مدیر جهاد کشاورزی گراش گفت: ۳۰ هزار تن محصول صیفی در سال زراعی جاری در این شهرستان برداشت شد که افزون بر ۵۰ درصد منافع این محصولات به جیب دلالان رفت.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مدیر جهاد کشاورزی گراش اعلام کرد: ۳۰ هزار تن محصول صیفی در سال زراعی جاری در این شهرستان برداشت شد که بالای ۵۰ درصد منافع این محصولات بدون آنکه سودی برای کشاورز و یا خود شهروندان داشته باشد از شهرستان خارج شد و به جیب دلالان رفت.

حسن مرادی اظهار داشت: این میزان محصول از حدود هزار هکتار زمین کشاورزی این شهرستان برداشت شده است.

او گفت: بیش از نیمی از این محصولات و با کمترین و نازل‌ترین قیمت در خود مزرعه از کشاورز و از سوی دلال خریداری و از شهرستان و منطقه خارج شد در حالی که هم اینک خود شهرستان و مناطقی از استان فارس که نیاز مبرم با توجه به نوسانات و افزایش قیمت محصولات دارند بهره‌ای از این محصولات نبرده اند.

مرادی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اساسی کشاورزان همواره عدم فروش محصول تولیدی با قیمت مناسب بوده است گفت: در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی به کشاورزان تسهیلات مناسبی پرداخت می‌شود و کسانی که تمایل به سرمایه گذاری در این بخش دارند می‌توانند برای دریافت وام به مدیریت جهادکشاورزی شهرستان مراجعه کنند.

او افزود: برداشت صیفی در شهرستان گراش هر ساله از اوایل اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و تا اواخر خرداد ادامه دارد و همیشه محصولات کشت زیر پلاستیک (تونلی) به صورت نوبرانه و در ادامه نیز محصولات کشت در فضای آزاد به بازار عرضه می‌شود.

مرادی اظهار داشت: عمده محصولات صیفی که در شهرستان گراش کشت می‌شود شامل هندوانه، گوجه، خیارسبز، بادمجان، طالبی، خربزه، خیار چمبر و شاه پسند (نوعی طالبی) است.

او بیان کرد: اقلیم منطقه این اجازه را می‌دهد که در طول سال همواره صیفی را به صورت کشت پاییزه و تابستانه داشته باشیم و در واقع محصولاتی که تاکنون برداشت می‌شود مربوط به کشت‌های زیر پلاستیک و تونلی پاییز سال قبل است.

مرادی گفت: البته برخی محصولات نیز پس از پایان برداشت در اواسط تابستان همچون گوجه و شاه پسند به عنوان صیفی حاصل کشت مجدد تابستانه است.

مدیر جهاد کشاورزی گراش گفت: در مجموع سالانه بیش از یک هزار و ۵۰۰ هکتار انواع صیفی پاییزه و تابستانه در این شهرستان کشت می‌شود که می‌تواند به طور میانگین برای ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم و در زمان کشت و برداشت محصول نیز برای ۹۰۰نفر به شکل غیرمستقیم شغل ایجاد کند.

او بیان کرد: سالانه افزون بر ۵۳ هزار تن انواع محصولات جالیزی در شهرستان گراش و در فصول مختلف سال برداشت می‌شود که نقش مهمی در تعادل بخشی بین عرضه و تقاضا و جلوگیری از افزایش قیمت‌های محصولات دارد.

شهرستان گراش دارای حدود ۱۲ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی اعم از دیم و آبی است.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.