یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که خوردن فقط یک فنجان سبزیجات خام در روز، مانند اسفناج یا کلم، سلامت قلب و عروق را تقویت می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از"دیلی میل"، محققان دریافتند که در آزمایشی با مشارکت بیش از ۵۰ هزار نفرنشان داده شد، کسانی که از سبزیجات سرشار از نیترات استفاده می‌کنند فشار خون پایینی دارند و ۲۶ درصد کمتر به بیماری قلبی مبتلا می‌شوند.

محققان فقط یک فنجان سبزیجات را به عنوان معیار «متوسط» شناسایی کردند، که حتی برای افرادی که دوست ندارند آن‌ها را بخورند، می‌تواند یک هدف قابل دستیابی باشد.

اکسید نیتریک

نیترات‌های تغذیه‌ای که در سبزیجات برگ دار یافت می‌شوند، توسط باکتری‌های موجود در حفره دهان و معده به اکسید نیتریک تبدیل می‌شوند. قبلاً مشخص شده است که اکسید نیتریک، گازی است که به طور طبیعی توسط بدن تولید و در خون جابه جا می‌شود و به اتساع رگ‌های خونی کمک می‌کند، بنابراین فشار خون را کاهش می‌دهد.

قاتل شماره یک در جهان

فشار خون بالا یکی از عوامل اصلی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مانند بیماری عروق کرونر و حملات قلبی است. بیماری‌های قلبی عروقی علت شماره یک مرگ و میر در جهان است که سالانه حدود ۱۷/۹ میلیون نفر را به کام مرگ می‌کشاند.

دکتر سرشناس دکتر کاترین بوندونو از دانشگاه ادیث کاوان در استرالیا گفت: نتایج ما نشان می‌دهد که فقط با خوردن هر روز یک فنجان سبزیجات خام (یا نصف فنجان سبزیجات پخته شده) غنی از نیترات، ممکن است به طور قابل توجهی خطر بیماری‌های قلبی عروقی کاهش یابد.

فقط یک فنجان نه بیشتر

جالب اینجاست که به نظر نمی‌رسد که بیشتر از مقدار آب پز (یک فنجان در روز) فواید اضافی برای سلامتی داشته باشد.

دکتر بوندونو گفت: نیازی به مصرف مکمل برای افزایش سطح نیترات در بدن نیست، زیرا این مطالعه نشان داد که هر روز یک فنجان سبزیجات برگ سبز برای استفاده از مزایای آن در قبال بیماری‌های قلبی کافی است.

او توضیح داد: در کسانی که مقادیر بیشتری سبزیجات غنی از نیترات مصرف می‌کنند، منافع بیشتری مشاهده نکردیم.

آب موز با اسفناج

محققان تأکید کردند برای کسانی که خوردن سبزیجات را به دلیل طعم و مزه آن‌ها دوست ندارند می‌توانند مثلا اسفناج را همراه با آب میوه مانند آب موز یا توت بخورند، به شرطی که این سبزیجات آب گیری نشوند تا فیبر آن از بین برود.

محققان داده‌های مربوط به رژیم غذایی و فشار خون بیش از ۵۳۱۵۰ نفر از ساکنان دانمارک را که در یک مطالعه رژیم غذایی، سرطان و سلامت دانمارک در طی ۲۳ سال شرکت کرده بودند، بررسی کردند.

طی ۲۳ سال پیگیری، ۱۴، ۰۸۸ مورد بیماری قلبی عروقی ثبت شد و محققان دریافتند افرادی که از سبزیجات غنی از نیترات استفاده می‌کنند فشار خون سیستولیک را حدود ۲.۵ میلی متر جیوه کاهش داده و خطر بیماری قلبی را بین ۱۲ تا ۲۶ درصد کاهش می‌دهند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار