رییس بسیج جامعه زنان کشور گفت: ۳۲ شبکه گسترده استانی در زمینه طرح توسعه اشتغال خانگی برای زنان سرپرست خانوار و ساکن در مناطق محروم کشور تشکیل شده که هرکدام از آن‌ها شبکه‌های شهرستانی جداگانه‌ای دارند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج،مینا بیابانی رییس بسیج جامعه زنان کشور در نشست با خبرنگاران اظهار داشت: بسیج جامعه زنان به عنوان بخش راهبردی سازمان بسیج در موضوع زن و خانواده، طرح‌هایی تبیین کرده تا در سطح استان‌ها مأموریت‌ها و رسالت این سازمان راحت‌تر انجام شود.

او با بیان اینکه سال گذشته چهارطرح در حوزه زنان و خانواده در کشور تدوین شده و در حال اجرا است، افزود: یکی از این طرح‌ها که نقطه قوتی برای ایجاد اشتغال به شمار می‌رود، طرح توسعه اشتغال خانگی برای زنان سرپرست خانوار و محروم است که با ایجاد شبکه‌های تولید و اشتغال فعالیت دارد، ضمن اینکه شبکه‌ای از تولید تا برندسازی و استانداردسازی محصول ایجاد کرده است که به بازاریابی آن‌ها نیز کمک شایانی می‌کند.

رییس بسیج جامعه زنان کشور یکی دیگر از طرح‌های در دست اجرا را طرح افزایش جمعیت اعلام کرد و یادآور شد: در موضوع جمعیت، چندین سال است که با بحران مواجه هستیم و فرصت طلایی بازسازی جمعیت درحالت از دست رفتن است.

بیابانی افزود: اگر به این فرصت طلایی توجه نشود در چند سال آینده به کشوری سالمند تبدیل می‌شویم و بسیج جامعه زنان طرحی مبتنی به فعالیت در محله‌ها برای زوجین در سن باروری دارد که آگاهی بخشی و ضرورت فرزندآوری را به زوج‌های جوان یادآوری می‌کند و کردستان در این زمینه خوب عمل کرده و توانسته است خانواده‌ها را در این موضوع مجاب کند.

او طرح دیگر را طرح تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده برشمرد و گفت: طرح تشکیل شده برای رونق ازدواج و ترغیب جوانان به ازدواج ساده و بهنگام است که این طرح هم با اتکا به محلات و با شناسایی خیرین در دست انجام است تا با تهیه جهیزیه، امکان ازدواج آسان با مراسم جشن ساده برای جوانان فراهم شود.

تحکیم بنیان خانواده موضوع دیگری بود که بیابانی به آن اشاره کرد و اظهار داشت: این طرح به موضوع اختلافات خانواده‌ها برمی گردد و با استفاده از ریش سفیدی و گیس سفیدی به عنوان آیینی قدیمی، سعی در حل این اختلافات دارد.

او یکی از موضوعات قابل پیگیری را ایجاد کلینیک‌های خانواده توسط بسیج عنوان و اضافه کرد: پیگیر هستیم تا در هر شهرستان یک کلینیک ایجاد شود و در عین حال در حال حاضر با ارائه مشاوره پیشگیرانه به خانواده‌ها برای جلوگیری از ایجاد تنش کمک می‌کنیم.

رییس بسیج جامعه زنان کشور، تعالی خانواده را در مرحله بعد از استحکام خانواده برشمرد و افزود: ایجاد شرایط رشد و تعالی در خانواده، کمک به تحقق هر چه زودتر تمدن بزرگ اسلامی در دنیا است که با ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی میسر می‌شود.

بیابانی به ترویج و توسعه حجاب و عفاف به عنوان طرحی که به عفت ورزی و حیای آحاد جامعه توجه دارد اشاره کرد و افزود: در این طرح سعی شده به حیا و عفت ورزی در شکل منطقی و عمیق آن نگاه شود و از تولیدات مناسب لباس و پوشاک برای آقایان و بانوان حمایت وبه تولید طرح‌های ایرانی و طرح‌های تحقیقاتی مد و لباس زیبا که مطابق با سلیقه سنین و جنس‌های مختلف، کمک شود.

او به نقشه راه پنج ساله اعتلای بسیج زنان هم اشاره کرد و گفت: این طرح در حال حاضر تدوین شده که مشتمل بر همه فعالیت‌های زنان و خانواده است که هم برای اعضای بسیج و هم برای همه افرادی که علاقمند به استفاده از برنامه‌های بسیج هستند، فعالیت‌هایی در نظر دارد.

رییس بسیج جامعه زنان درباره فعالیت بسیج خواهران در دوران شیوع کرونا هم اظهار داشت: خواهران بسیجی در این دوره به صورت آتش به اختیار وارد فعالیت‌ها شدند و خانه ها، مساجد و پایگاه‌های بسیج را به تهیه اقلام اساسی از جمله ماسک اختصاص دادند.

کمک به تغسیل و کفن و دفن اموات کرونایی با کمک خواهران بسیج روحانی، ورود به عرصه کمک به مدافعان سلامت با عنوان همیاران سلامت، بیماریابی و غربالگری بیماران در قالب طرح شهید سلیمانی و کمک به قرنطینه خانگی، تهیه بسته‌های معیشتی و توزیع غذای گرم در بین بیماران و اطلاع رسانی به خانواده‌ها در سطح محلات به صورت خانه به خانه و نیز کمک به واکسیناسیون در کنار وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و هلال احمر از جمله فعالیت‌های بود که بیابانی به آن اشاره کرد.

او در ادامه با بیان اینکه کردستان با وجود مشکلات مرزنشینی و در معرض توطئه بودن توسط گروهک ها، فعالیت‌های بسیار خوب و موثری در زمینه توانمندسازی و استحکام خانواده و احیای هویت زنان مسلمان انجام داده است، گفت: کردستان از جمله استان‌هایی است که مشکلات معشیتی عدیده در آن به چشم می‌خورد و بسیج جامعه زنان در آن ورود موثری داشته و بر اساس طرح‌های ارسالی، شبکه‌های اشتغال زایی در سه شهرستان ایجاد کرده و پیوند منطقی بین آن‌ها به وجود آورده است.

رییس بسیج جامعه زنان یکی از فعالیت‌های شاخص اشتغال زایی زنان در کردستان را در حوزه خیاطی اعلام و اضافه کرد: کردستان از استان‌های پیشرو کشور است که به زودی شبکه خیاطان این استان با گسترش به شهرستان‌ها به جایگاه واقعی خود خواهد رسید.

بیابانی یکی از مزیت‌های استان را برخورداری از صنایع دستی متنوع برشمرد و افزود: این تنوع باعث می‌شود تا زنان این استان که مهارت تولید در زمینه‌های مختلف را دارند با همین قابلیت‌ها بتوانند در قالب شبکه‌های اشتغالزا برای خود شغل خانگی دست و پا کنند و همجواری و قرابت فرهنگی با اقلیم کردستان نیز زمینه صادرات را برایشان مهیا می‌کند.

استان کردستان با بیش از یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان، ۳۰ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه دارد.

انتهای پیام/ک

برچسب ها: اشتغالزایی ، بسیج
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.