به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست خبری محسن مهرعلیزاده نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور اصحاب رسانه امروز دوشنبه در خبرگزاری ایرنا برگزار شد.
مهرعلیزاده در ابتدای این نشست خبری بیان کرد: میدانیم حضور و نقش مردم برای تعیین سرنوشت میتواند وجهه جمهوریت نظام را بیش از پیش نشان داده و تثبیت کند. همه مردم میآیند تا سرنوشت خود را به دست فردی بدهند که با انتخاب همکاران مناسب براساس یک طرح نامه مدون و علمی فراخور آنچه که خواست مردم هست، آینده کشور را بسازند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ضمن ابراز تاسف از اینکه شرایط به گونهای رقم خورد آن فضای سردی که برای حضور مردم در انتخابات رقم خورد و آن هم دلایل متعددی در چندین سال گذشته داشت، رد صلاحیتهای نامزدهای یک جناح و از طرف دیگر چیدمانی که از طرف نامزدهای جناح دیگر صورت گرفت بر سرمای انتخابات افزود، عده زیادی از این مطلب نگران نشدند و مردم بیش از پیش درخصوص اینکه بخواهند موجودیت خود را نشان دهند، تردید بیشتری برای آنها ایجاد شد.
مهرعلیزاده تاکید کرد: ما باید از هر امکانی برای حفظ جمهوریت نظام جمهوری اسلامی بهرهبرداری کنیم تا رای مردم به عنوان تعیین کننده محوری برای خود مردم و کشور باشد.
وی تصریح کرد: این مستلزم این است که در جریان این رقابت نابرابر شرایطی فراهم شود تا مقداری مردم احساس کنند که اگر پای صندوق بیایند رای و نظر آنها به نحوی خواهد بود که موثر واقع شود و احساس کنند با حضورشان خواهند توانست آینده خوبی برای کشور رقم بزنند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: من میگویم که کارهای بسیار خوبی را میتوانستند انجام دهند که موفق به انجام آنها نشدند ولی نمیگویم که نتوانستند یا نخواستند در بسیاری از جاها اجازه ندادند که کارهایی انجام دهند.
مهرعلیزاده افزود: من بدون اینکه بخواهم دفاعی از بخشی از کار انجام دهم، در مجموع میخواهم این را بیان کنم که عزم و ارادهای بود که فاصله مردم با دولت و حتی متاسفانه با مجموعه حاکمیت را هرچه بیشتر کنند و ناامیدی را هر چه بیشتر به جامعه پمپاژ کنند.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که دیدیدم راهپیماییهایی در سراسر کشور به راه انداختند و از صبح تا شب در اخبار و فضاهای مجازی و در همین صدا و سیمایی که متاسفانه از بیتالمال ارتزاق میکند در جهت اینکه دولت نمیتواند کاری انجام دهد و ضعیف است، و کاری بلد نیست، اقداماتی را انجام دادند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: البته بیتوجه و یا با غفلت از اینکه مردم هیچ وقت حل مشکلات را به پای دولت نمینویسند مردم وقتی که ناامید شوند، اعتماد نکند و اطمینان آنها از توانمندی مدیران نظام در هر ردهای و قوهای سلب شود، دود آن به چشم کل نظام و کل مجموعه میرود و علاقه و اعتماد و همکاری در مردم برای رفع مشکلات از بین میرود کما اینکه ادامه این پمپاژ ناامیدی الان رسیده به نقطهای که دیدیم در چینش نامزدهای انتخابات خود را نشان داد.
مهرعلیزاده ادامه داد: البته همه میتوانند حدس بزنند وقتی که روی کاندیدای خاصی از دو سال پیش با برنامه منظم و ارائه تصویر آن فرد مشخص در همه بخشهای خبری چندین شبکه صدا و سیما و کارهای تبلیغاتی مشخص، و بعد هم عنوان کردن موضوع در چند ماه گذشته به عنوان کاندیدا آن فرد را مطرح کردند. فضا را به نحوی ترسیم می کنند که مشخصا اراده هست که انتخاب شود انتخاب شده است و مردنم باید به او رای بدهند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: البته مردم ایران نشان داده اند در مقاطع مختلف با هوشیاری دقت و مراقبتی که از کیان کشورشان مبانی فکری شان، و گذشته و هویت ایرانی شان دفاع کنند جاهایی آمدند واقداماتی از خود نشان دادند برعکس این محاسبات و طراحی ها نتیجه داده است. ما در جریان ۱۳۷۶ و سال ۹۲ و ۹۶ هم همین اوضاع را داشتیم و عجیب است که از این اشتباهات درس نمیگیرند فکر میکنند با انبوهی از کارهای تبلیغاتی که از دو سال پیش شروع کرده و انبوه تبلیغات در دو ماه و دوران تبلیغات خواهند داشت، باز هم این اراده را تحمیل کنند.
مهرعلیزاده یادآورشدک اگر شعار انقلاب استقلال، آزادی جمهوری اسلامی بود که هست بر استقلال آزادی مردم و استقلال کشور تاکید میکنیم بر جمهوریت نظام و اسلامیتآن تاکید میکنیم،جمهوریت یعنی اعمال نظر مردم هر اراده جمع، گروه و تفکری به هر وسیله با هر زمان بندی و با هر طراحی و مهندسی بخواهد جلو حرکت جمهور مردم را در چهارچوب قانون اساسی برای پیشبرد کشورشان بگیرد محکوم به شکست است.
وی اضافه کرد: آنچه در این دوره مهم است بر اساس تعداد کاندیداهایی که رقابت می کنند همه اعتقاد داریم در شرایط حاضر علیرغم داشتن بسیاری از فرصتها و امکانات، علیرغم اینکه میگویند تمام شده دیگر چیزی نیست اینها درست نیست. کشوری به نام ایران و مردمی به نام ایرانیان داریم، تاریخ پرافتخار داریم. فرازهای بسیار درخشان تاریخی در زندگی مردم داریم تصمیمات بسیار بجا در مقاطع مختلف از طرف نخبگان و حرکت از مردم داریم. نهضت تنباکو را داریم، نهضت مشروطهخواهی داریم پیروزی انقلاب اسلامی داریم در مقاطع مختلف مردم تصمیم گرفتند و به پا خواستند با روش اصلاح طلبانه اوضاع را به سامان کردند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: اگر چه در برخی مقاطع آن دستاوردها را از دست دادندو دوباره حرکت کردند ولی هیچ گاه ایرانیان به عقب نرفتند رو به رشد بوده بعضا کند شده است. امروز بیش از دو دهه است که ما مسئله اقتصادی داریم؛ البته جز دوران آقای خاتمی و اصلاحات که یک دوران بسیار شکوفا و مشخص و تعریف شده بود. هیچ کس هم در تاریخ نمی تواند آن را انکار کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: ممکن است عدهای از وی بغض و کینه مسائلی را مطرح کنند اما به هر حال شاخصها نشان میدهد تنش ایران با دنیا در حد صفر یا کم بوده است، تنشهای داخلی در حد صفر، تبلور اراده مردم در امور در حد بسیار بالا، فعالیتهای نهادهای اجتماعی و NGOها در حد بالا، نقش مردم در صحنه آرایی روزمره زندگی خود در حد بالا بوده است.
مهرعلیزاده یادآورشد: نرخ ارز از روزی که دولت آقای خاتمی شروع شد نزدیک به ۵۰۰ تومان بود و روزی که رفت ۸۰۰ تومان بود و افزایش یک شبه سه یا چهار برابر نشد. قیمتها کنترل شده، مردم راضی، با همسایهها در تعامل با دنیا در تعامل بودیم.دولت مجموعه سالمی بود اما بعد از آن ما مشکلات وحشتناکی دیدیم که هنوز هم ادامه دارد. برخی از مشکلات امروز هم به آن دوره باز میگردد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: من قصد تخریب یا عدم حمایت از دولت فعلی را ندارم اما وضعیت اقتصادی امروز علیرغم همه این امکانات ناشی از یک بی برنامگی است، ناشی از به هدر رفتن ۷۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی در ۷ سال است، ناشی از عدم وجود برنامه منظم اقتصادی.
مهرعلیزاده اضافه کرد: چندین سال است که مقام معظم رهبری اسامی سالها را به نام تولید داخلی، افزایش تولید داخلی، جهش تولید داخلی، نامگذاری کرده و بر آن تاکید میکنند و امسال هم رفع موانع تولید را اعلام کردند. کسانی که در زمینه اقتصادی هیچ تجربه ای ندارند و امروز در این شرایط سخت اقتصادی میخواهند کشور را تحویل بگیرند چه میکنند؟
وی ادامه داد: آنهایی که می خواهند در یک شب یا دو شب بازار بورس را درست کنند، آنهایی که میخواهند فساد را ریشهکن کنند، اصلاً از مفهوم کمی اقتصاد چیزی را بلد هستند بعضیها ممکن است استاد دانشگاه باشند در زمینه اقتصاد، اما صرف استاد دانشگاه بودن نمی تواند شما را یک شب عامل عملگرا و برنامه محور کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بیایید واقعبین باشیم حاکم کردن سیاستها و تفکرات سیاسی خود بر شئون زندگی مردم در زمینههای فرهنگی و اجتماعی را کنار بگذاریم که همین موجب بدبختی ما شده است.
مهرعلیزاده در بخش دیگری از سخنانش گفت: همه می دانیم حضور و نقش مردم برای تعیین سرنوشت میتواند وجهه جمهوریت نظام را بیش از پیش نشان دهد و تثبیت کند. همه مردم می آیند تا سرنوشت خود را به دست فردی بدهند که با انتخاب همکاران مناسب براساس یک طرح نامه مدون و علمی فراخور آنچه که خواست مردم هست آینده کشور را بسازند.
وی افزود: ضمن ابراز تاسف از اینکه شرایط به گونهای رقم خورد و فضای سردی که برای حضور مردم در انتخابات رقم خورد و آن هم دلایل متعددی در چندین سال گذشته داشت، رد صلاحیت نامزدهای یک جناح و از طرف دیگر چیدمانی که از طرف نامزدهای جناح دیگر صورت گرفت بر سرمای انتخابات افزود، عده زیادی از این مطلب نگران نشدند و مردم بیش از پیش درخصوص اینکه بخواهند موجودیت خود را نشان دهند، تردید بیشتری برای آنها ایجاد شد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: ما باید از هر امکانی برای حفظ جمهوریت نظام جمهوری اسلامی بهره برداری کنیم تا رای مردم به عنوان تعیین کننده محوری برای خود مردم و کشور باشد. این مستلزم این است در جریان این رقابت نابرابر شرایطی فراهم شود تا مردم احساس کنند که اگر پای صندوق بیایند رای و نظر آنها به نحوی خواهد بود که بتواند موثر واقع شود که احساس کنند با حضورشان خواهند توانست آینده خوبی برای کشور رقم زنند.
مهرعلیزاده با بیان اینکه نفس تلاش برای اینکه گرانی از بین برود، خوب است، تصریح کرد: اما این روش بگیر و ببندها برای از بین بردن گرانی پاسخ نداده و نخواهد داد. همواره از بعد از انقلاب، در تلویزیون اخبار برخورد با گرانفروشی را می شنیدم ولی هیچ وقت این روشها مشکل را حل نکرد و به این شکل حل نخواهد شد.
وی ادامه داد: باید روشهای توزیع را به شکلی سامان دهیم که امکان گرانفروشی از بین برود. در حوزه قیمت گذاری و کنترل قیمتها باید روشهایی در پیش بگیریم که شرایط چند قیمتی را از بین ببرد تا فروشنده نخواهد کالایش را به امید گرانتر فروختن در آینده، احتکار کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: باید به شکلی برنامهریزی کنیم که تامین با نیاز مطابقت داشته باشد. الان هم در جاهایی تامین به اندازه نیاز هست اما متاسفانه روشهای تامین طوری است که با وجود برنامهریزیهایی که انجام شد، میوه شب عید چند برابر قیمت دست مردم رسید.
مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: سامان دادن به این مسائل، روشهای دقیق و صحیحی میخواهد و علاوه براین، کنترل امر را هم باید به نهادهای عمومی بسپاریم. اینکه چندین نهاد و دستگاه در قوه مجریه و قضائیه را مامور تحقق این امر کنیم درست نیست.
وی با تاکید بر لزوم ساماندهی مسیر توزیع گفت: ما در کشور کمبود نداریم. بیشتر غیرعلمی بودن و یا غیرعملی بودن شیوه های توزیع را شاهد هستیم که منجر به شرایط موجود شده است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنانش درباره برجام گفت: برجام سند افتخاری برای دستگاه دیپلماسی ایران حداقل در دهه های اخیر بود. کار بسیار ارزشمندی انجام شد.
مهرعلیزاده تاکید گرد: باید از برجام حراست کنیم و در جهت زنده کردن آن با شیوههای دیپلماتیک جاری تلاش کنیم. با حفظ برجام خواهیم توانست شرایطی فراهم کنیم که داراییهای بلوکه شده ایران به کشور برگردند.
وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که درباره برجام و سایر توافقات بین المللی با رقبا و مخالفانمان در دنیا کنار نیاییم، نخواهیم توانست به این زورگوییها خاتمه دهیم و به دارایی هایمان که با زورگویی بلوکه شدهاند، نخواهیم رسید.
انتهای پیام/
من به درغگو رای نمی دهم.