به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک قاره آفریقا تنها مکان روی زمین است که میتوان با مطالعه آن به چگونگی تبدیل شکاف قارهای به شکاف اقیانوسی پی برد.
تخمین زده میشود که اقیانوس جدید آفریقا حداقل ۵ تا ۱۰ میلیون سال طول بکشد تا شکل بگیرد، اما موقعیت غنی منطقه آفار در مرز نوبی، سومالی و عربی، این منطقه را به یک آزمایشگاه منحصر به فرد برای مطالعه دقیق فرآیندهای تکتونیکی تبدیل کرده است.
سرنوشت تکتونیکی قاره آفریقا برای چندین دهه مورد مطالعه قرار گرفته است، اما اندازه گیریهای جدید ماهوارهای به دانشمندان کمک میکند تا این فرآیند را بهتر درک کنند. پوسته زمین از دهها صفحه بزرگ تکتونیکی تشکیل شده است که به شکل صخرهای و نامنظم هستند که دائماً به یکدیگر فشار میآورند و یا بر رو یا زیر یکدیگر میلغزند.
طی ۳۰ میلیون سال گذشته، صفحه عربی در حال دور شدن از آفریقاست، فرآیندی که دریای سرخ و خلیج عدن را بین دو خشکی متصل به هم بوجود آورد.
این گستره در بالای محل اتصال سه صفحه تکتونیکی قرار دارد که خیلی آهسته از یکدیگر دور میشوند، یک روند پیچیده زمین شناسی که دانشمندان میگویند سرانجام آفریقا را به دو قسمت تقسیم و اقیانوس جدیدی ایجاد میکند.
انتهای پیام/
چرا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بدون مجوز و آزمون داره برخی از کادر درمان خودش رو چراغ خاموش رسمی می کنه؟ خواهشا پیگیری کنید. مگر قرار بر آزمون نیست.