به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ متن کامل دستورالعمل بهداشتی انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ که پس از طرح و بررسی در کمیته امنیتی انتظامی ستاد ملی کرونا و ستاد انتخابات کشور به تصویب ستادملی مدیریت کرونا رسیده و از سوی رئیس جمهور ابلاغ شده است، توسط کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخابات کشور در ۱۵ بند منتشر شد، متن کامل این دستور العمل بدین شرح است:
برای برگزاری هر چه باشکوهتر انتخابات و انعکاس بیشتر برنامههای هر یک از نامزدها و مشارکت حداکثری در سایه حفظ سلامت اجتماعی، رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی با توجه به طرح مدیریت هوشمند محدودیتها برای کلیه افراد مرتبط با انتخابات، الزامی است. دستورالعملهای مذکور توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه و توسط قرارگاه عملیاتی ستاد ملی کرونا ابلاغ خواهد شد.
هر گونه تجمع انتخاباتی، مراسم سخنرانی، گفتگو و مناظره در مکانهای سربسته از قبیل مساجد، سالنهای اجتماعات، تالارهای پذیرایی و سالنهای ورزشی ممنوع است.
تبصره: مناظره در برنامههای پیش بینی شده صدا و سیما مجاز است.
برگزاری تجمع انتخاباتی و سخنرانی نامزدها در فضای باز مانند استادیوم روباز، فضای باز مدارس و مراکز آموزش عالی و سایر مراکز مربوط به سازمانها مطابق با شیوه نامه بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی و رعایت موارد زیر بلامانع است:
۳/۱. رعایت فاصله مناسب بر اساس ۸ متر مربع فضای باز برای یک نفر.
۳/۲. رعایت سقف شرکت کنندگان به میزان حداکثر ۳۰ درصد ظرفیت فضای در نظر گرفته شده.
۳/۳. تمامی شرکت کنندگان و برگزار کنندگان ملزم به استفاده از ماسک هستند.
۳/۴. مسئولین مراسم به گونهای برنامه ریزی نمایند که قبل و بعد از مراسم در درب ورودی و خروجی تجمع به وجود نیاید.
۳/۵. زمان برگزاری مراسم حداکثر برای ۲ ساعت برنامه ریزی شود.
۳/۶. رعایت تمامی دستورالعملهای بهداشتی ابلاغ شده در خصوص تجمعات الزامی است.
وزارت ورزش و جوانان و سایر دستگاههای اجرایی که دارای ظرفیت محیطهای روباز در مراکز استانها و شهرستانها میباشند، موظفند امکانات خود را به صورت مساوی برای برنامههایی که شخص نامزد حضور دارد، با هماهنگی استانداری و فرمانداری ذیربط در اختیار آنان قرار دهند تا بر اساس شیوه نامههای بهداشتی مورد استفاده قرار گیرد.
تبصره: وزارت کشور به استانداران ابلاغ کند که در هر استان، مکانهای مناسب و منطبق با شرایط وزارت بهداشت تعیین و در اجرای این بند به ستاد نامزدها اعلام کند.
وزارت بهداشت و درمان و وزارت کشور موظفند ضوابط تبلیغات را در راستای رعایت شیوه نامههای بهداشتی تهیه و توسط رئیس قرارگاه عملیاتی به نامزدها ابلاغ کند.
هرگونه تجمع در محیطهای بسته ممنوع است. در صورت ضرورت تشکیل جلسات داخلی ستادها در فضای بسته، با رعایت کامل طرح مدیریت هوشمند (رنگ بندی شهرها) و رعایت محدودیت حداکثر ۱۵ نفر برای شهرهای با وضعیت قرمز، ۲۰ نفر برای شهرهای با وضعیت نارنجی و ۳۰ نفر برای شهرهای با وضعیت زرد بلامانع است.
برگزاری مراسم استقبال از کاندیداها، راه اندازی کارناوالهای تبلیغاتی و موارد مشابه مطلقاً ممنوع است.
به منظور کاستن از تعداد و تراکم تجمعات انتخاباتی و همزمان انعکاس وسیع بیان دیدگاه ها، نظرات و برنامه نامزدها و فراهم نمودن زمینه اطلاع رسانی حداکثری از طریق صدا و سیما و فضای مجازی برای جبران خلأ تجمعات، اقدامات ذیل برنامه ریزی شود:
۸/۱. صدا و سیما نسبت به افزایش حداکثری زمان و ساختار برنامههای تبلیغات نامزدها از شبکههای تلویزیونی و رادیویی ملی و استانی نسبت به ادوار گذشته (با توجه به تعداد نامزدها) اقدام کند.
۸/۲. صدا و سیما از طریق شبکههای استانی فرصت لازم را برای نامزدها جهت گفتگو با مردم و معرفی برنامههای خود با تأکید بر برنامههای ترکیبی فراهم کند.
۸/۳. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است ترتیبی اتخاذ نماید که در زمان تبلیغات انتخابات هیچ گونه اختلالی در اینترنت و خدمات رسانی اپراتورها ایجاد نشود. ایجاد محدودیت در فضای مجازی و پلتفرمهای فعال مجاز نخواهد بود.
۸/۴. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است در طول دوره تبلیغات نسبت به ارائه بستههای اینترنتی رایگان یا با تخفیفهای مؤثر از طریق اپراتورها و با کمک سازمان برنامه و بودجه برای کاربران و به صورت خاص ستادهای انتخاباتی اقدام کند.
وزارت کشور برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا اقدامات زیر را انجام میدهد:
۹/۱. شعبههای اخذ رأی در اماکن شلوغ افزایش یابد.
۹/۲. فاصله اجتماعی در شعب اخذ رأی (خط کشی محل ایستادن رأی دهندگان و ..) رعایت شود.
۹/۳. شعب سیار برای عدم تراکم در شعب پر ازدحام و نیز دسترسی بیماران در قرنطینه برنامه ریزی شود.
۹/۴. شعبهها حتی الامکان در فضای باز استقرار یابند.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری وزارت کشور به منظور اعلان شعبات اخذ رأی نزدیک و خلوت به مردم نسبت به ایجاد نرم افزار شعبه یاب اقدام کند.
به وزارت کشور اجازه داده میشود با هماهنگی شورای نگهبان به منظور جلوگیری از ازدحام در شعب، ساعت اخذ رأی را از ساعت ۷ صبح روز ۲۸ خرداد آغاز و در صورت لزوم در شعبههای شلوغ تا ساعت ۲ صبح روز بعد تمدید کند.
مقامات استانی، ناجا، بسیج و سپاه مجری این مصوبات هستند و نظارت عالی بر اجرای این دستورالعمل بر عهده وزارت بهداشت و درمان است. عدم رعایت این دستورالعمل و سایر شیوه نامههای بهداشتی تخلف انتخاباتی محسوب میشود و برابر با قوانین مربوطه اقدام خواهد شد. تشخیص تخلف انتخاباتی بر عهده قاضی رسیدگی کننده است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شیوه نامه مخصوص تبلیغات شوراهای اسلامی شهر و روستا را تدوین و توسط ریاست قرارگاه عملیاتی به استانداریها ابلاغ کند. نظارت بر حسن اجرای آن بر عهده بخشداری ها، دهیاریها و خانههای بهداشت خواهد بود.
در انتخابات ریاست جمهوری، رئیس ستاد مرکزی و ستادهای استانی و شخص نامزدها مسئولیت رعایت دستورالعملهای بهداشتی را بر عهده دارند و نسبت به عدم رعایت آن مسئول شناخته میشوند.
در انتخابات شوراهای اسلامی، مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، شخص نامزد مسؤولیت رعایت دستورالعملهای بهداشتی را بر عهده دارد و نسبت به عدم رعایت آن مسئول شناخته میشود.
انتهای پیام/