به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه بازیهای رایانهای بهعنوان یکی از پردرآمدترین مشاغل در اقتصاد فضای مجازی مطرح است؛ بهطوری که طبق پیشبینیها در سال ۲۰۲۲ درآمد بازیهای رایانهای در دنیا به بیش از ۱۸۹ میلیارد دلار خواهد رسید. البته ترویج بازیهای رایانهای غربی در کشور، آسیبها و تهدیدات متعدد فرهنگی را بهدنبال دارد که برخی از این تهدیدات عبارت است از:
اول: ترویج سبک زندگی غربی
ترویج سبک زندگی غربی یکی از آسیبهای فرهنگی بازیهای رایانهای غربی است، در واقع وقتی بازیکن یا گیمر در فضای بازیهای رایانهای قرار دارد، مانند آن است که در آن بازیکن در حین بازی، سبک زندگی غربی را تجربه میکند، علاوه بر این بازیهایی که سبک آنها شبیهسازی زندگی نیست، اما بهصورت نامحسوس ترویجدهنده جنبههایی از این نوع زندگی است کم نیستند، بازیهایی که شخصیتهای آن دارای پوشش غربی، روابط آزاد زن و مرد، عدم وجود پارامتری بهعنوان دین در صحنه زندگی هستند، بهطور نامحسوس مروج همین عناصر زندگی غربی هستند.
دوم: ترویج برهنگی و روابط آزاد جنسی
ترویج برهنگی و روابط آزاد جنسی از آسیبهای دیگر فرهنگی اجتماعی بازیهای رایانهای است؛ بهطوری که اکثر شخصیتهای زن در بازیهای غربی دارای پوشش نامناسب، برهنگی و یا عدم رعایت حریم روابط مرد و زن هستند. در این شرایط برخی از بازیهای معروف دنیا پا را از این فراتر نهادهاند و روابط آزاد جنسی در مراحلی از آنها وجود دارد که حتی برخی از سیاستمداران برجسته غربی به این امر اعتراض کردهاند. موضوع و محور اصلی این بازیها رابطه جنسی است و غمانگیزتر اینکه بعضی از آنها بهصورت برخط هستند که بالطبع میتواند زمینهسازی ارتباط افرادی در دنیای واقعی شود، البته در برخی از کشورهای غربی، بعضی از بازیها بهعلت مسائل جنسی ممنوع اعلام شدهاند که نشان از جدی بودن این موضوع دارد.
بیشتر بخوانید
سوم: ترویج خشونت
خشونت، درگیری، تیراندازی و قتل، محور اصلی محتوای بازیهای زیادی است که همیشه تعدادی از آنها در جدول پرفروشترین بازیهای روز دنیا هستند. هنگامی که یک بازیکن ساعتها وقت خود را صرف بازی کردن نقش یک انسان با این ویژگیها میکند، کوچکترین اثر آن کمرنگ شدن عاطفه و عادی شدن صحنههای خشن و دردناک برای اوست و در نتیجه ممکن است باعث ارتکاب این اعمال در دنیای واقعی توسط بازیکن شود. انتشار خشونت و مسائل غیراخلاقی از طریق بازیهای رایانهای یکی از مهمترین چالشهایی است که امروزه گریبانگیر خود غربیها شده است. سالانه دهها مورد از جرم و جنایت، قتل و مرگومیر ناشی از بازیهای رایانهای در کشورهای مختلف دنیا گزارش میشود.
چهار: فریب و جهتدهی به افکار عمومی
کشورهای غربی از ابزارهای فرهنگی نظیر بازی برای توجیه سیاستهای خود و تأثیرگذاری بر افکار عمومی استفاده میکنند. بازیهایی که در جهت توجیه حملات آمریکا به افغانستان، عراق و دشمنی آنها با اسلام و کشورهای اسلامی ایران از جمله ساخته شده است، گواهی بر این مدعا است. البته لازم به ذکر است که یکی از گروههای هدف اصلی در این نوع بازیها خود مردم آمریکا و غرب برای جلوگیری از اعتراض آنها به دولتهایشان است.
پنج: جعل تاریخ و تاریخسازی
الهام گرفتن از تاریخ یا روایت بخشی از تاریخ امری معمول در نوشتن داستان (بازینامه) بازیهای رایانه است، در این میان بازیهایی هم وجود دارد که از بیاطلاعی مخاطبان خود سوءاستفاده میکنند و دست به جعل تاریخ میزنند، بازیهایی هم وجود دارند که طبق سنت شناختهشده در رسانه و فیلمهای غربی وارد عرصه تاریخسازی میشوند که بالطبع مهمترین موضوع آنها در این زمینه آخرالزمان است.
شش: ترویج خرافات و جادو
ترویج خرافات و جادو را بهوفور میتوان در بازیهای رایانهای مشاهده کرد. پرداختن به خرافات و اعتقادات منحرف و کنار آن استفاده از جادو در بازیهای رایانهای امری جاافتاده است. بازیهای پرفروشی مثل «god of war» رسماً اعتقادات ادیان الهی را بهتمسخر میگیرد و تقدس خداوند و سایر اعتقادات را میشکند. طبق اعلام معاونت ارتباطات بنیاد ملی بازیهای رایانهای، در بررسی ۴۰ بازی پرفروش دنیا نتایج نشان میدهد که ۳۲ درصد از شخصیتهای بازیها از جادو استفاده میکنند که مفهوم آن دینزدایی است.
هفت: ترویج مواد مخدر
استفاده از مواد مخدر توسط شخصیتهای بازی از جمله آسیبهای بازیهای غربی است که میتواند باعث رواج یافتن و عادی جلوه دادهشدن این عمل بین کاربران شود.
هشت: اسلامهراسی
یکی از مهمترین مسائل بازیهای رایانهای، اسلامهراسی است. تاکنون بازیهای رایانهای بسیاری به القای ترس و مظلومنمایی آمریکا پرداختهاند. تصویر مشترک این بازیها نمادهایی از حکومت آمریکا مانند ساختمان کاخ سفید یا کنگره آمریکا است که تحت تهاجم دشمن قرار گرفته است. این بازیها پس از القای ترس از مسلمانان، کاربر را به جنگ علیه آنان ترغیب میکنند. این گونه بازیها، نفوذ مسلمانان ضدآمریکایی به کشورهای عربی، اروپا و آمریکای لاتین را هشدار میدهد و آمریکا و اروپا را در معرض خطر نابودی نشان میدهد.
نُه: ایرانهراسی
ایرانهراسی در تعداد زیادی از بازیهای رایانهای دیده میشود. در برخی از این بازیها ایران بهعنوان بخشی از سپاه دشمن به نمایش در میآید که کاربر باید در بعضی از مراحل با ایرانیان مبارزه کند. در برخی از این بازیها، دو تن از مقامات آمریکایی خواستار ترور سردار قاسم سلیمانی شدند. بازی مذکور مستقیماً علیه جمهوری اسلامی ایران طراحی شده است و طی مراحل آن کاربر در نقش ارتش آمریکا به ایران حمله میکند. سازنده بازی دلیل این حملات را شخصی بهنام سلیمان معرفی میکند که کاربر در مرحله آخر باید وی را از بین ببرد.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/