مهدی بماندشتی، رئیس شبکه دامپزشکی فهرج در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، گفت: فرآوردههای خام دامی نیازمند حمل و جا به جایی با خودروهای دارای مجوز حمل قرنطینهای بهداشتی هستند و با خودروهای دوره گردی که بدون مجوز و با شرایط غیربهداشتی اقدام به فروش ماهی و فرآوردههای خام دامی در شهرستان میکنند، برخورد میشود.
او بیان داشت: وانتهای دوره گرد، شرایط مناسب برای حمل ماهی و حتی انجماد آن را ندارند و چون ماهی ماده پروتئینی با سرعت فساد بالا است احتمال آلودگی و فاسد شدن آن در شرایط غیراستاندارد وجود دارد.
بماندشتی با بیان اینکه همشهریان در صورت مشاهده عرضه فرآوردههای خام دامی از سوی دست فروشان، مراتب را به شبکه دامپزشکی شهرستان اطلاع دهند، از آن ها خواست: به این نکته توجه داشته باشند که خرید فرآوردههای خام دامی، تنها باید از مراکز عرضه مجاز و با در نظر گرفتن برچسب دامپزشکی صورت گیرد و خرید از دست فروشان تحت هیچ شرایطی منطقی نیست.
او در بخش دیگری از سخنان خود افزود: بسیاری از افراد ماهی منجمد نمیخرند، چون تصور میکنند هر گوشتی منجمد شود مزه و طعم آن عوض میشود در صورتی که اگر مراحل صید تا انجماد به شکل صحیح صورت گرفته باشد، جای هیچ نگرانی نیست و گوشتی که خوب منجمد و به دقت از آن نگهداری شود و حمل و نقل مناسبی داشته باشد، کیفیتش پایین نمیآید.
رییس شبکه دامپزشکی فهرج به مردم توصیه کرد: هنگام خرید علاوه بر اینکه به مشخصات درج شده روی بسته بندی از جمله کد بهداشتی دامپزشکی، تاریخ صید، تاریخ انقضا، شرکت تولید کننده و غیره دقت میکنید؛ اگر ماهی به صورت کامل است به مشخصات ظاهری آن هم توجه کنید.
او تصریح کرد: لزج نبودن، پولک داشتن، رنگ صورتی شفاف آبشش ها، بدن سخت و قابل ارتجاع و چشمهای محدب نشان از تازه بودن و سلامت ماهی است و شهروندان در حین خرید و یا مصرف میتوانند آن را تشخیص دهند.
بماندشتی گفت: ماهی تازه باید در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد یخچال و ماهی منجمد در دمای منفی ۱۸ درجه سانتیگراد نگهداری و عرضه شود.
انتهای پیام/ م