
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - حمید مقامی در گفتوگو با خبرنگار ما، اظهار کرد: حل مشکلات جامعه نیازمند ریشه یابی دقیق و علمی است و اندیشگاه مطالعات فلسفه و سبک زندگی تلاش دارد تا در این مسیر حرکت کند.
او افزود: امروزه با توجه به سرعت تغییر و تحولات گسترده اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، علمی و …، ارائه مدل نظری و عملی برای شناخت پدیدههای اجتماعی در راستای کاهش آسیبها و تقویت توانمندیها بسیار اهمیت دارد؛ در این راستا اندیشگاه مطالعات فلسفه و سبک زندگی نیز با ورود به حوزه معنای زندگی و طراحی طرحواره معنای زندگی به دنبال هماهنگی سه ساحت انسان، تاریخ و هستی در جهت عبودیت و معنا بخشی الهی به زندگی است و برای این مهم سه اصل اساسی نگاه جامع نگر و فراوجهی، انتخاب «تفکر- عبادت» به عنوان مفهوم محوری و پایهای خود و کاهش فاصله بین نظر و عمل را مورد توجه قرار داده است.
مدیرعامل بهارنکو گفت: اندیشگاه مطالعات فلسفه و سبک زندگی وابسته به گروه موسسات بهارنکو به ترویج و فرهنگ سازی سبک زندگی اسلامی در خانواده میپردازد.
او گفت: از آنجا که مداخلات، سیاست گذاریها و برنامه ریزیهای اجتماعی و فرهنگی نیاز به پژوهشها و مطالعات علمی دارد اندیشگاه مطالعات فلسفه و سبک زندگی در سال ۱۳۹۸ شکل گرفت و اساس کار آن، طرحواره زندگی با محوریت تفکر-عبادت است.
مقامی خاطر نشان کرد: ایدهها در ساختار اندیشگاه با این محوریت مورد مداقه قرار میگیرند و خروجی آن تربیت متفکر عابد خواهد بود.
مدیر عامل گروه موسسات خانواده بهارنکو اظهار کرد: علت استفاده از تعبیر اندیشگاه این است که در این فضا مبنای کار، اندیشه ورزی است و نظریه به عَمل تبدیل میشود.
او افزود: اندیشگاه یک مؤسسه در کنار مؤسسات دیگر نیست و در واقع اندیشگاه یک قُوه عاقلهای است که همه ایدههای حل مسائل اجتماعی را چکش کاری علمی کند.
مقامی ادامه داد: اندیشگاه مطالعات فلسفه و سبک زندگی در سال ۱۴۰۰ در جامعه اندیشکدههای کشوری ثبت شد و خدماتی همچون ارائه افکار و ایدههای جدید و کمک به تدوین راهبرد مناسب، شناخت بهتر مسائل از طریق ارائه تحلیلهای مناسب از مسایل و رویدادهای خانواده و کمک به واکنش مناسب، تاثیرگذاری غیر مستقیم از طریق چاپ کتاب، برگزاری همایش، میزگردهای تحلیلی و جریان سازی رسانهای و ارایه راهکارهای مناسب را ارائه میدهد.
مدیر عامل بهارنکو اضافه کرد: همچنین فراهم آوردن یک فضای سازنده برای تبادل ایده و اطلاعات بین ذی نفعان اصلی در روند سیاستگذاری، ارایه دهنده پیشنهادها و توصیههای سیاستی، به چالش کشیدن خرد متعارف و روشهای عملیاتی استاندارد، تدوین اصول بنیادین جهت دهنده به سیاستگذاریهای فرهنگی، یافتن نیازها، مسائل، مشکلات، بحران ها، آسیبها و خلاهای مربوط به ساحات زندگی، انجام پژوهش و مطالعات کاربردی در جهت اهداف و ماموریتهای اندیشگاه مطالعات فلسفه و سبک زندگی با محوریت خانواده و آسیبهای اجتماعی، با استفاده از استعدادها و قابلیتهای داخلی، مشاوران و پژوهشگران بیرونی و مراکز علمی و پژوهشی در عرصه ملی از دیگر اقدامات اندیشگاه است.
او گفت: از دیگر فعالیتها همچنین میتوان به تبدیل یافتههای گروه پژوهشهای کاربردی به فعالیتهای آموزشی اعم ازسیاستهای درسی و قالبها و سرفصلهای مشاورهای و آموزشی، تدوین و اجرای مدلهای اجرایی در سطوح مختلف خرد و کلان، جمع آوری و حفظ اسناد تولید شده و انتشار آن برای تفاهم نخبگان و همچنین برگزاری کارگاههای آموزشی در حوزه خلاقیت و استارت آپها نیز اشاره کرد.