حمید رمضانی گفت: برای اجرای اقدامات مربوط به کاهش اثرات خشکسالی در حوزه دامپزشکی، ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار به مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی استان پیشنهاد شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ،   حمید رمضانی مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی تامین این بودجه را برای اجرای طرح افزایش سطح ایمنی در دام، خرید سموم، تامین داروی ضد انگل، خرید واکسن و مبارزه با بیماری‌های با منشاء باکتری و ویروس ضروری دانست وگفت: علاوه بر آن دامپزشکی طرح هایی، چون تامین مواد محرک رشد آبزیان و نیز حمایت از زنبورداران برای تغذیه زنبور‌ها و مبارزه با کنه را هم برای پیشگیری اثرات خشکسالی بر دام و جلوگیری از افزایش بیماری مشترک بین انسان و دام در دستور کار دارد.


بیشتر بخوانید 


مدیرکل دامپزشکی استان خراسان شمالی کنترل بیماری در مناطق حاشیه زیستگاه‌های حیات وحش را مهمترین برنامه پیشگیرانه برای کاهش بیماری انسان و دام دانست وافزود : امسال با توجه به خشکسالی، واکسیناسیون علیه بیماری‌ها بیشتر شد به طوری که تاکنون ۸۵ درصد از حجم پیش بینی شده استان برای واکسیناسیون دام علیه بیماری نشخوارکنندگان کوچک انجام شده است.

رمضانی افزود: در مجموع کنترل بیماری‌ها و اجرای اقدامات پیشگیرانه در مناطق حساس مثل مناطق نزدیک زیستگاه‌های حیات وحش، مناطق با تراکم بالای جمعیت دامی به خصوص میادین عرضه دام باید افزایش یابد.

او در مورد افزایش رشد کشتار دام مولد افزود: به طور طبیعی با توسعه روند خشکسالی عرضه دام برای فروش به خصوص کشتارگاه‌ها و فروش تضمینی برای تامین نهاده‌های دامی افزایش می‌یابد، ولی تلاش می‌شود تا از ورود دام مولد و دارای بازدهی جلوگیری شود.

او افزود : برای کشتار دام ماده و مواد، نیاز به گواهی کارشناسان دامپزشکی است و کشتارگاه ها، ما دامپزشکان نیز برای کشتار دام‌های ماده‌ای مجوز می‌دهند که بازدهی و سوددهی ندارد و این برنامه نیز با حساسیت بیشتر و نظارت دامپزشکی انجام می‌شود.

انتهای پیام/ه 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.