اجرای برنامه حمایتی تغذیه‌ای مسلولین در بام ایران

برای اولین بار در چهارمحال و بختیاری، برنامه حمایتی تغذیه‌ای از مسلولین اجرایی می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، عنایت الله کلیج رئیس گروه تغذیه مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: برای اولین بار در استان با انعقاد تفاهم نامه مشترک با کمیته امداد امام خمینی (ره)، طرح حمایتی تغذیه‌ای از مسلولین به اجرا گذاشته می‌شود و در این طرح کلیه افراد مبتلا به سل حداقل به مدت شش ماه تحت پوشش حمایت تغذیه قرار می‌گیرند و سبد غذایی دریافت می‌کنند چرا که تامین مواد مغذی و انرژی بیشتر در این بیماری بسیار حائز اهمیت است.

او افزود: با توجه به افزایش روند مبتلایان به بیماری سل در کشور، چهارمحال و بختیاری جزء بهترین استان‌ها و کمترین میزان مبتلایان به سل را دارد و سرانه این استان در ابتلا به این بیماری در کشور سالانه بین ۲۰ تا ۲۵ نفر است که نیاز به تغذیه در بیماری‌های عفونی دو برابر می‌شود.


بیشتر بخوانید


کلیج اضافه کرد: گزارش‌های موجود در کشور حاکی از آن است که سوء تغذیه در کودکان زیر شش سال و کمبود ریزمغذی‌ها به ویژه ید، آهن، کلسیم، روی، ویتامین‌های B۲، D و A در برخی از مناطق کشور هنوز به عنوان یک مشکل عمده مطرح است.

او اظهار داشت: ۶۰۰ کودک و یک هزار مادربار دار و شیرده در غالب طرح مشارکتی حمایتی تغذیه‌ای مادر و کودک در کل استان از خدمات تغذیه‌ای بهره مند می‌شوند و این برنامه به مدت تقریبی دو دهه همراه با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان در حال انجام است.

مجتبی احمدلو مدیرکل بهداشت و درمان کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور گفت: کمبود ریزمغذی‌ها با عوارض متعدد از جمله اختلال رشد جسمی و تکامل مغزی، کاهش بهره هوشی، کاهش قدرت یادگیری و افت تحصیلی، افزایش موارد ابتلا به بیماری‌ها و پوکی استخوان و در نهایت کاهش توانمندی‌های ذهنی و جسمی افراد، توسعه اجتماعی، اقتصادی مناطق و کشور‌ها را به مخاطره می‌اندازد.

او افزود: برنامه مشارکتی حمایتی تغذیه‌ای کودکان شش تا ۵۹ ماهه در استان یکی از برنامه‌های مداخله‌ای خوب، عینی و انسان دوستانه در بهبود سوء تغذیه این گروه سنی است. چرا که در این طرح به گروهی خدمت رسانی می‌شود که هم در حال رشد سریع و آینده ساز جامعه هستند و هم از نظر تغذیه به مادر وابسته هستند.

احمدلو اضافه کرد: انجام اقدامات بیمه ای، حمایت مالی از خانواده ها، حمایت تغذیه‌ای از گروه آسیب پذیر و... از جمله اقداماتی است که در این اداره کل صورت گرفته است و توسعه بیمه اجتماعی برای افراد تحت پوشش نیز از خدمات دیگر این اداره کل است..

او اظهار داشت: یکی از دلایل کاهش چشمگیر شیوع سوء تغذیه کودکان در کشور حاصل اجرای موفق برنامه‌های مداخله‌ای مثل برنامه مشارکتی حمایتی بهبود وضع تغذیه کودکان زیر شش سال بر اساس نتایج مطلوب این برنامه در بهبود وضع تغذیه کودکان و ارائه عملکرد آنان است.

احمدلو تصریح کرد: ارتقا وضعیت تغذیه کودکان مبتلا به سوء تغذیه در خانوار‌های نیازمند، ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد جامعه در زمینه تغذیه صحیح و رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه، ارتقای عملکرد مادران در زمینه تغذیه و رشد کودک، افزایش دانش و مهارت پزشکان و کارکنان بهداشتی در زمینه الگوی تغذیه صحیح، تغذیه و رشد کودک، افزایش آگاهی‌های کارکنان بین بخشی در زمینه الگوی تغذیه صحیح، تغذیه و رشد کودک از جمله اهداف اجرای این طرح است.

او گفت: در مراقبت‌های معمولی کودکان، آن‌هایی که دچار اختلال رشد یا سوء تغذیه شدید هستند توسط بهورز و مراقبین سلامت به صورت محرمانه برای بررسی به کمیته امداد معرفی می‌شوند در کمیته امداد نیز بر اساس معیار‌های مشخص خود، خانوار را بررسی و کودکان شش ماهه تا ۲۴ ماهه حدود ۱۸ سبد و کودکان ۲۵ ماهه تا ۵۹ ماهه تعداد ۱۲ سبد دریافت می‌کنند.

احمدلو ادامه داد: پس از آن که کودک تحت پوشش قرار گرفت خانواده او تحت آموزش‌های مستمر ماهیانه قرار گرفته و سبد غذایی که حاوی بخشی از نیاز‌های روزانه کودک است به طور منظم و ماهیانه به او اهدا خواهد شد. همچنین مادر در کلاس‌های مستمر آموزشی نحوه استفاده از مواد غذایی موجود در سبد و پخت و آماده ســازی آن‌ها را فرا خواهد گرفت و ارائه سبد به شرط حضور مادر در کلاس‌های آموزشی است.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.