به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، جهرم یکی از شهرهای استان فارس به شمار میرود که جزو شهرهای تاریخی نیز میباشد و دارای جاذبههای فراوانی است که گردشگران بیشماری را به سمت خود جذب کرده است. مردمان این منطقه بسیار خوش ذوق و هنرمند هستند و فرهنگ غذایی خاصی دارند چرا که هنر آشپزی در بین کدبانوهای خوش ذوق جهرمی نمود منحصر به فردی دارد.
تیتالو، آش الوک، قیمه جهرمی، کلم پلو، آش ماست، پی پخ، حلوای خارک، رنگینک، نان مشت و ... از جمله غذاها و خوراکیهای خوشمزه جهرم میباشد که در ادامه بیشتر با آنها آشنا میشوید.
حلوای خارک
از جمله حلواهای خوشمزهای که در استان فارس جهرم از طرفداران بیشتری برخوردار است، حلوای خارک نام دارد. این شیرینی اگرچه مخصوص این منطقه میباشد، ولی در بیشتر شهرهای کشور پخته میشود و طرفداران بسیار زیادی دارد. خارک، رطب، زعفران ساییده، پودر هل، روغن و آرد برنج از جمله مواد تشکیل دهنده این حلوا میباشند.
نان مشت
یکی از نانهای محلی استان فارس که در شهرستان جهرم بیشترین روغن را دارد، نان مشت میباشد. باید بدانید که مزه این نان شیرین است و به طور معمول به عنوان عصرانه و صبحانه به همراه چای میل میشود.
فالوده
فالوده یا همان پالوده نوعی دسر به شمار میرود که در تمام کشورهای خاورمیانه مخصوصاً ایران بسیار رایج است. اکثر افراد در مسافرتها و تفریحهای خود فالوده را به خوراکیهای دیگر ترجیح میدهند. با وجود اینکه در تمام شهرها این دسر خوشمزه تهیه میشود، اما فالوده معروفی که زبانزد خاص و عام است فالوده شیرازی نام دارد.
رنگینک
یکی از غذاهای محلی و سنتی استان فارس که بسیار خوشمزه و مقوی است رنگینک نام دارد که در اکثر شهرهای استان فارس تهیه میشود و معمولاً به عنوان یک میان وعده مقوی و یا وعده عصرانه میل میشود.
آش ماست
آش ماست جهرمی به دلیل وجود گیاه سیرموک یا همان سیر وحشی و همچنین پونه در داخل ترکیبات آن از محبوبیت و مشهوریت خاصی برخوردار است. به جز این گیاهان در تهیه این غذای پرطرفدار موادی همچون برنج، گوشت، لپه، پیاز و ... به کار برده میشود.
پی پخ
پی پخ، غذای نام آشنا و اصیلی که به دلیل استفاده زیاد از سبزیجات سرشار از ویتامین است یکی دیگر از غذاهای سنتی شهرستان جهرم به شمار میرود. تهیه و آماده کردن این غذا به راحتی انجام میشود و شباهت زیادی به پیراشکیهای امروزی دارد به طوری که بین دو لایه خمیر اسفناج پخته شده را قرار میدهند و سپس آن را میپزند. این غذا رو به عنوان منشا پیدایش پیتزا و الگویی برای آن توصیف کرده اند و مردم بر این باورند که در تاریخچه پیتزا ردپایی از ایرانیان وجود دارد.
قیمه جهرم
اکثر قیمههایی که در ایران پخته میشود به روش یکسان و همراه با گوشت گوسفندی و لپه انجام میشود، اما جالب است بدانید که نوعی قیمه متفاوت وجود دارد که متعلق به شهر جهرم میباشد که روش پخت کاملاً متفاوتی دارد و در تهیه آن از لوبیا سفید و نخود نیز استفاده میشود.
از این غذا در ماه محرم و عزاداریها بسیار استقبال میشود چرا که به دلیل استفاده از لوبیا سفید و نخود داخل آن طعم متفاوتی با تمام قیمههای نقاط دیگر کشور دارد.
آش الوک
الوک نوعی میوه درختی است که متعلق به مناطق جنوبی کشور میباشد و در مناطق خشک و بیابانی رشد میکند به خاطر همین است که در اطراف جهرم به فراوانی یافت میشود. مردم جهرم با این میوه خوشمزه یک نوع آش به نام آش الوک تهیه میکنند که داخل آن از ترکیباتی همچون خرده برنج، الوک، عدس و ... به کار میبرند.
ماهی آبه
ماهی بسیار ریزی به نام موتو وجود دارد که در شهر جهرم با استفاده از آن یک نوع غذا با اسم ماهی آبه تهیه میکنند. این ماهیها در آب ریخته شده و مقداری ادویه مختلف و معطر با آن مخلوط میشود و در معرض آفتاب قرار داده میشود و پس از اینکه نرم شدند آن را با نان میل میکنند.
کوفته سبزی جهرمی
یکی از انواع مختلف کوفته ها، کوفته سبزی نام دارد که از غذاهای پرطرفدار و قدیمی به شمار میرود و به استان فارس و شهر جهرم نسبت داده شده است. در تهیه کوفته خوشمزه گوشت قرمز و سبزیهای معطر به کار برده میشود به همین منظور از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. چنانچه تا به حال این غذای خوشمزه را نچشیده اید پیشنهاد میکنیم آن را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
کلم پلو با کوفته ریزه
کلم پلو یکی از غذاهای سنتی شهر جهرم به شمار میرود که ترکیبی از گوشت، کلم و برنج میباشد و طعم و عطر بی نظیری دارد به خاطر همین بین مردم جهرم، طرفداران زیادی به خود اختصاص داده است. این غذا معمولاً با سالاد شیرازی یا ترشی سرو میشود تا طعم دلچسبی پیدا کند.
منبع: نمناک
انتهای پیام/
وری نایس