محسن قاضی ميرسعيد عضو کمیته علمی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری و رکورددار رويت هلال ماه در جهان در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به وضعیت رویت هلال ماه شوال سال ۱۴۴۱ در نقاط مختلف کره زمین اظهار کرد: امسال لحظه مقارنه ماه و خورشید ساعت ۲۲:۰۹ روز ۲۸ رمضان ۱۴۴۱ مطابق با شامگاه جمعه دوم خرداد بود و به همین دلیل هلال ماه در هیچ نقطه جهان در شامگاه جمعه رویت نشد.
رکورددار رويت هلال ماه در جهان ادامه داد: در غروب روز شنبه سوم خرداد ماه ۱۳۹۹ مطابق با ۲۹ رمضان ۱۴۴۱ برابر با ۲۳ می ۲۰۲۰ وضعیت رویت پذیری هلال ماه شوال در قاره های مختلف متفاوت است.
بیشتر بخوانید: خودنمایی هلال ماه شوال امشب در آسمان کشور/ ایرانیان در این شهرها ماه را شکار کنند
عضو کمیته علمی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به وضعیت رویت هلال ماه شوال در قاره امریکا اظهار کرد: در تمام پهنه این قاره ( امریکای شمالی – مرکزی – جنوبی) با چشم غیر مسلح قابل رویت خواهد بود به استثنای منتها الیه شمال کانادا وهمچنین منتها الیه جنوب امریکای جنوبی( کشورهای ارژانتین و شیلی) که هلال ماه شوال با ابزارساده قابل رویت است.
رکورددار رويت هلال ماه در جهان با اشاره به وضعیت رویت هلال ماه شوال در قاره آفریقا اظهار کرد: این هلال در تمام پهنه این قاره با چشم غیر مسلح قابل رویت است، البته در مرکز و جنوب کشور افریقای جنوبی و تمام پهنه کشور ماداگاسکار رصدگران برای رویت هلال ماه شوال نیاز به ابزار اپتیکی خواهند داشت.
عضو کمیته علمی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به وضعیت رویت هلال ماه شوال در قاره اروپا اظهار کرد: هلال شوال در مناطق جنوبی و مرکزی قاره اروپا با چشم غیرمسلح و در بقیه نقاط این قاره با ابزار اپتیکی قابل رویت است.
عضو کمیته علمی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به وضعیت رویت هلال ماه شوال در قاره آسیا اظهار کرد: هلال ماه شوال در کشور ترکیه در همه مناطق با چشم غیر ملح قابل رویت است و در شمال شرق ترکیه هلال ماه شوال با چشم غیر مسلح رصد نمی شود، همچنین هلل ماه شوال در کشورهای اردن، سوریه، لبنان، فلسطین، عراق و کشورهای حاشیه خلیج همیشه فارس به استثنای منتها الیه شرق کشور عمان با چشم غیر مسلح قابل رویت است.
رکورددار رويت هلال ماه در جهان ادامه داد: رویت هلال ماه شوال در کشورهای تاجیکستان، ترکمنستان، قزاقستان، ازبکستان، افغانستان، پاکستان، هندوستان، چین، مالزی و اندونزی نیاز به ابزار اپتیکی برای رصد دارد.
قاضی میرسعید با اشاره به مناطقی از قاره آسیا که هلال ماه رویت نمی شود، گفت: بدیهی است در سایر نقاط قاره آسیا به عنوان مثال کشور ژاپن هلال ماه در غروب روز شنبه با ابزار اپتیکی قوی هم قابل رویت نیست.
عضو کمیته علمی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به وضعیت رویت هلال ماه در استرالیا گفت: هلال ماه شوال در استرالیا و زلاند نو حتی با ابزار اپتیکی بسیار قوی هم قابل رویت نخواهد بود.
انتهای پیام/