به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین محمد ربیع فوق تخصص قرنیه اظهار کرد: تاری دید یا محو شدن بینایی، حساس شدن به نور، کم رنگ شدن یا محو شدن رنگ ها و تغییر مداوم شماره عینک یا لنز تماسی از علائم آب مروارید است.
او ادامه داد: لنز طبیعی چشم حدودا از ۶۵ درصد آب و ۳۵ درصد پروتئین ساخته شده است لذا پروتئین ها نیز طوری قرار گرفته اند که لنز را شفاف نگه می دارد اما با بالا رفتن سن، بعضی از این پروتئین ها ممکن است به هم فشرده شده و شروع به ایجاد مناطقی کدر در لنز کند که این امر به بروز آب مروارید منجر می شود.
این فوق تخصص قرنیه، آب مروارید را یکی از عوامل تاری دید دانست و عنوان کرد:تغییرات بینایی مانند تاری دید یا دید ابری همچنین درخشندگی و هالههای اطراف چراغها در شب ممکن است نشانه آبمروارید باشد.
محمد ربیع بیان کرد: اگر آبمروارید درمان نشود، در نهایت میتواند بدتر شود و جلوی دید را تا حد نابینایی بگیرد، جراحی آبمروارید در احیای بینایی از دست رفته بسیار موفق است.
او با اشاره به اینکه بیماری آب مروارید باعث ضعف بینایی میشود، گفت: یکی از علائم آب مروارید کدر شدن بینایی در فرد است، این بیماری بر اثر کهولت سن و قرار گرفتن برای مدت طولانی در معرض نور آفتاب بروز پیدا میکند، در افراد مبتلا به آبمروارید، دیدن از طریق عدسی کدر، کمی شبیه به نگاه کردن به یک پنجره بخار گرفته یا دید مبهم است.
محمد ربیع ادامه داد: تاری دید چشم ناشی از آبمروارید میتواند کارهایی مانند خواندن و رانندگی را دشوارتر کند، این بیماری اکثرا به آرامی رشد میکند و اوایل ابتلا اشکالی برای بینایی ایجاد نمیکند؛ اما با گذشت زمان، آبمروارید در نهایت باعث کاهش دید و تاری میشود.
این فوق تخصص قرنیه با اشاره به بیماری آب سیاه یا گلوکوما در ایجاد تاری دید گفت: دید درخشان یا دید تونل مانند ممکن است نشانه گلوکوم باشد و بدون درمان، ممکن است کوری دائمی به وجود آید.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/