کارشناس بازار سرمایه گفت: دولت با واگذاری سهام خود در قالب صندوق، حق مدیریت و حق رای را واگذار نکرد و تنها تامین مالی را از طریق بازار سرمایه انجام داد.

محمد خبری زاد کارشناس بازار سرمایه  در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی درباره اینکه دولت می‌خواست با فروش سهام همچنان در بانک‌ها مدیر کند، اظهار کرد: دولت در تابستان سال قبل سهام مازاد خودش را در بانک‌ها به صورت یونیت‌های صندوق که صندوق دارا یکم نام گرفت با تخفیف ۲۰ الی ۳۰ درصدی به سهامداران واگذار کرد.

او افزود: زمانی که این صندوق واگذار شد، حق رای و مدیریت برای خود دولت باقی ماند؛ به عبارتی یک نوع تامین مالی انجام گرفت بدون آنکه حق رای و حق مدیریت واگذار شود.

خبری زاد در ادامه بیان کرد: دولت اگر مستقیم سهام را به فروش می‌رساند، خریداران آن سهام خودشان حق رای پیدا می‌کردند و می‌توانستند در مجامع رای دهند. دولت با این شکل واگذاری در قالب صندوق حق مدیریت و حق رای را واگذار نکرد و فقط تامین مالی انجام داد، بنابراین این موضوع به نفع خود دولت شد.


بیشتر بخوانید 


این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که کلیت این اتفاق چه جهتی به بازار سرمایه داد؟ بیان کرد: در آن زمان استقبال زیادی از بازار سرمایه وجود داشت. اردیبهشت تا خرداد سال گذشته که اوج ورود تقاضا به بازار سرمایه بود و دولت نیز خیلی تبلیغات مثبت در رابطه با صندوق دارایکم و نیز صندوق پالایش یکم (صندوق پالایشی) انجام داد به سرمایه گذار خرد این خط را داد که امکان افت و زیان برای صندوق‌ها وجود ندارد و این صندوق‌ها سهام ارزان قیمتی هستند که به سهامداران واگذار شده است.

او در ادامه توضیح داد: نا گفته نماند که در ابتدا شرایط این صندوق‌ها مناسب بود، اما در حال حاضر آن‌ها در زیان هستند. در ابتدا رفتار مسئولان این جهت را به بازار داد که ضرر و زیانی در بازار وجود ندارد اما بعد از آن همه چیز معکوس شد.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان گفت که موضوع فروش صندوق‌ها یکی از علل ریزش بازار بوده است؟ گفت: به طور کلی فروش بی محابای سهام به سهامدار خرد در آن بازه زمانی و خروج پول از بازار سرمایه از دلایل اصلی ریزش بازار بوده است. یک بخشی از فروش باید کنار گذاشته می‌شد تا در هنگام ریزش‎ها بتواند از بازار حمایت کند.

او در پایان تصریح کرد: خروج کامل دارایی به صورت فروش صندوق‌ها یا فروش مستقیم سهام به طور مثال در شرکت‌های معدنی و فلزی، شستا و یا سهام عدالت که دولت به شکل مستقیم سهامش را به فروش رساند، سبب خروج نقدینگی از بازار سرمایه شد و ریزش‌های بازار سرمایه را به دنبال داشت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار