به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، رعد و برق یکی از پدیدههای جذاب و در عین حال خطرناک طبیعی بوده که در صورت عدم رعایت نکات حفاظتی، ممکن است موجب به خطر افتادن جان افراد و حتی در برخی مواقع باعث مرگ شود. به همین دلیل خطرناک بودن صاعقه در بیشتر واقع، رعایت برخی نکات در هنگام بروز آن ضروری است.
از مهمترین آسیبهای ناشی از برخورد صاعقه میتوان به آسیب عضلانی و نارسایی کلیه و همچنین وقفه در دستگاه تنفسی و قلب اشاره کرد. انقباض عروقی یا عرق سر، افزایش فشار خون به طور موقت و آسیب سیستم مغز و نخاع در موارد شدید رعد و برق؛ از دیگر آسیبهای این پدیده طبیعی محسوب میشوند.
آسیبهای ناشی از رعد و برق در برخی افراد به صورت آب مروارید چشم، آتروفی عضلات و پارگی پرده گوش بروز پیدا میکند.
مهمترین راهکارها برای حفاظت در مقابل رعد و برق
توصیه میشود به محض شروع رعد و برق تلفن همراه خود را سریع خاموش و از بدنتان دور کنید. در واقع تلفن همراه روشن، یکی از قویترین و خطرناکترین وسایلی است که در فضای باز؛ خطر برق گرفتگی را تا چند برابر افزایش میدهد.
در صورتی که در شرایط غیرمنتظره گرفتار رعد و برقهای پی در پی شدید؛ حرکت کردن کاری غیر ایمن است و اعضای گروه باید حداقل ۱۵ متر از یکدیگر فاصله بگیرند. این راهکار کمک میکند تا در صورت برخورد صاعقه با فردی از اعضای گروه؛ دیگران صدمه نبینند.
توصیه میشود از پناه گرفتن زیر درختان بلند پرهیز کنید؛ چرا که در اثر برخورد صاعقه و حرارت حاصل از آن امکان آتش سوزی یا دو نیم شدن درخت وجود دارد.
اما زمان رو به رو شدن با رعد و برق، نحوه صحیح گرفتن حالت صاعقه بسیار مهم است. بهتر است نشستن به صورت چمباتمه روی یک عایق روی زمین و قرار دادن دستها برروی گوش باشد. همچنین سعی کنید همه اجسام فلزی و رسانای الکتریسیته و همچنین وسایل خیس را تا حد امکان و در سریعترین زمان از خود دور کنید.
بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/