مجید اسدی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان شهربابک در گفتگو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، گفت: متاسفانه رسیدن دمای هوا به بالای ۳۵ درجه سانتیگراد منجر به شیوع گرمازدگی در بین دامها و دشواری فعالیتهای مربوط به دامپروری شهربابک شده است.
او به اقدامات مدیریتی مثل روشهای مختلف تغذیهای و استفاده از مهپاش برای کنترل این مشکل به همت دامداران، به کاهش شیردهی در گاوهای شیرده طی روزهای گرم اشاره کرد و افزود: استرس گرمایی تاثیری طولانی مدت بر دامها میگذارد به طوری که تاثیر استرس گرمایی فصل تابستان عمدتاً در ماههای طولانی نمایان میشود.
اسدی تصریح کرد: گرما باعث کاهش ضعف ایمنی و به دنبال آن، افزایش تعداد سلولهای سوماتیک شیر و کاهش کیفیت شیر تولیدی گاو میشود و به همین دلیل در زمان بروز استرس گرمایی دامداران شاهد افزایش عارضهی اسهال در گوسالهها خواهند بود.
او در رابطه با علائم استرس گرمایی بیان داشت: کاهش مصرف غذا، کاهش نشخوار، کاهش تولید شیر، تنفس سریع و کم عمق، بیحالی، افزایش سایهنشینی و له له زدن از علائم این عارضه هستند.
اسدی افزود: افزایش حرارت در پی استرس گرمایی تب محسوب نمیشود و فقط یک هیپرترمی است، نیازی به استفاده از آنتیبیوتیک ندارد و فقط مقابله با استرس گرمایی را میطلبد که از مهمترین آنها ایجاد سایهبان و استفاده از آب سرد برای گاوهای شیری و همچنین افزایش تهویه در سالن شیردوش هستند.
انتهای پیام/ح