فوری و حیاتی ایران آن است که یکی از ارگانها برای مثال وزارت امور خارجه یا شورای عالی امنیت ملی و یا هر ارگان دیگر بر سر این موضوع تصمیم گیری نماید و البته تصمیم گرفته شده، فصل الخطاب باشد و در کشور بر سر این موضوع چند حرفی به وجود نیاید.
انتهای پیام/
دولتی که طالبان دیکتاتور انحصار طلب غیر مردمی بدعت گذاران در دین اسلام ناب محمدی ص تشکیل داده نه مردمی است نه فراگیر است نه جمهوری اسلامی مستقل و آزاد است نه قانونی است و نه در جوامع بین المللی و داخلی افغانستان مشروعیت دارد در ضمن چندین وزارت خانه را هم اصلا ندارند مانند وزیر آموزش و پرورش وزیر راه و شهرسازی وزیر بهداشت و سلامت وزیر جهانگردی وزیر برنامه و بوجه و صنعت معدن و تجارت و چند وزارت خانه دیگر ... که در دولت عقب افتادشون ندارند اینها مردم افغانستان رو به دوران غارنشینی ماقبل تاریخ بشری می برند باید مردم فهیم خردمندان آزاده اندیشان عادلین مستضعفین افغانستان یکپارچه و متحد شوند و بر علیه این ابلهان جاهلهای دیکتاتورهای وحشیهای تروریستهای عقب افتاده طالبان امویان زورگویان وابسته به غربیها قیام کنند و یک دولت جمهوری اسلامی معتدل مردمی فراگیر مستقل آزاد تشکیل دهند با یک مجلس شورای اسلامی مردمی فراگیر متشکل از نمایندگان همه مردم از همه طوایف و قومیتهای مختلف از همه ادیان و مذاهب مختلف در افغانستان هر چه سرعتر تشکیل شود با یک قانون اساسی فراگیر ارزشی کامل و جامع حقوق بشرانه تا از مصائب و مشکلات نیم قرن گذشته اسفناک نجات بیایید نه اینکه از چاله و چاهی اسفناک نیم قرن گذشته در بیایید و دوباره خودتان را بی افکنید در چله و چاه های اسفناکتر و عمیق تر وحشتناکتر بدتر از قبل . افتااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد .
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه مومنانه عادلانه خداپسندانه .