به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، علی بوستانی در جلسه کمیته بحران شرکت آب و فاضلاب استان فارس، با اشاره به قرار داشتن ایران در ناحیه خشک و نیمه خشک جهان، گسترش روز افزون جمعیت، کاهش سرانه آب، گسترش شهرنشینی و توسعه بخشهای مختلف و پدیدههای طبیعی اکوسیستم را از عوامل موثر بر کاهش منابع قابل دسترس آب اعلام کرد.
او با اشاره به کاهش قابل توجه بارندگیها طی ماههای اخیر، مواجهه با بحران شدید کم آبی را محتمل دانست و گفت: با استمرار خشکسالیها و کمبود منابع آبی منطقهای و همینطور مقرون به صرفه نبودن انتقال آب از دوردست، آنچه به عنوان تنها راه گریز از بحران کم آبی مد نظر قرار دارد، اصل سازگاری با کم آبی و مدیریت مصرف آب است.
بوستانی با یادآوری اینکه طی سنوات اخیر رویکرد وزارت نیرو نیز بر همین مبنا تعریف شده است، گفت: با آغاز ماههای گرم سال در استان فارس و افزوده شدن بر گسترهی کم آبی در شهرستانهای استان، بی تردید تنها راه برون رفت از شرایط بحران، همکاری و مشارکت مردم در مدیریت بحران کم آبی با صرفه جویی در مصرف آب است؛ بنابراین امیدواریم مردم فهیم استان، همچون پیش با مدیریت مصارف خود و صرفه جویی در مصرف آب خادمان خود در شرکت آبفا فارس را در تداوم ارائهی خدمات مطلوب یاری رسانند.
او افزود: مصرف سرانهی آب یعنی مقدار آبی که هر نفر در شبانه روز مصرف میکند در دنیا معادل ۱۵۰ لیتر در شبانه روز و در کشور ما معادل ۲۵۰ لیتر در شبانه روز است، حال آن که این مقدار در شهرها و روستاهای استان فارس حدود ۲۹۰ لیتر در روز برآورد شده و این نشان از غیرمتعارف بودن مصرفست.
بوستانی با تأکید بر لزوم مدیریت مصرف و تقاضای آب، وضعیت منابع آب استان را بحرانی توصیف کرد و افزود: در حال حاضر ۷۸ درصد از آب شرب شهرها و روستاهای تحت پوشش شرکت آبفا استان فارس از منابع آبهای زیر زمینی تامین میشود؛ حال آنکه در سال آبی جاری شاهد کاهش شدید نزولات آسمانی و باران رحمت الهی در سراسر استان هستیم. به طوری که نسبت به سال گذشته با کاهش ۶۳ درصدی و در مقایسه با بلند مدت با کاهش ۴۴ درصدی میزان بارشها مواجهیم.
او افزود: متاسفانه دبی استحصالی آب قریب به اکثریت منابع آب استان نظیر چاهها، چشمه سارها و قنوات، تحت تاثیر نبود بارش، کاهش چشمگیری داشته و در حال حاضر آب شرب تعداد زیادی از شهرها و روستاهای استان در وضعیت بحران قرار گرفته است.
بوستانی گفت: برای برون رفت از این وضعیت، آبرسانی سیار، اجاره چاههای کشاورزی، کف شکنی چاهها و در برخی مناطق بازسازی شبکههای توزیع آب مورد لزوم است.
مدیر عامل شرکت آبفا استان فارس گفت: در همین راستا تعداد قابل توجهی از شهرها و روستاهای استان نیز در شرایط تنش آبی به سر میبرند که در صورت ادامه روند خشکسالی و کمبود نزول باران، ورود به شرایط بحران قریب الوقوع است.
مدیرکل بحران و پدافند غیرعامل استانداری فارس نیز در این جلسه با تشریح قانون مدیریت بحران کشور، خواستار اهتمام همهی دستگاههای اجرایی استان، در مقابله با بحران کم آبی شد.
رحیم آزادی با اشاره به اینکه باید راه را بر گسترش بحران بست و از تشدید آن جلوگیری کرد، گفت: در قانون مدیریت بحران، به مدیریت بحران در حوزههای مختلف توجه و بر اصول راهبردی ویژهای در این زمینه تأکید شده است.
انتهای پیام/