امجدی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: سیستم مدیریت زنبورستان برای حفاظت از جمعیت کندوی زنبورعسل است و داخل کندوها جعبهای قرار دارد که از یک قسمت سخت افزاری و یک قسمت نرم افزاری ساخته شده است.
امجدی ادامه داد: قسمت سخت افزاری این سیستم داخل کندو و در کف آن قرار میگیرد، اما قسمت نرم افزاری، سامانهای اندرویدی است که بر روی گوشی تلفن همراه کاربر نصب میشود و کاربر توسط آن با سیستم کار میکند.
او افزود: سیستم مدیریت زنبورداری در قسمت سخت افزاری در مرحله اول اطلاعات (دمای داخل کندو، رطوبت، صدای زنبور و وزن کندو) را از داخل کندوی عسل جمع آوری میکند. داخل دستگاه یا همان کندو قسمتی به نام هیتر نیز وجود دارد که عملگر گرمایش بوده و در زمستان باعث کاهش مرگ و میر زنبورها میشود.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان بیان کرد: آمریکا، استرالیا، آلمان و نیوزلند کشورهایی هستند که مشابه این دستگاه را ساختند، اما تنها فرقی که این دستگاه بادستگاههای دیگر دارد سیستم گرمایشی آن است که برای زمستان گذری و کاهش مرگ میر زنبورها از آن استفاده میشود که کاملا بومی است. در این ستگاه برای شناسایی رفتارهای زنبورعسل از هوش مصنوعی نیز کمک گرفته شده است.
امجدی گفت: ایده اصلی سیستم مدیریت زنبورداری بر اساس نیازسنجی و بررسی مسائل و مشکلات حوزه زنبورداری بوده و پیش ازساخت این دستگاه، شرکت دانش بنیان ما در حوزه اینترنت اشیا مشغول فعالیت بود که تسلط به فناوری اینترنت اشیا را داشت و با استفاده از این محصول ورود ما به عرصه کشاورزی و اینترنت اشیا حاصل شد.
او اظهار کرد: دستگاه سیستم مدیریت زنبورداری به کشورهای ترکیه، روسیه، کنیا، عراق و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس در حال صادر شدن است. امسال اولین تولید نیمه صنعتی با ساخت حدود ۱۰۰۰ دستگاه سیستم مدیریت زنبورداری صورت گرفته و با نصب این تعداد دستگاه، از سال آینده تولید تمام صنعتی و تولید انبوه آن آغاز خواهد شد.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/