معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: هنوز اجازه افزایش قیمت ۱۰ قلم محصولات لبنی که نرخ آن به صورت دستوری تعیین می شود، داده نشده و گرانی آن در بازار تخلف است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، حسین ایراندوست معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان درباره افزایش قیمت لبنیات در بازار اصفهان، گفت: درخواست افزایش قیمت لبنیات در پی افزایش نرخ شیر خام به دلیل فشار تورمی و بالارفتن هزینه‌های تولید دامداران است.

وی درباره کشش افزایش قیمت لبنیات در بازار و فشار به مردم، گفت: باید این سئوال را پرسید که آیا سبد خانوار را دولت باید مدیریت کند یا تولیدکننده؟ ما نمی‌توانیم به دامدار بگوییم شیرخام تولید کند، کارخانجات هم تولید گران داشته باشند، اما قیمت لبنیات برای مصرف کننده افزایش نیابد و قطعا این دستور منطقی نیست.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان توضیح داد: در حال حاضر هزینه کرایه حمل، نهاده‌ها افزایش یافته، همچنین قیمت علوفه سه برابر شده است، پس باید دید آیا می‌توان تولید را با همان شرایط قبلی ادامه داد، بنابراین ناگزیر به افزایش قیمت شیر خام هستیم، از سوی دیگر به کارخانجات صنایع لبنی نیز نمی‌توان بگوییم زمانی که شیر را گران می‌خرد، محصولات لبنی خود را به قیمت سال قبل برای مصرف کننده قیمت گذاری کند.

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم شیر و یا محصولات لبنی گران نشود باید به دنبال راه جبران باشیم، گفت: در راه حل نخست کارخانجات صنایع لبنی می‌توانند شیر را گران خرید کنند، با این وجود محصول لبنی خود را گران نکنند، اما در ازای آن اجازه صادرات مثلا کره و شیرخشک را بدون پرداخت عوارض داشته باشند، تا از این طریق تولید گران لبنیات برای کارخانجات جبران شود.

ایراندوست ادامه داد: در راه حل دوم دولت می‌تواند یارانه‌ای در قالب کالابرگ، یارانه خرید لبنیات و یا پروتئین را به سه دهک پایین جامعه اختصاص دهد.

وی تاکید کرد: امتیاز پرداخت یارانه به چند دهک پایین جامعه این است که یارانه واقعی لبنیات به افراد نیازمند داده می‌شود، در حالیکه امروز با پرداخت یارانه‌ها به نهاده ها، تمام دهک‌های جامعه از یارانه‌ها بهره مند می‌شوند و این گونه عدالت رعایت نمی‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، اما درباره گلایه مردم از افزایش نرخ لبنیات، اظهار کرد: در حال حاضر آن دسته از محصولات لبنی که نرخ آن به صورت دستوری مشخص می‌شود، افزایش قیمت نداشته است؛ به عنوان مثال پنیر یواف ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان اکنون نباید گران شده باشد.

وی توضیح داد: با توجه به اینکه هنوز قیمت جدید ۱۰ قلم محصولات لبنی مشخص نشده است، به طور قطع قیمت آن نباید تغییر کند اما ممکن است کارخانه به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی آن محصول  را تولید نکند.

ایراندوست با تاکید بر اینکه در حال حاضر لبنیات هنوز گران نشده است، تصریح کرد: هنوز اجازه افزایش قیمت ۱۰ قلم محصولات لبنی که نرخ آن به صورت دستوری تعیین می‌شود، داده نشده و گرانی آن در بازار به نوعی تخلف است.

وی درباره گرانی آن دسته از محصولات لبنی که مشمول نرخ گذاری نیستند، گفت: برخورد با گرانی این دسته از محصولات لبنی به دستگاه‌های نظارتی سازمان صمت برمی گردد و باید ابعاد نظارتی خود را تقویت کنند و جهاد کشاورزی تنها تا تامین شیرخام کارخانجات را برعهده دارد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.