به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از والدین از روی ناآگاهی یا شاید سهل انگاری و برای اینکه خود را از زحمت رسیدگی به نیازهای فرزند خود رها کنند به راحتی ابزار و امکانات لازم برای استفاده او از بازیهای رایانهای را از همان دوران کودکی فراهم میکنند. متأسفانه بسیاری از مادران از اینکه فرزندشان ساعتها بی سر و صدا مشغول بازی میشود و خود میتواند به کارهای دیگر برسد، راضی هستند.
برخی نیز بر مبنای اثرات مثبت کمی که بازیهای رایانهای بر فعالیت مغز میگذارند خود ر ا توجیه میکنند که استفاده از آن را برای کودک خود فراهم کنند، اما غافل از اینکه این اثر مثبت در صورتی است که بازی مورد نظر یک بازی سالم از نظر اخلاقی باشد در غیر اینصورت به دلیل آموزههای غیر اخلاقی که در اغلب بازیهای رایج در سالهای اخیر وجود داشته است زیانهای آن به مراتب بیشتر از فواید آن است و این به دلیل عدم نظارت خانوادهها و دسترسی وسیع کودکان و نوجوانان به بازیهای غیر اخلاقی است.
امروزه تولید بازیهای رایانهای به حدود ۳ تا ۴ هزار نسخه میرسد. بیش از سی میلیون نفر در جهان، اوقات فراغت خود را پای این بازیها میگذرانند و ده درصد این عده، روزانه بین ۴ تا ۷ ساعت وقت خود را پای آن صرف میکنند.
با توجه به بحرانهایی که این بازیها برای نسل جدید و نسل آینده در پی دارد لازم است والدین از هم اکنون به فکر پیدا کردن راههایی برای مدیریت این پدیده بوده و از حالت انفعال خارج شوند. در این نوشتار سعی شده است تا توصیههایی را برای والدین ارائه میکنیم:
راهکارهایی برای کنترل بهتر والدین بر روی بازیهای رایانهای فرزندان
۱- سعی کنید خودتان نیز در جریان بازیهای رایج در سن فرزندتان باشید و قبل از تهیه بازی در مورد داستان و نقد آن بازی تحقیق و جستجویی داشته باشید و یک بار خودتان آن بازی را انجام دهید.
۲- توسط امکانات کنترلگر نرم افزاری تعبیه شده در سیستم عامل رایانه ها و انواع کنسولهای بازی، محدودیتهایی را در دسترسی به بازیها برای فرزندتان ایجاد کنید تا به بازیهای ناسالم دسترسی نداشته باشد.
۳- حتی الامکان سعی کنید جایگزینی برای بازی رایانهای فرزندتان پیدا کنید و اوقات فراقت او را با کارهای مورد علاقه او که آسیب روانی نداشته باشد پر کنید. در غیر اینصورت در انتخاب بازی، به رده بندی سنی آن توجه کنید. حتما به آرم رده سنی “ASRA” که بر روی جلد بازیها درج شده است دقت کنید.
۴- میتوانید گاهی در کنار فرزندتان بازی کنید. در این حالت لازم است خود را به اندازه سن او پایین بیاورید و در هیجان ناشی از بازی با او همراهی کنید تا او شما را به هنوان یک همبازی بپذیرد. در این حالت نظرات شما را درباره درست و نادرست بودن بازیها بیشتر میپذیرد.
۵- سعی کنید فضایی را برای بازی فرزندتان در نظر بگیرید که در دید و کنترل شما باشد و بتوانید بصورت نامحسوس در جریان بازیهایی که انجام میدهد قرار بگیرید. حتی المقدور از بازی کردن فرزندتان در اتاق خصوصی اش جلوگیری کنید.
۶- حتماً برای بازی فرزندتان با مشارکت خود او یک برنامه ریزی و زمان بندی در نظر بگیرید و سعی کنید همواره با آرامش و تدبیر، اجرای دقیق آن را پیگیری نمایید و برای اجرای این برنامه جایزهای را برای او در نظر بگیرید. میتوانید گاهی جایزه تشویقی او را افزایش زمان بازی با رایانه قرار دهید.
۷- به دلیل هیجان و مشغله ذهنی که این بازیها به وجود میآورند همواره باید تلاش کنید که فرزندتان پس از انجام تکالیف خود به بازی بپردازد و نه قبل از آن، زیرا بازدهی و دقت او در درس و یادگیری بلافاصله بعد از بازی، قطعاً کاهش خواهد یافت و ذهن او درگیر مراحل مختلف بازی خواهد بود.
۸- برخی از بازیهای رایانهای که بصورت آنلاین انجام میشود، نیازمند برقراری ارتباط با بازیکنان دیگر است. میبایست به فرزندتان آموزش دهید که هیچ گاه در این ارتباطها اطلاعات شخصی خود را بازگو نکند و در صورت دیدن رفتارهای ناشایست آنها را با شما در میان بگذارد.
۹- بطور کلی برای اینکه بتوانید کنترل دقیقی بر روی فرزندتان داشته باشید و در عین حال او محدودیتهایی که شما برای او در نظر میگیرید را بپذیرد لازم است ارتباطی صمیمانه با او داشته باشید. برای رسیدن به چنین ارتباطی از کودکی به فکر باشید تا در نوجوانی و جوانی، بتوانید به راحتی با او ارتباط برقرار کنید و او نیز شما را به عنوان یک دوست و همراه مطمئن و دانا بپذیرد.
منبع: باحجاب
انتهای پیام/