به تازگی دانشمندان موفق شده اند تا تصویری جدید از کهکشان عظیم قنطورس A که توسط رشته‌های گرد و غبار تشکیل شده است، به ثبت برسانند.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از space، دانشمندان تصویری جدید و خیره کننده‌ از یک کهکشان عظیم که توسط رشته‌های گرد و غبار تشکیل شده است را ثبت کردند. نام این کهکشان که اولین بار در سال ۱۸۲۶ شناسایی شد قنطورس A است که در فاصله بیش از ۱۲ میلیون سال نوری از سیاره زمین در صورت فلکی جنوبی قنطورس قرار دارد.

سیاره زمین

یکی از بهترین اجرام کشف شده در آسمان جنوبی است چرا که بسیار درخشان و نسبتاً نزدیک به زمین است. اگرچه ستارگان می‌درخشند، اما بخش‌هایی از آن توسط حلقه‌های گرد و غبار که در مرکز کهکشان حلقه زده اند، پنهان شده است جایی که یک سیاه چاله فوق العاده بزرگ و ۵۵ میلیون برابر جرم خورشید، ماده‌ای را پنهان کرده و به بیرون پرتاب می‌کند.

 دلیل شکل عجیب کهکشان قنطورس A

در میان گرد و غبار، ابر‌های هیدروژنی مایل به رنگ قرمز وجود دارند، جایی که ستارگان جدید در حال شکل گیری هستند و ستاره‌های آبی کم رنگ، گوشه‌های ابر گرد و غبار را مشخص می‌کنند. شکل عجیب این کهکشان نتیجه برخورد طولانی با کهکشان دیگری است که قنطورس A را در غبار پوشانده است. این تصویر از دوربین انرژی تاریک مستقر در رصدخانه Cerro Tololo بین کشور آمریکا و شیلی که بخشی از پروژه شناسایی اجسام در حال تغییر سریع، مانند ابرنواختر‌ها در کهکشان‌های کلیدی آسمان جنوبی است، گرفته شده است.

کهکشان قنطورس A


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.