رئیس اداره آموزش و مشارکت عمومی معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان یزد، گفت: لازم است بین لجبازی با مصمم بودن کودک تفاوت قائل شد.

مهدی حمیدی، رئیس اداره آموزش و مشارکت عمومی معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان یزد، در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، گفت: مصمم بودن یعنی سر سختی مثبت در رسیدن به اهداف سودمند و غلبه‌ بر موانع، اغلبِ والدینی که خودشان این‌گونه هستند، می خواهند کودکشان نیز از عزم راسخ برخوردار باشد.

او افزود: بنابراین سرسختی کودکی که برای پیروزی در یک رقابت ورزشی تلاش می‌کند، نباید با سر سختی یک کودک لجباز همسان تعبیر شود، چرا که لجبازی یعنی پافشاری مصرانه‌ای که از روی جهل و ناپختگی باشد.

حمیدی بیان کرد: کودک لجباز به هیچ وجه حاضر نیست کوچک‌ترین تغییری در رویه‌ی خود ایجاد کند و هدفش این است که همواره مخالفت کرده و نهایتا حرف خود را به کُرسی بنشاند.

این کارشناس ادامه داد: سرسختی بی جا در انتخاب غذا یا لباس چیزی جز لجبازی و کج‌خلقی ناموجه نیست، به بیان دیگر، سرسختی در وجه مثبت حاکی از قاطعیت و اراده‌ی قوی و در وجه منفی بیانگر لجبازی و ستیزه جویی است.

او گفت: کودکان لجباز نیاز شدیدی به توجه و شنیده شدن حس می‌کنند، میلِ تند خویانه‌ای به مستقل بودن دارند، بیشتر از هم‌سالان خود کج خلقی می‌کنند، در انجام آنچه مورد پسندشان است وظیفه شناس ظاهر می‌شوند، رئیس مآبانه رفتار می‌کنند و کار‌ها را با سرعت دلخواه خودشان پیش می‌برند.

حمیدی افزود: به کودک لجباز فرصت شنیده شدن بدهید، با او ارتباط نزدیک برقرار کنید و حق انتخاب بدهید، آرامش خود را حفظ کنید، با او همکاری کنید، به او احترام بگذارید، با او مذاکره کنید، از زاویه‌ی دید او به قضیه نگاه کنید، محیط منزل را به دور از تشنج نگه دارید، رفتار مثبت او را تقویت کنید.

انتهای پیام/ع

برچسب ها: کودک لجباز ، عزم راسخ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.