به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، عنایت الله کلیج رئیس گروه تغذیه مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: جوانههای حبوبات و غلات به دلیل اهمیت بسیار بالایی که دارند باید جزء مواد ضروری در سبد غذایی روزانه خانوادهها قرار بگیرد.
او افزود: تمام جوانهها دارای فواید مشابهی هستند، اما در برخی از آنها مواد مغذی متفاوتی وجود دارد مثل عدس که سرشار از پروتئین و ماش که سرشار از فیبر و ویتامینA و... است.
بیشتر بخوانید
کلیج اضافه کرد: جوانهها با دونه طبیعی رشد میکند و تولیدشان با ارزش غذایی چشم گیری از لحاظ ویتامین و املاح همراه هستند.
او اظهار داشت: ایرانیان از هزاران سال قبل به اهمیت جوانهها پی بردند و مثال آن هم استفاده از جوانه گندم درآیین سمنو پزان در آغاز فصل بهار است و در کشور چین نیز استفاده از جوانه ماش فراگیر است.
کلیج تصریح کرد: تغییرات شیمیایی که ضمن جوانه زدن در دانه اتفاق میافتد، باعث افزایش املاح و ویتامین و میزان کالری و کربوهیدرات آن کاسته میشود.
او گفت: جوانه گندم موجب کاهش ۱۵ درصدی کربوهیدرات، افزایش ۳۰ درصدی پروتئین، افزایش ۳۴ درصدی کلسیم، افزایش ۸۰ درصدی پتاسیم، افزایش ۴۰ درصدی آهن، افزایش ۵۶ درصدی فسفر، افزایش ۲۸۵ درصدی ویتامین A و در نهایت افزایش ۵۰۰ درصدی ریبوفلاوین یا B۲ میشود.
کلیج افزود: جوانهها دارای مقدار زیادی فیبر و آب هستند و موجب دفع کامل مدفوع و مانع از سرطان روده، کاهش خستگی، سستی و بیحالی در فرد میشود.
او اضافه کرد: با مصرف جوانههای مختلف میزان چشمگیری از ویتامینهای E, B, سلنیوم و منیزیم مخصوصا در روزهای کرونایی به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین پرفشاری خون بسیار موثر است.
کلیج گفت: خانوادهها به میزان کافی از جوانه گندم استفاده نمیکنند در حالی که سرشار از ویتامینهای B۱, E و A است و ویتامینA در بینایی، B۱ در تعادل دستگاه عصبی و ویتامین E به عنوان آنتی اکسیدان قوی برای جوانی پوست به کار میرود.
او ادامه داد: مواد معدنی مثل حبوبات و غلات در هنگام جوانه زدن حداقل پنج برابر افزایش پیدا میکند و سرشار از فیبر است همچنین نخود هنگام جوانه زدن نرمتر و قابل هضمتر میشود.
انتهای پیام/ع