به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، طرح« صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی» بحث داغی است که چند روزی می شود بین عموم مردم جا خوش کرده و دلهره های زیادی را برای عده ای از کاسبان فضای مجازی ایجاد کرده است.
طی تقاضای عدهای از نمایندگان مجلس طرحی به نام «صیانت از حقوق کاربران در فضایمجازی و ساماندهی پیامرسانهایاجتماعی» در مجلس مطرح شد و در صحن علنی مصوب شد و در نهایت به کمیسیون تخصصی ارجاع داده شد.
این طرح برای حمایت و ارتقای پلتفرمها و پیامرسانهای ایرانی، صیانت از حقوق کاربران در فضایمجازی و کمتر شدن وابستگی ما به پلتفرمهای خارجی به مجلس رفت تا از اطلاعات شخصی کاربران که هر چند وقت یکبار توسط یکی از پلتفرمهای خارجی فاش میشود، جلوگیری کند.
این طرح حاکی از آن است که پلتفرمها، نرم افزارها، مسیریابها، پیامرسانها و... که در ایران ساخته نشدهاند طبق شرایطی محدود یا مسدود شوند تا هم از حریم کاربران حفاظت شود و هم سازندگان پلتفرمهای ایرانی دست به کار شوند. البته «محدودیت»، حرفیست که نمایندگان مخالف طرح صیانت از حقوق کاربران در مجلس مطرح کردند.
این در حالیست که نظر نمایندگان موافق این طرح چیز دیگری است. به عنوان مثال محمدنقی نقدعلی نماینده مجلس شورای اسلامی موافقت خود را درباره این طرح مطرح کرده و گفت: هیچ یک از مفاد "طرح صیانت از فضای مجازی" در باره بستن اینستاگرام و واتساپ و حتی تحمیل شبکههای مجازی داخلی نیست بلکه هدف آن ساماندهی کسب و کارهای آنلاین و دفاع از حقوق قانونی مشتریان این دست از مشاغل است.
او ادامه داد: با ساماندهی کسب و کارهای آنلاین، جلوی سرقت محصولات تولید شده فعالان اقتصادی را خواهیم گرفت. ما بدنبال اتخاذ تدابیری هستیم تا دیگر تفاوتی بین کسب و کارهای حقیقی و مجازی نباشد و کاسبان اینترنتی از قدرت فضای مجازی سوء استفاده نکنند و حقوق تمام شاغلان عرصه حقیقی و مجازی یکسان باشد.
کارشناسان معتقدند؛ مهم ترین قسمت این طرح، به کسب و کار های مجازی مرتبط میشود. آنهایی که سالها برای جلب اعتماد کاربران تلاش کردند و حالا فروش خوبی دارند. اگر این طرح بخواهد محدودیت ایجاد کند، بسیاری از مشاغل آنلاین از بین میروند و در نتیجه جمع دیگری به جمع بیکاران کشور اضافه میشود. اما اگر اعمال محدودیت نکند و فقط برای حفاظت طرح شده باشد می تواند کمک بزرگی باشد. به همین منظور با رضا الفت نسب عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای مجازی گفت و گو کردیم.
رضا الفت نسب عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای مجازی در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره طرح صیانت از حقوق کاربران در فضایمجازی گفت: این طرح به کسب و کارهای اینترنتی به خصوص کسب و کارهای کوچک اینستاگرامی میتواند ضربه بزند. این چگونه اتفاق میافتد؟! در بندهایی آمده که پلتفرمهای خارجی یا ایرانی باید در سامانهای ثبت نام کنند و مجوز بگیرند و بعد نماینده در کشور معرفی کنند. اگر نیامدند براساس یک سری اقدامات، اگر کسب و کار خاصی باشد بر اساس الزامات به آن وقت داده میشود، اگر باز هم نیامد مسدود میشود یا پهنای باند آن را کم میکنند که کمتر بتواند کار کند. این پلتفرمها میتوانند اینستاگرام یا واتساپ یا گوگل یا... باشد.
او ادامه داد: اگر اینستاگرام با این شرایط محدود یا مسدود شود، کسب وکارهای اینترنتی موجود در آن از بین خواهد رفت. همه میگویند فیلتر نمیکنیم، زیرا اصلا نیاز به اینکار نیست با این موضوعی که در این طرح وجود دارد شما میتوانید پهنای باند را کم کنید. ما با اینکه خدمات پایه کاربردی بومی داشته باشیم مخالف نیستیم، در بند ۴ این طرح هم یک بند حمایتی وجود دارد که ما با آن موافقیم باید هم حمایت و فرهنگسازی شود. ما حتی گاهی میگوییم در این مدت طولانی چرا ما پلتفرم خیلی خوب نداشتیم. اگر هم داشتیم از بین رفته است.
الفت نسب درباره ادامه بندهای طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی گفت: کسی بیاید یک چیزی شبیه گوگل را بسازد و اگر نتوانست وزارت ارتباطات را موظف میکنیم، ظرف ۸ ماه چنین چیزی را تولید کنیم. مگر چنین چیزی امکان دارد! در گوگل یک چیزی حدود بیش از ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون کد نوشته شده آنوقت ما میخواهیم ۳ ماهه آن را بسازیم؟! ما با حکمرانی در فضای مجازی کاملا موافقیم، اما باید شرایط را در نظر بگیریم. وضعیت اقتصادی را در نظر بگیریم بسیاری از مردم از این راه کسب و کار میکنند و امرار معاش میکنند، اینکار صیانت کاربر نیست و ضرر زیادی برای اقتصاد کشور به همراه دارد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب وکارهای مجازی با اشاره به ضرر نهایی اجرای این طرح به کسب و کارهای اینترنتی توضیح داد: هر چقدر ما به سمت محدود سازی در زمانی که بسترهای لازم را فراهم نکردیم، برویم، در این میان افرادی که در بسترهای شبکه اجتماعی در حال فعالیت و امرار معاش هستند، ضربه اصلی و نهایی را میخورند. در واقع بسترهای داخلی ما فعلا شرایط این را ندارند که بخواهد شبکه اجتماعی که ساخت ایران نیست را از دسترس خارج کند. هر چقدر هم که ما در این شرایط محدود سازی کنیم، فروشنده ما آسیب میبیند.
او ادامه داد: ما باید با یک سیاست مشخص و با دید حمایتی به کسب و کارهای اینترنتی نگاه کرد. میخواهیم پیامرسانهای داخلی حمایت کنیم، اما حتما باید به زیرساختها هم توجه داشته باشیم. مثلا در مسیریاب خارجی ویز در اوایل عملکرد خوبی داشت و همه از آن استفاده میکردند، اما با گذشت زمان مسیریابهای ایرانی نیز در کنار این مسیریابها شروع به فعالیت کردند و حتی در برخی اوقات از خارجی آنها نیز عملکرد بهتری داشتند. در واقع این تفاوتها باعث پیشرفت سازندگان پلتفرمهای ایرانی شد.
نسیم توکلی کار آفرین در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره این سوال که تاثیر اجرای طرح صیانت از حقوق کاربران چه تاثیری بر کسب و کارهای اینترنتی دارد؟ گفت: آن طور که تا اینجا اطلاعات منتشر شده، برنامه فوق الذکر به دنبال محدود کردن تکنولوژی و استفاده از پلتفرمهای جهانی است. گفته میشود طرح نمایندگان مجلس به دنبال آن است که در مورد شبکههای مجازی، موتورهای جستجو، سرویسهای ارزش افزوده و مواردی از این دست محدودیتهایی اعمال شود. این مسئله در کوتاه مدت و میان مدت مشکلات فراوانی برای فعالان اقتصادی و کسبوکارهای اینترنتی به وجود میآورد.
او ادامه داد: علاوه بر مسائل فنی که بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی ایران با آن درگیر خواهند شد و همچون موارد مشابه امکان تامین از سرویس دهندههای داخلی وجود ندارد. به عبارت دیگر، خدمات فنی مبتنی بر بهینهسازی و بهبود کیفیت ارائه فروشگاهها، شرکتها، راهکارهای ارتباطی و مدیریتی از بین میرود و برای مدت نامعلومی آنها را از امکان فعالیت محروم میکند.
وی افزود: به علاوه تجربه نشان داده است که ایجاد محدودیت در شبکههای اجتماعی تاثیری در میزان استفاده مردم و کاربران ندارد. اتفاقی که در پیام رسان تلگرام افتاد و نتوانست از کارایی و محبوبیت آن در میان ایرانیان بکاهد. نمیتوان در عصر ارتباطات با تکنولوژی برخورد دستوری کرد، اما میتوان با آن همراه شد و براساس گزارههای مد نظر هر جامعه آن را بهینه سازی نمود. ممنوعیت جامعه را بیشتر به آشنایی و استفاده از هر خدماتی جلب میکند.
توکلی معتقد است؛ در مجموع، اجرای این طرح سبب از بین رفتن کسب و کارهای کوچک محدود بر استفاده از یک پلتفرم مثل اینستاگرام و کاهش شدید تقاضا در وبسایتهای ارائه دهنده خدمات، محصولات، نرمافزار و... خواهد شد.
وی گفت: همچنین انگیزه فعالان، سرمایهگذاران و جوانان متخصص اینترنت را در پی بسته شدن دریچهای جدید و راه افتادن محدودیتی تازه به میزان بسیار زیادی کاهش خواهد داد.
توکلی در رابطه با تبعات منفی که اجرای صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی برای اقتصاد کشور به همراه میآورد توضیح داد: کسب و کارهای اینترنتی در سالهای اخیر آثار مثبتی همچون: افزایش اشتغال، گستردگی فروش محصولات و مشتریان، هزینه کمتر راه اندازی کسب و کار، ایجاد تنوع شغلی، جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی، افزایش اقبال به برندسازی، تبلیغات گسترده، تغییر سبک زندگی مردم، رونق کسبوکار خانگی و... در اقتصاد ایران داشته است.
او ادامه داد: بدون شک ایجاد محدودیت در این مسیر و از بین رفتن امکان ارائه خدمات استاندارد سبب کاهش علاقه مشتریان به استفاده از خدمات در سطح خرد و در سطح کلان افزایش جمعیت جویای کار، خروج ارز بیشتر برای دریافت خدمات از خارج ایران، مهاجرت بیشتر جمعیت دانشگاهی و حتی رکود کسب و کارهای سنتی خواهد شد.
در نظر داشته باشیم که بسیاری از کسب و کارهای سنتی موجود در بازار و حجرههای قدیمی نیز اجناس و محصولات خود را از طریق کارگزارانی که توانستهاند بسترهای فروش آنلاین را با اعتماد سازی و ایجاد برند بسازند، به فروش میرسانند؛ بنابراین از میان رفتن دریچه کسب و کارهای اینترنتی و ایجاد محدودیت در فعالیت آنها و شبکههای اجتماعی بر بخشهای مختلفی از اقتصاد ایران در واقع از تولیدکننده تا چرخه تامین و فروشندگان خرد تاثیر منفی میگذارد و میتواند تبعات اجتماعی خطرناکی نیز داشته باشد.
فریده شایان مدیر یکی از فروشگاههای آنلاین در اینستاگرام گفت: اگر چنین طرحی اجرا شود به شخصه من در زندگی خود دچار مشکل میشوم. اکثر ما از مشکلات اقتصادی به فضای مجازی روی آوردیم و در آنجا کسب و کار راه انداختیم و گرنه ما هم میتوانستیم مغازه اجاره کنیم و مالیات بدهیم و دچار فضای مجازی هم نباشیم.اما مشکل اصلی ما وضعیت اقتصادی است. اگر این فضا قطع بشود مدت زمان زیادی طول خواهد کشید تا ما دوباره فالورهایی پیداکنیم تا به ما اعتماد کنند و اجناسمان را خریداری کنند. اعتماد کردن مردم که طی چند سال برای ما به وجود آمده و ما سختی زیادی کشیدیم که همه اینها در یک شب به باد میرود. باید شرایط ماهم در نظر گرفته شود همه ما باید در پلتفرمهای جدید از نو شروع کنیم آن هم اگر در ساخت پلتفرمهای جدید ایرادی نباشد تا دوباره همه چیز از بین برود و پاک شود.
در پایان، باید به اظهار نظر اخیر رئیس مجلس شورای اسلامی نیز اشاره کرد که به کسب و کارها این نوید را داد که نرم افزارهایی نظیر اینستاگرام و واتساپ فعلا قطع نخواهند شد. او در این یادداشت چنین می نویسد.
مباحث مختلفی پیرامون این طرح در حال بررسی و مطرح شدن است. چه بسا مناظرات و اظهار نظرات کارشناسان زبده بتواند مسیر را برای پیشرفت اینترنت بومی و همگام سازی با دنیا هموار کند و همچنین جایگاه ایران را در فضای بین المللی بدون خدشه با استفادههای کلان از اینترنت بین المللی محکم تر کند. باید منتظر ماند و دید تصمیمات نهایی تا چه میزان کاربردی است؟
انتهای پیام/
ملیسازی بدون رقابت نتیجش میشه این
1400/5/10
12:59
یک خط تخصصی و منطقی حرف نمیزنن. متاسفم واسه کشورم که این گونه افراد دارن توش تصمیم میگیرن
یه چیزی هست بنام کاسه صبر، و اونم یه ظرفیتی داره.
خلاصه اینکه مواظب خودتون و طرحاتون باشین.
اینترنت ملی هم اینجوره
من یه سوال دارم مانخوایم ازمون صیانت بشه بایدچیکارکنیم؟؟شمامیخوایدتمام اپلیکیشن وسایت های خارجی مثل اینستا.واتس اپ.اسپاتیفای.گوگل و..اینارومسدودکنیدیابهتره بگیم پهنای باندشونوصفرکنیدتادیه نتونیم ازشون استفاده کنیم ومیخوایدمثلااپلیکیشن مسخره ای رومثل روبیکاجایگزین اینستاگرام کنید؟؟یاخودتون مثلایه گوگل وطنی بسازید؟؟خخخ حتماشوخیتون گرفته نه؟؟پس وقتی میخوایدکلااینترنتوبه گندبکشیدوهمه چیروبه روی مردم ببندیدبگیددیه به چه امیدی تواین کشورزندگی کنیم....
اینجا یکی از کسانی که از این طرح ضرر میکنن کسانی هستن که vpnتولید میکنن و توی پاچه ملت میکنن
اتفاقا کسانی سود میکنن که قراره vpn با مجوز بفروشن. یعنی همون فامیل و آشناهای نماینده ها و دولتی ها!
امیدی نیست
اگه اینم سانسور نمیکنین چاپش کنین
احتمالا بعد از اجرای طرح کنار کره شمال میریم رتبه یک از آخر
اول اینکه عزیزانی که اولویت داشتن رسیدگی به مشکلات اقتصادی و بیکاری رو مطرح میکنن مگه نمیدونن که بخش بزرگی از اقتصاد در همین فضای اینترنت انجام میشه؟شما که دارید میگید کسب و کار ما فلان میشه پس دارید به این اعتراف میکنید که یکی از پایه های فضای اقتصادی، فضای اینترنته که الان بی سرو صاحب رها شده و هر کی داخلی و خارجی یه سازی توش میزنه. عقل حکم میکنه بعد از بیست و چند سال دیگه یه سر و سامونی بگیره.
مطلب دوم اینکه اگه خاطر مبارکتون باشه قبل از اومدن سیستم کالر آی دی رو تلفنهای شهری یه سری مریض مردم آزار به نام مزاحم تلفنی بودن که از مخفی بودن شماره خودشون سوء استفاده میکردن و به مردم زنگ میزدن و مزاحم خودشون و ناموسشون میشدن.اما با مشخص شدن شماره هاشون و حمایت قانونی از امنیت عمومی اگه بخوان اون کار رو انجام بدن اول تذکر میگیرن بعد شماره شون قطع میشه و... الان چند ساله که این مزاحمتها نزدیک صفر شده.الانم حتما براتون پیش اومده که وقتی توی پیج تون یا سایتتون یا جاهای دیگه، مطلبی میذارید یا نظری میدید همون دسته مریض مردم آزار بعضا حرفهای بی ربط یا رکیکی میزنن و شما هم دستتون به جایی بند نیست.فقط یکی از خوبیها این طرح که البته هنوز در حال بررسیه ، اینه که به بنده و شما یک هویت مجازی تعلق میگیره تا اگه کسی در فضای مجازی با ما کاری داشت شناخته شده باشه و اگه کلاهبردار یا مردم آزار بود بشه ازش مستقیما شکایت کرد.اینطوری خیلی از شیادها هم ماست شون رو کیسه میکنن و فضای مجازی کمی امن تر میشه.
بهتره طرح رو کامل بخونیم تا با خوبی هاشم آشنا بشیم.
مقایسه کالر آی دی تلفن با اینترنت!
اینو بدون همین الان بدون طرح صیانت با درخواست قوه قضاییه و اعلام جرم امکان دریافت ریز چت ها از همین پیامرسان های خارجی وجود داره!
تنها دلیلی که میشه برای اومدن به پلتفرم های داخلی آورد کنترل تمام وقت و بدون مجوزه و بستن این مسیرها در زمان اعتراض مردم هستش.
اگه هم به موضوع امنیت اطلاعات و اینکه اطلاعات محرمانه ممکنه لو بره فکر میکنی باید بگم میشه بدون اجرای طرح و فقط با ایجاد یک سری پلتفرم که فقط از شبکه های داخلی استفاده میکنن این رو حل کرد(تمام مردم اطلاعات محرمانه ندارن و نیازی به استفاده چنین پلتفرمی رو هم ندارن)
پس لطفا الکی و بدون اطلاع این طرح رو به امنیت و از این مسائل ربط ندین.
به شما هم پیشنهاد میکنم طرح رو دوباره بخونید ، اگه به نظر شما خوبه برین و برای خودتون از پلتفرم های داخلی استفاده کنید نیازی نیست برید تو محیط تلگرام، اینستاگرام ، توییتر ، گوگل و ... . (برعکس تلفن که همه داشتن کسی شما رو مجبور نکرده از اینترنت و پلتفرم های خارجی استفاده کنید تا به قول خودتون گرفتار شیادها بشین)
مثلا بگین مسئولین گل وعزیز
نه اینکه محدودش کنید !!!
با محدود کردن و بسته کردن فضای جامعه همه چیز بدتر میشه
این اینترنت محدود پر از فیلتر و تحریم و دست و پا شکسته چیه که میخوایین ازش به اصطلاح صیانت کنید ما که میدونیم دلیل اصلیتون چیه
وقتی سرمون رو زیر آب میکنی دیگه چه اهمیتی داره اسمش چی باشه؟ صیانت باشه حمایت باشه یا محدودیت؟ دارید خفه مون میکنید
اینا فقط به دنبال اعصبانی کردن مردم و به دنبال دیگر اغتشاش هستند و کار دیگری ندارند.
بنده خود بشخصه با این کار ساکت نخواهم شد
چونکه منم بیشتر از ۲۰ ساله دارم از اینترنت استفاده میکنم.
فقط موندم چرا چنین حرفی میزنی، به شما پولی میرسه که از این طرح حمایت میکنی؟
چونکه اگه واقعا تو فضای مجازی فروشنده باشی میفهمی که نمیشه از یه پیام رسان به یکی دیگه کوچ کرد فقط وقتی تازه شروع به کار کرده باشی راضی میشی پلتفرم خودت رو تغییر بدید.
به پیام رسان داخلی هم به هیچ چیز نمیشه اعتماد کرد. اگه پس فردا که تعداد کاربرش زیاد شد درخواست پول کرد چیکار میکنی؟ اگه فکر میکنی حرف من بی دلیله من یه نمونه بهت میگم اگه یادتون باشه روبیکا که اومد با تبلیغات اینترنت رایگان اومد بعد یه مدت شد نیم بها یا خیلی از تلویزیون های اینترنتی مثل لنز اوایل همه چیز رایگان بود یکم که گذشت اینترنتش شد نیم بها بعد هم بابت بعضی سرویسها داره پول میگیره.
چه تضمینی وجود داره فردا که تعداد کاربران اینها افزایش یافت درخواست پول نکنن؟ اگه میخوای بگی نمونه خارجی هم ممکنه اینکار رو بکنه فقط بگو چرا همین الان این کار رو نمیکنه؟
هیچ جای دنیا هیچ خدماتی رایگان نیست.توی ایران هم اگه بعضی پیامرسانهای خارجی رایگان ارائه میشن به خاطر اینه که دارن از جای دیگه سودش رو میبرن.هر کلیک توی اینستا براشون درامد تولید میکنه.
در ضمن کاملا وضاح بیان شده در صورت عدم همکاری هر پلتفرم ، اون پلتفرم مسدود میشه پس نگید اینستا و گوگل و ... فیلتر و مسدود نمیشن بلکه چون تحریم هستیم و اونها هم نمیان ایران بنابر این این پلتفرم ها حتما مسدود میشن!
چون هیچوقت توسعه دهنده نمیتونه مخاطب های جهانی داشته باشه و مجبوره هزینه های بالا هاست اختصاصی و کارمندانش رو از کاربر تهیه کنه
مفت که نیست
توکشوراونا دزدی وجود نداره تقریبا ۹۰ درصدملت دریک سطح هستن سختی هست همه باهمن اونا هیچ گنجینه ومعدنی ندارن باز به وضع مانیستن
2.5روز در ماه خیلی کمه
یک سریشون ریاضی خوندند، یک سریشون فیزیک و برق نمی فهمند فضای مجازی چیه
حداکثر فعالیت تو فضای مجازی یک صفحه اینستاگرام با دوزار فالویر
راهکار اینه که این آقایون تو سیاست کشور دخالت نکنند برگردند دانشگاه مقالشونو بدند. چند نفر بزارید کارشناس که فضای مجازی رو بلدند.
خود شما هم قبول دارید شبکه داخلی داغونه وگرنه چرا اکثر مسولین ارشد توییتر دارند؟
اگر اینترنت کشورمان چند ساعت قطع شود کشورمان فلج میشود پس آفرین به دست اندر کاران و سازندگان زیر ساختهای اینترنت ملی.
ما در این دوره معتاد به اینترنت شدیم و نبود اینترنت واقعا زندگی را سخت میکند.
پس خواهشاً حرف بیخود و مفت نزنند ،این عده هم وطن فروشند و هم خودفروش
ببینید هنر اینه که در کنار این پلتفرم های خارجی بتونید پلتفورم های داخلی با کیفیت خوب ارائه بدین تا مردم با مقایسه این دوتا بتونن بهترین گزینه رو انتخاب کنن نه اینکه بقیه رو محدود یا مسدود کنید که ملت رو بیارن به محصولات داخلی
بقول قدیمیا که گفتن این خانه از پای بست ویران ست
اول باید زیرساخت ها درست بشه بعد یهو بفکر اینجور طرحها بیفتین و ببینید چند مرده حلاجین
تو دانشگاه آزاد به زور و اجباری برا اینکه دانشجو ها بتونن وارد پنل کاربری شون تو آموزشیار بشن باید حتما آی گپ نصب کنن تا رمز دوم اونجا براشون بیاد و اینجوری واسه اپ های بدردنخورشون کاربر جذب میکنن من خودم بشخصه دانشجو ارشد مهندسی برق قدرت دانشگاه آزاد بودم وقتی با این صحنه مواجه شدم نه امتحانات پایان ترم شرکت کردم و نه وارد اون سایت کذایی آموزشیار شدم و هیچوقت هم آی گپ و سایر آشغال های زوری ایرانی رو نصب نکردم، شهریه دانشگاه رو هم پرداخت نکردم و نخواهمم کرد و انصراف دادم ، مهربونی زوری کنه نمیشه آقا ما صیانتتو نخوایم کیو باید ببینیم
درجا نمیزنیم
پسرفت میکنیم
فیلتر کردن اینستاگرام و واتس آپ هم نه تنها باعث افزایش کاربران روبیکا و سروش و... نمیشه بلکه طرفدارای اینستا و واتس آپ بیشترهم خواهد شد مطمئن باشید.
ضمن اینکه این فیلترها و محدودسازی ها فقط ملت ایران رو از دنیا بیشتر عقب میندازه همونطور که اگه الان برنامهای مثل یوتیوب فیلتر نبود، هزاران فیلم آموزشی و تکنولوژی و مفید در دسترس ایرانیان بود و چه بسا پیشرفتهای بسیاری به کمک این فیلمها به دست میومد ولی حیف که بعضیا دوست دارن مشابههای مزخرف داخلی رو به زور به خورد مردم بدن؛ چیزی مثل آپارات که حتی به گرد پای یوتیوب هم نمیرسه. من این نوید رو به شما بدم که اگه تا ده قرن آینده هم تلاش کنید و جون بکنید؛ گوگل که هیچی حتی یاهو یا بینگ رو هم نمیتونید مشابه داخلیش رو بسازید. فعلا که جستجوگر یوز ملقب به گوگل ایرانی! از کار افتاده پس بیخود مردم رو به عصر حجر برنگردونید.
ما نخوایم شما صیانت کنید کی رو باید ببینیم؟
مجلس به جای رسیدگی به آنها فیلتر رسمی را تصویب میکند تا صدای مردم و اعتراضشان را کسی نشنود و بگویند همه چیز گل و بلبل است و واقعیت همانیست که صداسیما نشان میدهد
ولی کور خواندید
نمیتوانید جلوی چشم و دهان مردم را ببندید
مردم خوزستان نامه زدند شهردار، استاندار، نماینده مجلس ، وزیر و... کسی جوابشون را نداد. تحملشون تموم شد چون از راه قانونی به جایی نرسیدند و ریختن خیابون عده ای سو استفاده کردند و فضای مجازی پخش شد، آقایون سریع همه رفتند خوزستان. شما دارید به مردم یاد میدید که فقط با شورش و خشونت میشه مطالبه گری کرد.
کنترل فضای مجازی اینگونه است که مردم از فضای مجازی درخواست را بفرستند و شما شفاف و با زمانبندی نشون بدیددارید حل می کنید، اونوقت شورش نمیشه که هیچ حتی یک ویدیو هم نمیره برای شبکه های خارجی.
مشکل آقایون اینجاست که فقط وقتی کار می کنند که صدای آمریکا ، بی بی سی ، من و تو و... تیتر کنند.
یعنی ارزش خبر اینها از مطالبه قانونی مردم بیشتره و شما به جای اصلاح فرآیند مطالبه گری و پاکسازی مدیران فاسد می خواهید اینترنت را ببندید.
App اختصاصی فروشگاه موجود هست و انشاءالله با بروز رسانی های آینده هم کاملا داخلی و حتی شاید ترافیک نیم بها هم حاصل بشه.
کار فروشگاه قطع نخواهد شد.و مثل همیشه عالی به کار ادامه خواهد داد.
و با قدرت و پیشرفت بیش تر کالاهای ناب و عالی به دست مردم خواهد رسید.
باتشکر
اتفاقا سودجوهایی مثل شما با انحصار و بالا بردن غیرمنطقی قیمت بعضی کالا باعث آشفتگی بازار میشین. (بوده جنس و وسیله ای که قیمتش تو بازار حدود 30 تا 50 هزار تومن نسبت به دیجیکالا کمتر بوده)
قیمتش هم عالیه اما با قطع اینترنت خارج بی رقیب میشه.
چون تنها فروشگاهی که برنامه داخلی داره
وگرنه مردم قراره تمام سایت های داخلی رو تحریم کنن
App دیجی کالا موجود هست
و فروشگاه اینترنتی دیجی کالا کارش قطع نمیشه
خوب و بد دیجی به کنار ولی این نون ها خوردن نداره
مردم به شدت از دست شما عصبانی هستند.
ورود خودروی خارجی را ممنوع کردید و عمری مشتی آشغال دادید دست ملت به عنوان خودروی ملی.
هیچ وقت کسی نمیاد اون جنایتکارهایی که خودروی آشغال می سازند را محاکمه کنه.
حالا محصولات آشغال فضای مجازی را به زور به خورد مردم میدید
من امروز تمام برنامه های ایرانی را از گوشیم پاک می کنم.
1- فکر میکنید اون پلتفرم ها خیلی خوشش میاد اطلاعاتشون لو بره؟ فکر میکنید اونجا ایرانه که طرف کل اطلاعاتش لو بره و هیچ اتفاقی نیفته؟ اگر اونها بیشتر از ما به امنیتشون اهمیت ندن، قطعا کمتر اهمیت نمیدن
2- چرا باید برای هر چیزی نمونه داخلی داشته باشیم؟ فلسفه یوتیوب اینه که مردم از تمام جهان توش فیلم می گذارند و کسی که می خواهد تحقیق کند، فیلم ببیند، آموزشی را یاد بگیرد یا . . . به اطلاعاتی با وسعت یک دنیا دسترسی دارد
3- مگه ما نمی خواهیم دین اسلام رو گسترش بدیم؟ مگه نمی خواهیم با جهان تعامل داشته باشیم؟ خب نکنه انتظار دارید با سروش و بله و ایتا با آمریکا و استرالیا و . . . حرف بزنیم؟
4- بالفرض شما توانستد 2 میلیارد و 500 میلیون خط کد بزنید. وقتی به جای 8 میلیارد نفر با 80 میلیون نفر کار کنید، موتور جست و جوی شما نمی تواند یک صدم گوگل سئو را بررسی کند یا مخاطبان خود را شناسایی کند. در نتیجه نمی تواند نتایج را به خوبی گوگل نشان دهد. تازه وقتی بحث تبلیغات هدفمند می شود، اوضاع بدتر هم می شود. پس تعجبی نداره که یوز با 7 میلیارد بودجه کنسل شد
5- من موبایلی ندیدم که روش یوتیوب (یکی از مصادیق شبکه های خارجی غیر مجاز) به صورت پیش فرض نصب نباشه. موبایل های ایرانی هم که فعلا اصلا ارزش خرید ندارند. از اونجایی هم که شرکت های مختلف اجازه فروش موبایل به ایران رو ندارند، واردکنندگان با روش های سخت و پیچیده نیاز مردم رو بر طرف می کنند. پس نمیتونیم از اونها بخواهیم که فلان نرم افزار روی گوشی نباشه یا فلان نرم افزار باید حتما باشه. حالا شما می خواهید به این دلیل قیمت موبایل ها رو تا 35 درصد افزایش بدید. که فقط مردم بدبخت باید تاوانش رو پس بدن
6- سرعت اینترنت ثابت در ایران بسیار پایینه و در رتبه 133 دنیا قرار داره. پس جایی نمی مونه که بخواهیم پهنای بایند بعضی از پلتفرم هارو کاهش بدیم
7- شما می خواهید باحذف رقبا از کسب و کارها حمایت کنید؟ ایران خودرو درس نشد؟ این چه جور حمایت کردنی هست؟
اینها تنها بعضی از اشکالاتی بودند که به «آخرین نسخه اصلاح شده طرح» وارده
ما نرم افزار داخلی که این حجم کاربر رو نگه دارد نداریم . اگه توان داخلی هم بتواند بسازد بودجه نمی دهند.
فقط می خواهند حذف کنند .
اینا نماینده های ما هستند . یا دشمنان ما !!!!!!
خواهشا بلایی که سر تلگرام اوردید سر بقیه نیارید .
خواهشا اون دو هفته اینترنت قطع بود رو یادتون بیاد بعد تصمیم بگیرید . اینجا مردم هم زندگی می کنند فقط شما نیستید که در رفاه و ارامش هستید
کم کم داشتم ازت نا امید می شدم
2. گفته شده پلتفرم خارجی باید در سامانه داخلی ثبت بشه و نماینده ارائه کنه، همه میدونیم که ما تحریم هستیم و کسی حاظر نمیشه بخاطر تحریم با ما همکاری کنه چون اون فرد هم تحریم میشه ، پس به طور واضح میشه نتیجه گرفت حتما پلتفرم های خارجی مسدود میشن چون چه بخوان و چه نخوان بخاطر تحریم نمیتونن تو ایران فعالیت کنن.
3. با مسدود شدن سایت ها ، امکان دسترسی به منابع جدید از بین میره و ما دچار عقب افتادگی شدید در بحث تکنولوژی میشیم .
وقتی حرف و نگاه مسئولان رو از چندین سال قبل تا الان میبینیم کاملا متوجه میشیم هدف اونها غیر از فیلتر و مسدودسازی چیز دیگه ای نبوده ، حتی تو این طرح به اصلاح صیانت (خیانت) باز هم بحث مسدودسازی رو آوردن .
کسانی که طرفدار این طرح هستید ، لطفا اول اینترنت خودتون رو خاموش کنید بعد اگه تونستین جواب بدین، دقیقا مصداق همین طرحه یه سری آدم که فکر نمیکنن ولی طرفداری میکنن!
چطوری باید اعتماد داشته باشیم؟
انجام کار خودسرانه و متعصبانه، فقط نارضایتی و تنش را به همراه دارد
فقط مثل افرادی نباشید که قانون را فقط برای دیگران درنظر دارند و خودشان با استفاده از ... مسیر را برای خود هموار میکنند
منتشر کن.
برای موتور جست و جوی یوز 7 میلیارد تومن از جیب من و تو خرج شد
و وقتی که اینترنت بین الملل را قطع کردند و باید کار میکرد، به هیچ دردی نخورد
App دیجی کالا موجود هست
و فروشگاه اینترنتی دیجی کالا کارش قطع نمیشه.
موفق باشید
شما میری تو اون نهایتا 2 تا ماست میخری.
اینترنت استفاده های دیگه ای هم داره ، اگه بدرد شما نمیخوره استفاده نکنید ولی به بقیه چیکار دارید؟