کمال صدیقی مدیرعامل سیمان ساوه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با اظهارنظر برخی افراد در خصوص افزایش قیمت سیمان، گفت: شایسته بود برخی مسوولان قبل از اظهارات غیرکارشناسی، مشاوران خود را برای بررسی از نزدیک به کارخانههای سیمان اعزام میکردند تا برای آنها هم مشخص شود دلیل افزایش قیمت سیمان، قطع برق واحدهاست؛ البته اثبات این موضوع بهراحتی امکانپذیر است و ما آمادگی داریم، خبرنگاران چند کارخانه سیمان را تعیین و به همراه چند متخصص از آنها بازدید کنند تا همه چیز مشخص شود.
وی افزود: در شرایطی که ورود سیمان به بورس کالا، تولیدکنندگان این صنعت را امیدوار کرده، عدهای به بهانه افزایش قیمتهایی که بهواسطه قطعی برق صنعت رخ داده است، حمله جدیدی را علیه سازوکار شفاف بازار سرمایه سازمان دادهاند تا واقعیتهایی همچون قبضه بازار سیمان توسط ۱۵ دلال بزرگ پیش از بورسی شدن سیمان نادیده گرفته شود. اکنون یکی از تولیدکنندگان این صنعت با تکذیب این موضوع که بورس عامل افزایش قیمت سیمان بوده است، پیشنهاد میدهد که خبرنگاران برای شفافسازی واقعیت، از کارخانههای سیمان بازدید و یافتههای خود را رسانهای کنند تا مردم به قضاوت نشینند.
بیشتر بخوانید
مدیرعامل شرکت سیمان ساوه با بیان اینکه از شنیدن برخی اظهارنظرها از سوی مسوولان درباره عامل افزایش قیمت سیمان که غیر از قطعی برق واحدهای سیمانی طرح میشود به شدت تعجب میکنم، گفت: تنها دلیل افزایش چند برابری قیمت سیمان در بازار، اُفت شدید تولید و عرضه این محصول است که به علت قطع برق واحدهای تولیدی اتفاق افتاده است.
کمال صدیقی اضافه کرد: اثبات این موضوع بهراحتی امکانپذیر است و ما آمادگی داریم، خبرنگاران چند کارخانه سیمان را تعیین و به همراه چند متخصص از آنها بازدید کنند تا مشخص شود هماکنون، واحدهای تولیدکننده سیمان به دلیل قطع برق متوقف شدهاند یا حداکثر با ۲۰ درصد ظرفیت تولیدی خود کار میکنند.
عضو هیات مدیره شرکت سیمان ساوه درباره وضعیت فعلی این کارخانه، توضیح داد: شرکت سیمان ساوه چهار خط تولید دارد. ظرفیت تولید سیمان خاکستری ۷ هزار و ۲۰۰ تن و ظرفیت سیمان سفید هزار تن است، اما از زمانی که برق قطع شده، کارخانه سوتوکور شده است.
وی ادامه داد: طی روزهای اخیر که برق بیشتری به کارخانه میدهند، از ۴۲ مگاوات برق دریافتی تنها قادریم یک آسیاب سیمان را فعال نگهداریم که در مجموع هزار و ۸۰۰ تن تولید میکند. این در حالی است که ظرفیت تولید این کارخانه بیش از ۸ هزار تن است.
به گفته وی، ظرفیت هزار تنی سیمان سفید نیز در شرکت ساوه به دلیل کمبود برق به ۳۰۰ تن رسیده است. وضعیتی که در تمام کارخانههای دیگر سیمان همانند آبیک، دلیجان، هگمتان و ... نیز وجود دارد.
مدیرعامل سیمان ساوه با بیان اینکه صنعت سیمان در یک ماه اخیر گرفتار کمبود برق شده است، گفت: به دلیل کمبود برق، نمیتوانیم عرضه کامل داشته باشیم و حداکثر ۱۰ تا ۲۰ درصد از ظرفیت کارخانه تولید میکنیم و در چنین وضعیتی کاملاً طبیعی است قیمتها در بازار افزایش یابد.
عضو هیات مدیره شرکت سیمان ساوه، یادآور شد: همه میدانند که به دلیل کمبود برق و به دلیل اولویت داشتن بخش خانگی، برق صنایعی مانند سیمان و فولاد قطع یا بهشدت کاهش یافته است.
به گفته وی، به دلیل بیبرقی و کاهش ۸۰ درصدی تولید کارخانه، مجبور شدیم تا ۵۰ درصد از نیروی کار را به مرخصی تابستانه بفرستیم، چراکه کاری برای انجام نیست.
این تولید کننده سیمان همچنین گفت: البته این مشکل تنها برای صنعت سیمان رخ نداده و صنایع بسیاری به دلیل تصمیمات اشتباه دچار بحران شدهاند و مشکلات بسیاری دارند.
صدیقی خطاب به مسئولان گفت: در صورتیکه ۱۰۰ درصد از برق مورد نیاز صنعت سیمان را تأمین کنند، قول میدهم ظرف ۱۰ روز قیمتها در بازار متعادل میشود و به شرایط قبل از قطع برق بازخواهد گشت. در صورتی که چنین نشد، من پس از ۲۳ سال سابقه فعالیت در این صنعت، کار خود را رها میکنم.
وی در پایان با اشاره به اینکه ظرفیت تولید سالیانه صنعت سیمان به ۸۰ میلیون تن میرسد، افزود: این در حالی است که مجموع مصرف سیمان کشور به حدود ۶۰ میلیون تن میرسد و بدین ترتیب ۲۰ میلیون تن مازاد تولید داریم و این در شرایطی است که صادرات هم بسیارمحدود است.
انتهای پیام/