به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، احمد طمراسی در اولین نشست هماهنگی مدیران ستادی و دستگاههای وابسته فارس، ابراز کرد: توفیق در تحقق ماموریتهای بخش کشاورزی به هم افزایی جمعی بین بخشی و فرا دستگاهی نیاز دارد و به عنوان راهبرد دوم باید زمینه پذیرش این موضوع در جامعه هدف، متولیان و جریانات اجرایی کار، فراهم شود.
او تصریح کرد: خانواده بزرگ جهاد کشاورزی در استان فارس باید با همکاری، همپوشانی و هم افزایی مأموریتهای بخش کشاورزی را انجام دهند تا زمینه همگرایی دستگاههای خارج از سازمان را فراهم سازند.
این مقام مسئول از مدیران مستقل خواست تا ضمن پرهیز از مداخله مستقیم در امورات داخلی دستگاههای وابسته، در صورت نیاز به عنوان دستگاه مادر پشتیبانی کنند.
طمراسی با اشاره به اینکه بانک کشاورزی نسبت به سایر بانکها بیشترین بار مالی کشاورزی را عهده دار است، اظهار کرد: کارکنان جهاد کشاورزی برای معرفی متقاضیان به بانک باید به ادبیات بانکی نزدیک شوند و هر متقاضی با هر شرایطی را به بانک معرفی نکنند.
او افزود: از رئیس شعب بانک کشاورزی استان فارس میخواهم به واسطه دغدغه خشکسالی؛ با شرکتهای تامین کننده بذر که به شدت با کمبود منابع روبرو هستند مساعدت کند.
طمراسی با اشاره به آتش سوزی در عرصه منابع طبیعی، ابراز کرد: با استفاده از ظرفیتهای داخلی، اطفاء حریق هوایی را در دستور کار قرار داده و حداقل دو فروند هواپیما در پایگاه هوایی اختصاصی استان فارس مستقر شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه در بخش کشاورزی دو راهبرد اساسی باید مورد توجه جدیتر قرار گیرد، گفت: معرفی بخش کشاورزی به عنوان یک بخش تخصصی به جامعه مخاطب اولین و مهمترین راهبرد است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه در صورت اجرای صحیح قانون سازمان تعاون روستایی، این سازمان به اندازه وزارتخانه کارکرد دارد، ابراز کرد: بخش کشاورزی یک بخش زیان ده است و نیاز به کمک دارد بنابراین در تصمیم سازیها و نیز انتقال تصمیمها به بدنه بخش، از تشکلها استفاده شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: اعتقاد دارم پس از ادغام وزارت جهاد کشاورزی و جهاد سازندگی به مراکز خدمات جهاد کشاورزی، تعاونیهای تولید و نظام بهره برداری آسیب زده شده و ترمیم هم نشده است.
او با اشاره به اینکه ساماندهی مستقل مراکز خدمات جهاد کشاورزی در دستور کار قرار دارد، ابراز کرد: در این راستا طرحی در حال آماده سازی است.
طمراسی با اشاره به نقش نظام بهره برداری و تعاونیها در گذشته در ساماندهی اعتبارات بخش خصوصی و هزینههای عمرانی زیرساختی در آب و خاک، بیان کرد: در استان فارس این موضوع باید احیا و تقویت شود و فعالیتها در یکپارچه سازی اراضی، تجهیز و نوسازی و پوشش انهار مثل گذشته جهت دار شود و تعاونیهای تولید که بر مبنای مدل اقتصادی ارزش شکل میگیرند شناسایی شوند.
این مقام مسئول با بیان اینکه موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با قدمت بالای ۹۰ سال جزو افتخارات بخش کشاورزی است و یکی از برندهایی است که در دنیا، ایران را با آن میشناسند، گفت: سهم ما در تولید واکسن انسانی بیش از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
او تصریح کرد: روند تولید و تست انسانی واکسن ایرانی کرونا به نام "رازی کوو پارس" توسط این موسسه به خوبی در حال انجام است و محققان در تلاش هستند در آینده نزدیک یکی از نگرانیهای هموطنان را برطرف کنند.
او؛ به وظایف نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، در خصوص مهندسی کردن رفتار بخش کشاورزی نیز گریزی زد و افزود: با مشخص شدن سهم این مجموعه و نظام دامپزشکی در توسعه بخش کشاورزی استان فارس، ما حاضریم همه ابزارهای تصدی گری را در اختیارشان قرار دهیم تا مدیریت و هم افزایی داشته باشند.
طمراسی؛ صندوقهای حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی را ظرفیتی برای این بخش دانست و گفت: این صندوقها باید به اقدامات زیر ساختی و سرمایهای بپردازند.
او با اشاره به اینکه در حال حاضر منابع عمدتا در تأمین نقدینگی استفاده میشود، اظهار کرد: اگر قرار باشد فعالیتهای صندوق توسعه پیدا کند و به بخش کشاورزی خدمتی را به شکل عام ارائه دهد، این توفیق از دل سرمایه گذاری ثابت بیرون میآید.
این مقام مسئول اضافه کرد: سرمایه گذاری در زمینه صنایع تبدیلی- تکمیلی و تولیدهای پایه، در تقابل با خشکسالی و مقوله تامین بذر از جمله سرمایه گذاریهای ثابت است که در این زمینه باکمال میل همکاری میشود.
طمراسی در قسمت دیگر از سخنان خود گفت: باید ساعت بیولوژیک شرکت خدمات حمایتی بخش کشاورزی یک ساعت از وقایع جلوتر و دغدغه تامین نهادهها را در سال زراعی پیش رو داشته باشد.
او افزود: این مجموعه با حفظ و ایجاد ذخایر سال زراعی را با قدرت ویژهای جلو ببرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به اقدامات شایسته سازمان دامپزشکی نیز گریزی زد و اظهار کرد: این مجموعه با استفاده از ابزارهای نظارت و مدیریت بهداشتی نقش و اثرات موثری را مخصوصاً در تنظیم بازار مرغ از خود نشان داده است.
انتهای پیام/