فواد ایزدی درباره اوضاع و احوال سیاست خارجی دولت جدید و مذاکرات برجامی نکاتی را بیان کرد.

فواد ایزدی کارشناس مسائل بین‌الملل  در گفت‌گو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اوضاع و احوال سیاست خارجی دولت جدید و مذاکرات برجامی گفت: انداختن توپ در زمین طرف مقابل تنها شگرد آمریکایی ها نیست و کشورهای دیگر هم در تعاملات بین‌المللی و مذاکرات خود با دیگر کشورها از آن استفاده می‌کنند، حتی گاهی در کشور خودمان نیز سیاست‌مداران از این شیوه استفاده می‌کنند، برای مثال در دولت قبل می‌دیدیم که دولت در برخی مسائل توپ را در زمین مجلس می‌انداخت، البته آمریکا بسیار زیاد از این سیاست استفاده می‌کند.

وی درباره سیاست خارجی مد نظر ایران با توجه به تغییرات روزهای گذشته بیان کرد: ما اینجا با دو بحث مواجه هستیم، یک اینکه ما کشور را معطل مذاکرات می‌کنیم؟ که ما امید خواهیم داشت که چنین اتفاقی همانطور که در دولت آقای روحانی رخ داد پیش نیاید و کشور معطل مذاکرات نشود که در فرمایشات روز گذشته رهبری هم این مسئله برای بار چندم تکرار شد و امیدواریم تغییری در سیاست خارجی کشور باتوجه به تغییرات گذشته شاهد باشم. بحث دیگر این است که مذاکره بشود یا نشود، خب طبیعتا اگر مذاکره کردن مطابق با منافع ملی باشد مذاکره خواهیم کرد و اگر بر ضد منافع ملی مذاکراتی رخ نخواهد داد؛ مذاکره یا عدم مذاکره صفر و صد نیست و باید دید از مذاکره چه انتظار و توقعی داریم.

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره راه حل رفع مشکلات موجود نیز گفت: بخشی از مشکلات کشور مربوط به تحریم یا سیاست خارجی نیست و مشکل، مدیریت داخلی، عدم استفاده از توانمندی های موجود و ... است و نکاتی که مرتبط با سیاست خارجی نیست پس مشکلات هم مربوط به آن نخواهد شد و در جای دیگری باید این مشکلات حل شود.

وی افزود: بخش بعدی مشکلات مربوط به سیاست خارجی است که باید مسئولان برآورد کنند که اگر وضعیت کشور بعد از مذاکرات بدتر می‌شود خب نباید مذاکره پیش‌روی کند، اتفاقی که در رابطه با برجام افتاد و ما حالا هم محدودیت های هسته ای را داریم و هم تحریم های اقتصادی، پس مذاکرات نتیجه مطلوبی نداشته است. اولویت ما باید حل مسئله‌ای باشد که قابل حل است نه مسائلی که قابلیت حل شدن را ندارند که خوشبختانه در دولت آقای رئیسی شاهد رسیدگی به مسائل قابل حل هستیم، یعنی ارتباط با همسایگان و... .

ایزدی درباره علاقمندی دو طرف به ادامه مذاکرات نیز اشاره کرد: دولت آقای رئیسی به این علت که به تازگی شروع به کار کرده و وعده‌های اقتصادی زیادی را هم به مردم داده است. با این اصل که برخی مشکلات مربوط به سیاست خارجی است و با مذاکره بسیاری از مشکلات رفع می‌گردد، دولت سیزدهم به توافق و ادامه مذاکرات علاقمند است، اما آمریکا به دنبال توافقی فراتر از برجام از طریق برجام است. در مجموع باید گفت که هر دو طرف به ادامه مذاکرات علاقه دارند اما ممکن است این مذاکرات به نتیجه نرسد.

فواد ایزدی در پایان گفت: آمریکا در افغانستان از طالبان و مردم افغانستان شکست خورد درحالی که طالبان آنچنان سلاح و توان نظامی برای مقابله با آمریکا که از قدرت‌های نظامی جهان است را بر روی کاغذ نداشت، اما آمریکا بعد از ۲۰ سال در افغانستان شکست خورد و پا به فرار گذاشت. با آمریکا باید با زبان زور صحبت کرد چرا که فقط از این طریق است که عقب‌نشینی می‌کند، نکته بعد این است که آمریکایی که نتوانست طالبان را شکست دهد چگونه می‌خواهد با ایران رو‌در‌رو شود؟ و این نکته را خود آمریکایی‌ها نیز می‌دانند؛ پس این نکته که گفته می‌شود اگر برجام نبود جنگ می‌شد باتوجه به تحولات کنونی دیگر قابل تکرار کردن نیست.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۴ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
هیهات من الذله

" تا آخر ایستاده ایم "
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۳ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
وقتی یه کارشناس سیاسی به این راحتی وضعیت زمان مذاکرات برجام کشور و فراموش کرده از مردم عادی چه انتظاری میشه داشت؟!!دلیل اصلی تن دادن ایران به مذاکرات برجام منزوی شدن کشور تو در عرصه بین الملل تو اون زمان بود. سیاستهای اشتباه احمدی نژاد باعث تصویب انواع و اقسام قطع نامه های شورای امنیت علیه ایران شده بود و حتی روسیه و چین هم به هر قطع نامه ای علیه ایران رای مثبت میدادن.احمدی نژاد کشور و گوشه رینگ گیر انداخته بود و در داخل کشور هم دچار دو دستگی شده بود‌. چرا کارشناس محترم این مطالب رو نمیگه؟!!!.یه سر سوزن انصاف هم چیز خوبیه.
آخرین اخبار