تابستان گرم‌تر از هر سال و کمبود منابع آب آشامیدنی سبب شد تا نیمه تابستان آب آشامیدنی مناطق قابل توجهی از کلانشهر اصفهان با تانکر تامین شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، از خرداد که هوا گرم و گرم‌تر شد و به گفته کارشناسان هواشناسی روز‌هایی گرم‌تر از سال‌های پیش را گذراندیم کمبود منابع آبی هم در اصفهان خودنمایی کرد؛ مشکل آنقدر شدت یافت که ساکنان مناطقی از کلانشهر اصفهان و شهر‌های همجوار، ساعت‌ها آبی برای مصرف نداشتند و یا با افت جدی فشار آب مواجه شدند، چالشی که مسئولان چاره آن را در آبرسانی سیار یافتند تا شاید با افت دمای هوا و نگاه آسمان گره کار باز شود و این روز‌های سخت بی آبی بگذرد.

گلایه‌های شهروندان از قطعی مکرر و افت فشار آب

یکی از شهروندان نجف آباد در گفتگو با خبرنگار ما گفت: برخی از مناطق این شهر با کمبود و قطعی مکرر آب مواجه است که مسئولان پاسخگو نیستند و قول حل مشکل را در دو ماه آینده می‌دهند.

او ادامه داد: در هفته‌های گذشته حدود ۳ روز متوالی با قطعی کامل آب مواجه بودیم و مجبور بودیم از منازلی که آب داشتند نیاز خانواده را تا حدی تامین کنیم.

یکی از شهروندان اصفهانی هم در این زمینه به ما گفت: در طول روز آب در منطقه ۴ اصفهان به طور کامل قطع، ساعت دو بامداد وصل و دوباره شش صبح قطع می‌شود و هم اکنون ۳ روز است به طور مداوم آب این منطقه با افت فشار آب روبروست.

او افزود: با توجه به قطعی مکرر و افت فشار آب تانکر‌های خانه پر نمی‌شود و وقتی در آن آب نباشد از پمپ هم کاری بر نمی‌آید.

آبرسانی

آژیر خطر کم آبی در اصفهان، سال هاست به صدا در آمده

منصور شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: متاسفانه حدود ۹۸ درصد استان اصفهان با خشکسالی شدید مواجه و در بقیه آن هم خشکسالی متوسط حاکم است.

او گفت: از پیامد‌های خشکسالی می‌توان به فرونشست چاه‌ها در دشت‌های مختلف استان اشاره کرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان علت اصلی کمبود آب را می‌توان به گرمای شدید هوا و کاهش بارندگی‌ها در طول سال مرتبط دانست.

شیشه فروش با بیان اینکه اکنون حدود ۵۰ ناحیه شهر اصفهان با کمبود و قطعی آب مواجه است افزود: ۵۳ تانکر آبرسان آب آشامیدنی ساکنان مناطق مختلف اصفهان را تامین می‌کنند.

او بیان کرد: متاسفانه استان اصفهان با کمبود ۴.۳ متر مکعب آب در طرح آبرسانی اصفهان بزرگ مواجه است که برای حل این مشکل باید وزارت نیرو تدبیر کند.

اب اشامیدنی

کسری ۴ هزار لیتر بر ثانیه آب آشامیدنی

مهرداد خورسندی سخنگوی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: متاسفانه امسال اصفهان با ۳۲۰۰ تا ۴۳۰۰ لیتر در ثانیه کسری آب روبرو است.

او افزود: علت اصلی کمبود آب، هوای گرم است که هرچه هوا گرم‌تر شود مصرف آب بالاتر می‌رود و با کمبود و افت فشار روبرو می‌شویم.

سخنگوی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان بیان کرد: با توجه به این شرایط از نیمه خرداد آبرسانی سیار در اصفهان آغاز شد و تاکنون با ۱۵۰۵ تانکر به شهر‌ها و روستا‌های استان اصفهان آبرسانی شده است.

خورسندی ادامه داد: در این مدت مناطق ۴ و ۵ شهر اصفهان و خیابان‌هایی همچون رباط اول، شهید شیرازی، ۲۲ بهمن، مهران و مولوی بیشترین افت فشار و کمبود آب را داشته اند.

او بیان کرد: شهروندانی که با کمبود و قطعی آب مواجه می‌شوند با سامانه ۱۲۲ تماس بگیرند و یا به نشانی www.abfaesfahan.ir مراجعه و مشکل خود را مطرح کنند تا تانکر‌های سیار به محل سکونت آن‌ها اعزام شوند.

سخنگوی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با بیان اینکه ۳۰۵ روستای استان درگیر تنش آبی و نیازمند آبرسانی سیار است تاکید کرد: تنها سامانه آبرسانی استان جوابگوی تامین آب مورد نیاز جمعیت بیش از پنج میلیون نفر نیست.

تانکر اب


پمپ‌های غیرمستقیم و برداشت‌های بی رویه، عامل تشدید افت فشار آب

میثم اعلایی مدیر دفتر خدمات مشترکین شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با تمجید از اصفهانی‌ها بابت مدیریت مصرف آب گفت: با این حال متاسفانه با قطعی یا کم فشاری آب در برخی از محلات اصفهان مواجه هستیم که علت آن خشکسالی بی سابقه و کاهش شدید منابع آبی است.

او خاطرنشان کرد: اگر سرانه مصرف آب مشترکان فقط ۱۵ لیتر کاهش یابد می‌توانیم از این روز‌ها و شرایط بحرانی نیز به خوبی گذر کنیم.

مدیر دفتر خدمات مشترکین شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در خصوص کم فشاری و یا قطع آب در بعضی محلات اصفهان، توضیح داد: به یقین می‌گوییم که تا کنون هیچ انشعابی از طرف شرکت آب و فاضلاب استان قطع نشده است؛ اگر آب مصرفی مشترکان قطع یا کم فشار است یا به دلیل استفاده از پمپ‌های غیرمستقیم یا برداشت‌های بی رویه و بیش از حد از شبکه آبرسانی است.

سامانه دوم آبرسانی و انتظار مداوم برای تکمیل آن

حجت الله غلامی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: بیشتر آب آشامیدنی مورد نیاز مردم استان اکنون از تصفیه خانه اول (باباشیخعلی) و چاه‌ها فلمن تامین می‌شود و در واقع این تصفیه‌خانه آب آشامیدنی ۵۶ شهر و ۳۰۰ روستای استان اصفهان را تامین می‌کند.

او با اشاره به طرح احداث سامانه دوم آبرسانی به اصفهان بزرگ گفت: برای این طرح تاکنون ۴۶ کیلومتر لوله گذاری شده و قرار بود خط اضطرار آن در تیر ماه به بهره برداری برسد که به دلیل پاره‌ای از مشکلات بهره برداری از آن به تاخیر افتاد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان اظهار کرد: خط اضطراری سامانه دوم آبرسانی ظرفیت انتقال هزار و ۸۰۰ لیتر در ثانیه آب را دارد و بخشی از مشکل کمبود آب در شهر‌های بزرگ استان را رفع می‌کند.

غلامی افزود: طرح سامانه دوم آبرسانی اصفهان با هدف آبرسانی به ۱۴ شهرستان استان اصفهان (۷۳ شهر و ۷۸ دهستان) در حال اجراست.

 

 خرداد گرم امسال و افزایش درخواست مردم برای آبرسانی


عباس عباسی خاک مدیر مرکز مدیریت ارتباط با مشتریان شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: از ۱۵ خرداد‌ که دمای هوا به طور محسوسی افزایش یافت، با افت فشار رو به رو شدیم و تصمیم گرفتیم با تانکر، به مردم آبرسانی کنیم.

او افزود: در اواخر خرداد به قدری دما یافت که باعث شد، مصرف بالا برود و فشار آب بیشتر مشترکان کاهش پیدا کند یا حتی آب قطع شود به‌طور مثال در روزهای معمول با سامانه ما ۲هزار تماس برقرار می شد اما در اواخر خرداد تعداد تماس‌ها به سامانه به روزی ۱۰هزار، می‌رسید که ۷۳ درصد آن‌ها مربوط به قطعی آب و درخواست آب بود.

مدیر مرکز مدیریت ارتباط با مشتریان شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان اضافه کرد: بیشترین تماس‌هایی که در خصوصی قطعی آب و افت فشار با ما گرفته شده، در شمال شهر اصفهان یعنی در منطقه ۴ و ۵ اداره آب و فاضلاب بوده‌است.

عباسی خاک افزود: عواملی همچون کاهش‌بارش‌ها، خشکی زاینده‌رود و گرمای بی‌سابقه در تابستان امسال باعث شد تا با بحران کم‌آبی روبه‌رو شویم چون امسال حدود ۵۱ درصد کاهش بارش داشتیم و دما تا ۴۱ درجه هم رسید.

او بیان کرد: به‌طور معمول از ۳۷ درجه سانتیگراد، هر یک درجه‌ای که دما بالا می‌رود، ۳۰۰ لیتر در ثانیه به نیاز آبی شهروندان اضافه می‌شود.

مدیر مرکز مدیریت ارتباط با مشتریان شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: علاوه بر اصفهان، به نجف‌آباد، بهارستان، اردستان، خمینی‌شهر، فلاورجان و نایین آبرسانی سیار شده است.

عباسی خاک گفت: سپاه، ارتش، استانداری و شهرداری با ما همکاری دارند و تانکرهایی را در زمینه آب‌رسانی سیار به ما می‌دهند تا بتوانیم به شهروندان آب برسانیم.

اکنون تصفیه‌خانه باباشیخعلی ظرفیت تصفیه ۱۱.۳ مترمکعب آب در ثانیه را دارد که با احتساب چاه‌ها و دیگر منابع، در مجموع ظرفیت تامین آب استان ۱۳ هزار و ۸۵۰ لیتر در ثانیه است در حالی که نیاز آبی جمعیت استان در این روز‌های گرم سال، به ۱۷ هزار و ۵۰ لیتر در ثانیه می‌رسد.

طبق آمار‌ها ۸۴ درصد مشترکان آب در استان اصفهان کمتر از الگوی کشوری آب مصرف می‌کنند، بنابراین شاید ترغیب یا اجبار مردم به صرفه جویی بیشتر راهکاری موثر و منصفانه نباشد و مسئولان باید به دنبال چاره‌ای اساسی و جدی باشند. این راهکار اصولی راه اندازی سریع‌تر سامانه دوم آبرسانی به اصفهان بزرگ است که اجرای آن از سال ۸۸ آغاز شده است.

گزارش از اسماء جابری و عارفه ماندگاری

انتهای پیام/ص

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.