یک متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری از اهواز به تشریح نحوه بروز بیماری قارچ سیاه در برخی بیماران مبتلا به کرونا ویروس پرداخت.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، روح‌انگیز نشیبی متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری در خصوص بروز بیماری قارچ سیاه در برخی مبتلایان به کرونا گفت: ابتلا به کرونا ویروس باعث به وجود آمدن قارچ سیاه نمی‌شود بلکه روند بروز آن به دلیل ریسک استفاده برخی دارو‌های مربوط به درمان عوارض کرونا است.

او افزود: برای درمان بیماران مبتلا به نوع شدید کرونا که در ICU‌ها بستری می‌شوند یا اکسیژن خون بسیار پایینی دارند و دچار تنگی نفس می‌شوند، یک سری دارو‌ها استفاده می‌شود که برای نجات جان بیماران کرونایی است و استفاده از این داروها، ریسک ابتلا به عفونت‌های قارچی را در آن‌ها بیشتر می‌کند، بنابراین خود کرونا موجب بروز قارچ سیاه نمی‌شود.

نشیبی با بیان اینکه دیابت کنترل‌نشده نیز یکی از ریزفاکتور‌های مهم ابتلا به این عفونت قارچی است و اکثر بیمارانی که دچار این عفونت می‌شوند، دیابتی هستند، تصریح کرد: برای درمان افراد مبتلا به دیابت که به نوع شدید کرونا مبتلا می‌شوند، مجبور هستیم دارو‌هایی تجویز کنیم که سیستم ایمنی بدن را ضعیف و قند خون را از حالت کنترل خارج می‌کنند، در نتیجه ریسک ابتلا به این عفونت قارچی در این بیماران ایجاد می‌شود.

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری بیان داشت: توصیه می‌شود تا حد امکان بیماران سرپایی از کورتن‌ها استفاده نکنند، چراکه دیده می‌شود این دارو برای یک بیمار تجویز می‌شود و بیمار دیگر نیز همین نسخه را استفاده می‌کند، همچنین ممکن است تجویز دارو نامناسب باشد یا خودسرانه از سوی بیماران استفاده شود، اما در برخی موارد چاره‌ای جز تجویز این دارو‌ها نداریم.

او ادامه داد: در این شرایط، در بیمارستان قند خون کنترل و برای درمان عفونت‌های قارچی کار‌های زیادی از جمله درمان ضد قارچ و جراحی‌های متعدد انجام می‌شود.

نشیبی در پایان گفت: ممکن است این قارچ منجر به از بین رفتن بینایی یک یا ۲ چشم بیمار، جراحی‌ها در ناحیه فک یا سینوس‌ها، آسیب به بافت مغز و بروز علائم سکته مغزی شود.

انتهای پیام/ق

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.