روشنیان گفت: آموزش عالی می‌تواند راه حلی برای رفع همه معضلات و مشکلات بزرگ موجود در کشور ارائه دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، جعفر روشنیان، استاد مهندسی هوافضای دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در بیست و هشتمین آئین نکوداشت اعضای هیئت علمی نمونه کشوری که بعد از ظهر امروز در وزارت علوم برگزار شد، افزود: بخش بزرگی از مسائل و مشکلات حوزه آموزش عالی مربوط به خارج از آموزش عالی است.

او افزود: بنده فکر می‌کنم تا زمانی که این باور در کشور محقق نشود و همه ارکان کشور در همه بخش‌ها از مجلس تا دولت و سایر بخش‌های کشور به این نتیجه نرسند که راه نجات کشور از مسیر آموزش عالی انجام می‌شود، این تحول بنیادی در آموزش عالی اتفاق نخواهد افتاد.

روشنیان تصریح کرد: آموزش عالی تنها جای آموزش به دانشجو و دریافت مدرک نیست، بلکه جایی است که می‌تواند راه حلی برای همه معضلات و مشکلات بزرگ موجود در کشور ارائه دهد.

استاد مهندسی هوافضای دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: تاسیس شرکت‌های دانش بنیان که الان می‌تواند کار آفرینی کند یک نمونه کوچک از این راه حل هاست، بنابراین نوع نگاه ما باید به نظام آموزش عالی کشور تغییر کند.

او ادامه داد: در حوزه آموزشی به نظر می‌رسد که یک تحول عظیم لازم است که اتفاق بیفتد، از رشته‌هایی که شاید خیلی کارآمدی ندارند. اگر فارغ التحصیلان آن‌ها را دنبال کنیم شاید ببینیم که آن‌ها دیگر خیلی دردی از کشور دوا نمی‌کنند. متناسب سازی محتوی تا انطباق دروس با نیاز کار جامعه یک فعالیت نهفته است که باید در دستور کار آینده قرار گیرد، البته شروع شده، اما باید با جدیت بیشتری ادامه پیدا کند.

استاد مهندسی هوافضای دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: در حوزه تاسیس رشته‌های جدید و رشته‌هایی که بتوانند مشکلات کشور را حل کنند یا در واقع دانشگاه‌هایی که باید ادغام شوند و خیلی امتیاز و کارآمدی ندارند اگر در کنار هم قرار بگیرند، می‌توانند کارآمد بزرگ تری برای کشور ایجاد کنند. البته در این حوزه کار‌های متعددی وجود دارد که می‌توان درباره آن‌ها صحبت کرد.

روشنیان بیان کرد: در حوزه پژوهشی هم گرچه تلاش‌های زیادی شده تا ارتباط بین جامعه و دانشگاه و صنعت برقرار شود، اما باید بپذیریم که آنچنان که باید باشد نیست، بنابراین در این زمینه هم باید تلاش کنیم. پایان نامه‌ها فقط در دانشگاه خواجه نصیر شاید ۳ الی ۴ هزار در سال باشد و با اندازه گیری خروجی آن‌ها به این نتیجه می‌رسیم که شاید بتوانند در رفع مشکلات کشور سهیم باشند. چناچه جایگاه علم و دانش در توسعه پایدار و همه شئونات و در همه ارکان کشور مشخص شود، در اینصورت آموزش عالی به مشابه یک مغز در بدن می‌تواند بسیاری از مشکلات کشور را حل کند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار