عرفان هودی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با این سوال که مشکلات فعلی بازار سرمایه چیست؟ بیان کرد: مشکلات بازار سرمایه دلایل مختلف دارد، یکی از این دلایل تصمیمات غیر کارشناسی است که سازمان و مدیران آن اتخاذ میکنند و در هیچ کجای دنیا این نوع اقدامات صورت نمیگیرد، یکی دیگر از مشکلات بازار این است که در لحظه قوانین و مقررات آن دچار تغییر و تحول میشود و این تغییرات صرفا نظرات درون سازمان است و از دیگر فعالان بازار نظری گرفته نمیشود و معمولا این تصمیات غیر کارشناسی هستند و باعث ایجاد فضای بی اعتمادی نسبت به بازار میشود.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: زمانی که سهامداران به بازار سرمایه اعتماد نداشته باشند حاصل آن بازار فعلی و صفهای فروش قفل شده میشود. مشکل دیگر که باید به آن اشاره کرد نبود حامی جهت حمایت از بازار در روزهای حساس است.
او گفت: دو صندوق توسعه ملی و تثبت بازاربا توجه به اساسنامه شان بیشتر از ۱۰۴ سهم نمیتوانند خریداری کنند گرچه به دلیل حمایت از بازار آمده اند و ۲۰۰ سهم را نیز خریداری کرده اند، اما این تعداد کم است و باید این اساسنامه اصلاح شود.
بیشتر بخوانید
هودی در ادامه بیان کرد: شورای عالی بورس تصمیات ده گانه ۳+۷ را اتخاذ کرده بود که ۷ مورد از این مصوبات به شورای هماهنگی اقتصاد سران قوا رفت در این شورا موارد هفتگانه تصویب شد، ولی تا به اکنون ابلاغ نشده است اینها همه از جمله مشکلاتی است که بازار با آن دست پنجه نرم میکند.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که با توجه به مشکلات بازار سرمایه مدیران بورسی از نامزدهای ریاست جمهوری باید چه در خواستی داشته باشند تا به سود بازار باشد؟ اظهار کرد: قاعدتا یکی از مواردی که باید در خواست شود این است که نباید در داخل بازار سرمایه دخالتی صورت گیرد که نظام عرضه و تقاضای بورس را برهم نزنند، گاها حتی اظهار نظرها و برخی تصمیمات تعادل بازار را برهم میزند و زمانی که نظام عرضه و تقاضای بازار برهم بخورد خیلی از افراد از این موضوع متضرر میشوند.
او افزود: موضوع بعدی که باید مدیران بورسی در خواست کنند این است که نباید برای بازار تصمیمات کوتاه مدت اتخاذ شود و ریاست جمهور آینده باید به فکر این موضوع باشد که تصمیماتی اتخاذ کند که اول بلند مدت باشد و بعد دولت در آن کمترین میزان دخالت را داشته باشد.
مهدی سوری کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال که با توجه به مشکلات بازار سرمایه مدیران بورسی از نامزدهای ریاست جمهوری باید چه در خواستی داشته باشند تا به سود بازار باشد؟ بیان کرد:نامزدهای ریاست جمهوری به درست این موضوع را متوجه شده اند که اگر در رابطه با بورس صحبت کنند یا در این زمینه وعده هایی بدهند به دلیل این که دغدغه عمومی جامعه است میتواند در انتخابات برایشان تاثیر مثبت داشته باشد، اما به یک نکته مهم توجه نکرده اند این که فضای بازار سرمایه یک فضای تحلیلی است.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: حال که نامزدهای ریاست جمهوری از برنامههای خود به طور مشخص صحبت نمیکنند فعالان بازار هستند که باید دغدغههای خود را بیان کنند. کسی شک ندارد که قیمت گذاری دستوری سبب فساد و رکود تولید میشود پس از یک نامزد ریاست جمهوری انتظار داریم که با تاریخ و برنامه مشخص برای حذف قیمت گذاری دستوری برنامه ریزی کند.
سوری افزود: نکته بعدی که باید از نامزدها در خواست شود این است که برنامههای مشخص خودشان را در رابطه با کنترل تورم ارائه دهند تا بشود برنامهها را تجزیه و تحلیل نمود، شاید در یک نگاه ساده انگارانه تورم را برخی به سود بازار بدانند واین که در کوتاه مدت سبب رشد بازار شود، اما اول این که این رشد سود واقعی به سرمایه گذاران نمیدهد و دوم این که دورههای تورم و رکود پی در پی که وجود دارد و شرایط نااطمینانی اقتصادی که موجود است، سبب میشود که کسب و کارها نتوانند در کشور شکل بگیرند.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: زمانی که کسب کارها شکل نگیرند قاعدتا بازار سرمایه پویایی نخواهیم داشت بنابر ایم موضوع تورم موضوع بسیار مهمی است که مدیران باید از نامزدها در خواست داشته باشند که در این زمینه برنامه مناسب طراحی کنند.
او ادامه داد: نکته بعد این که دولتها باید این موضوع را بپذیرند که بازار بورس محل تامین مالی دولت نیست و دولت باید تعهد دهد که از بازار بورس تامین مالی نخواهد کرد و این موضوع را مشخص کند که اگر قرار است سهام دولتی به فروش برساند باید به صورت بلوکی و عمده به متقاضیان داده شود تا تعادل بازار برهم نریزد.
سوری گفت: اگر بازار سرمایه نتواند نقدینگی جامعه را کنترل نماید دولت برای کنترل نقدینگی باید هزینه کند. نگاه دولت اگر به جای نگاه تامین کسری بودجه نگاه حمایتی نسبت به بازار سرمایه باشد در نهایت سبب میشود که همین بازار سرمایه به کنترل تورم کمک کند.
علیرضا تاجبرکارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال که با توجه به مشکلات بازار سرمایه مدیران بورسی از نامزدهای ریاست جمهوری باید چه در خواستی داشته باشند تا به سود بازار باشد؟ اظهار کرد: یکی از مهمترین در خواستها میتواند این موضوع باشد که به نقش بازار سرمایه در اقتصاد ملی ایمان و اشراف داشته باشند و از آن حمایت کنند عموما در کشور به نقش بازار پول بیشتر از بازار سرمایه اعتقاد دارند.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: باید نامزدهای ریاست جمهوری ازکشورهای موفق درس بگیرند و بدانند که بهترین راه هدایت نقدینگی به سمت تولید بازار سرمایه است و باید این موضوع در کابینه دولت نهادینه شود و به آن اعتقاد پیداکنند.
او در ادامه اظهار کرد: در خواست بعدی مدیران از نامزدها باید این باشد که از بازار شناخت کافی داشته باشند زمانی که شناخت کافی از بازار وجود داشته باشد اقداماتی در راستای ثبات و حمایت از بازار به درستی شکل میگیرد.
گفتنی است که با توجه به شرایط بازار سرمایه موضوعات مختلفی وجود دارد که مدیران بورسی میتوانند از نامزدهای ریاست جمهوری ودر آینده از رئیس جمهور منتخب در خواست نمایند تا علاوه بر آگاهی کامل از بازار به بهبود شرایط و اوضاع بازار سرمایه نیز کمک شود.
انتهای پیام/
ما دیگه نمیخوایم یه عده به هر بهانه بریزن سفارت کشورهای دیگه رو تسخیر کنن و شرایط مملکت رو بهم بزنن
امیدوارم در کنار این کارها دلالان دزد کشور هم دستگیر کنید
پلاکشونم همه دستکاری شده مخصوصا مسیر تهران اراک به جنوب
باشد تا ملت با خیال راحت سرمایه گذاری کنند
به هیچ وجه نباید مثل دولت روحانی
برای کسری بودجه
ملت را تشویق به ورود به بورس کنند
بعد سرمایه اندک شون از دست بره
توصیه من به رییس جمهور منتخب که اینشالله رییسی با همکاری قاصی زاده است
شفاف سازی از بالا به پایین که
تنها درمان فوری و تاثیر گذار بر وصع اسفناک کنونی است
تمام دزدی .اختلاس ووووو زد و بند و پارتی بازی
پشت عدم شفاف سازی قایم شده اند و
خودشون را فرشته نجات معرفی میکنند
شفاف سازی ....شفاف سازی
تا پرده ها کنار برود و
ذات هر کس نمایان شود ...به امید ان روز
الف=عدم استقلال بانک مرکزی که باعث شده که نقدینگی جمع اوری توسط بانکها بجای اینکه بسمت تولید رود بسمت بنگاهداری بانکها کشیده شده است . و این بنگاه داری چنان در میان بانکها ریشه دوانده است که یکی از عوامل ورشستگی واحدهای تولیدی نیز شده است .
ب= وابستگی شدید دولت به درامدهای منابع مخصوصا نفت . قرار بود که کلیه درامدهای حاصل از فروش منایع مخصوصا نفت و گاز در صندوق توسعه ملی واریز شود . تا دولت مجبور شود بسمت جمع اوری و هدایت نقدینگی بسمت تولید رود . اما رواج فرهنگ راحت طلبی و ضعف مدیریت باعث شده است که هم نمایندگان و مدیران دولت علاقه ای به جمع اوری سرمایه های سرگردان مردم که در قالب افزایش نقدینگی در جامعه بروز می کند نشود .
بهر حال اگر دومورد اصلاح نگردد . در اینده ممکن است ایران تامین کننده منابع مورد نیاز صنایع کشورهای همسایه باشد.و تبدیل به وارد کننده اجناس و کالا تبدیل شود .
نمیشه به همین راحتی و با رفتن دولت پاسخگویی در مقابل مسائل ، مصایب و خسارتهای وارده به سهامداران هم از بین بره
این کار دولت یکی از کثیف ترین دزدیهای به ظاهر رسمی در کل تاریخ بشریته
ظلم پایدار نمیمونه
رای ما به یک اقتصاد دان انقلابی خواهد بود.
الف=عدم استقلال بانک مرکزی که باعث شده که نقدینگی جمع اوری توسط بانکها بجای اینکه بسمت تولید رود بسمت بنگاهداری بانکها کشیده شده است . و این بنگاه داری چنان در میان بانکها ریشه دوانده است که یکی از عوامل ورشستگی واحدهای تولیدی نیز شده است .
ب= وابستگی شدید دولت به درامدهای منابع مخصوصا نفت . قرار بود که کلیه درامدهای حاصل از فروش منایع مخصوصا نفت و گاز در صندوق توسعه ملی واریز شود . تا دولت مجبور شود بسمت جمع اوری و هدایت نقدینگی بسمت تولید رود . اما رواج فرهنگ راحت طلبی و ضعف مدیریت باعث شده است که هم نمایندگان و مدیران دولت علاقه ای به جمع اوری سرمایه های سرگردان مردم که در قالب افزایش نقدینگی در جامعه بروز می کند نشود .
بهر حال اگر دومورد اصلاح نگردد . در اینده ممکن است ایران تامین کننده منابع مورد نیاز صنایع کشورهای همسایه باشد.و تبدیل به وارد کننده اجناس و کالا تبدیل شود .
به سرمایه ملت هم رحم نکردید
به مردم کمک که نمیکنید پولاشونو هم برداشتید
اگه اینا میفهمیدن قیامتی هست این کارو با مردم نمیکردن
دادن سهام سی درصدی نفت به ملت ایران در صورت برنده شدن ،طرحی ماندگار برای دولتش خواهد بود و نام و افتخار و ثروتی برای رفاه و آسایش ایرانیان.
مردم باید آگاه باشن ارزش سهام شرکتها داراییها و سود و ضرر و زیان سالیانشونه. که در ایران معمولا شرکتها بیشتر سربه سر میشن یا ضرر میکنن و چن شرکت نهایتا سود دارن پس یک چیز بیشتر برا ارزش سهام شرکتها نیس اونم داراییهاست که اونم قیمت گذاری پایه داره تازه اگه درست باشه پس اگر ارزش سهامی رفته بالا هیچ منطقی نداره و کاملا نقشه شومی نهفته داره، مردم باید به سرمایه گذاریهای مردم محور و هوشمند رو بیاورن. وگرنه باز گرفتار بازارهای سیاه دیگر خواهند شد. این بی اعتمادیها باعث شده سرمایه های مردم در بازار تولید و ارزش افزوده چرخش نداشته باشه و حتی از دور تجارت هم خارج شده
کدام نامزد بی برنامه ترین و دارای بیشترین تبلیغ است؟؟؟؟
نکته مهم ،ساخت یک ملیون واحد مسکن درسال طرح مجلس انقلابی است نه شعار دولتها!!!!
کجایی