به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، ناهید مسلمی معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت سازمان فنی وحرفهای در سفر به شهرکرد در نخستین نشست هم اندیشی مدیران زن سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور اظهار داشت: سالانه بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در کشور در رشتههای مختلف در آزمونهای مهارت آموزی فنی و حرفهای شرکت میکنند.
او افزود: یکی از مهمترین مشکلات در حوزه برگزاری آزمون و صدور گواهینامه، کمبود اعتبارات برای تامین تجهیزات مصرفی است که این امر باعث شده که ارزشیابی سنجشها با مشکل مواجه شود.
بیشتر بخوانید
مسلمی با تاکید بر اینکه گواهینامه مهارت به عنوان خط قرمز سازمان است اضافه کرد: اجرای برنامه سنجش مهارت نیاز به تغییرات اساسی دارد که این امر با تلاش همه همکاران و تامین اعتبارات لازم میسر خواهد شد.
او ادامه داد: در سازمان فنی و حرفهای کشور نباید اعتبار آزمون و سنجش کاسته شود و باید یک تحول اساسی در حوزه سنجش ایجاد شود.
مسلمی به تهیه سند سنجش در سازمان فنی و حرفهای کشور اشاره کرد و گفت: به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی آزمونها، این سند تاکنون به استانها ابلاغ نشده است و پیشبینی میشود تا اوایل مهرماه این سند به استانها ابلاغ و اجرایی شود.
او با اشاره به اهمیت بحث آموزش مهارتهای فنی و حرفهای در ایجاد اشتغال پایدار افزود: آموزشهای فنی و حرفهای نیاز به بروز رسانی دارد.
مسلمی اضافه کرد: آموزش فنی و حرفهای بخش کوچکی از نظام آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارت در کشور است که برای ایجاد اشتغال پایدار تاثیرگذار است و باید در حوزه آموزش، به نیازهای روز جامعه و محیط پیرامون توجه بیشتر شود.
او ادامه داد: در جامعه کنونی با توجه به تحولاتی که در حوزه فناوری در بازار کار به وجود آمده باید آموزشها این سازمان نیز به سمت این مهارتها سوق پیدا کند.
مسلمی گفت: با توجه به عملکرد مثبت آموزشهای فنی و حرفهای در کشور ایجاد تغییرات و تحولات اساسی در بحث برنامهریزی در حوزه فرهنگ کار و ابعاد مختلف آموزش فنی و حرفهای، تولید محتوا و روشها ضروری است و باید این تغییرات بر اساس ارزشها و باورهای امروز باشد.
او ادامه داد: در ۲ سال گذشته در حوزه پژوهش و برنامه ریزی در این سازمان مورد توجه بیشتر قرار گرفته است تا آموزشها کیفیتر شود و از آمارگرایی و مباحث کمی فاصله گرفته شود.
انتهای پیام/ف