محسن علیزاده عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی بورس در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با اظهار نظرهای قاضی زاده هاشمی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی مبنی بر ارجاع دادن اسامی ۲۰۰ حقوقی متخلف در بازار سرمایه به قوه قضائیه، اظهار کرد: منظور از اظهار نظراتی که آقای قاضی زاده هاشمی طی این مدت در مورد حقوقیهایی که سبب شدند تا سرمایههای مردم از بازار سرمایه خارج شود این است که، حقوقیها قرار بود مبلغی را که از محل بازار سرمایه کسب میکنند، در گام نخست در یک مکان به منظور افزایش تولید به کار گیرند که به طور حتم میتوان گفت تا حدودی این امر صورت نگرفت، به سبب آنکه اگر یک درصد محقق میشد در حال حاضر میبایست آمارها در بخش تولید افزایش مییافت یا آنکه در گام بعد مبالغ به منظور تعادل بخشی به بورس تزریق میشد.
او افزود: حقوقیهایی که سرمایههای خود را از بازار سرمایه خارج کردند عمدتا به سرمایه گذاری در بازارهای موازی، پرداخت معوقات کارمندانشان یا سرمایه گذاری در کشورهای دیگر صرف کردند، که در حال حاضر به دلیل قرار گرفتن پرونده های این اشخاص در دست قوه قضائیه نمیتوان نامشان را ذکر کرد.
عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی بورس تصریح کرد: این اصلا درست نیست که مسئولان مربوط و اشخاص و نهادهای حقوقی از اعتماد سهامداران سوء استفاده کردند به سبب آنکه انتظار مردم از سرمایه گذاری در بورس کمک به بخش تولید بود، اما حال سرمایه گذاران شاهد هستند که سرمایه هایشان نه تنها به این بخش کمک نکرده بلکه از بین هم رفته است.
علیزاده بیان کرد: امروز شاید تمام مردم انتظار دارند که مجلس به عنوان یک نهاد نظارتی به بحث بازار سرمایه ورود کند، اما شاهدیم همین اظهاراتی که آقای قاضی زاده هاشمی در این مدت انجام داده چه قدر مورد انتقاد اهالی بازار سرمایه قرار گرفته به طوری که بعضی از آنها مدعی هستند که صحبت های مجلسی ها سبب برهم ریختن جو بازار سهام شده است.
او گفت: کسی که به عنوان ناظر بازار از ابتدای ورود سرمایههای مردم به بورس حضور داشته سازمان بورس است، مدیران این بخش باید به طور مشخص بازار را رصد میکردند تا چنین اتفاقاتی در بازار سرمایه رخ ندهد نه آنکه کناره گیری می کردند.
عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی بورس بیان کرد: اینکه عدهای از کارشناسان بازار سرمایه و خبرگان مالی میگویند که حقوقیها با یک دیگر دست به یکی میکنند و سبب آشفتگی بازار سرمایه میشوند، اصلا نظر غلطی نیست به سبب آنکه خیلی از حقوقیها قبل از شروع رسمی بازار میآیند و صفهای فروش ساختگی تشکیل میدهند که چنین مسئلهای به طور قطع سبب برهم زدن اذهان سهامداران بازار سرمایه میشود.
علیزاده گفت: چرا بعضی از حقوقیها قبل از ریزشهایی که در بازار سرمایه رخ داد اقدام به فروش و عرضههای آبشاری کردند و بعد از آن هنگامی که خیالشان راحت شد که سود لازم را بدست آورند، آمدند یک منت بر سر سهامداران حقیقی خرد گذاشتند و سهمهای آنها را بایک قیمت کم خریداری کردند اگر در حال حاضر برویم و به حقوقیها بگویم که شما چرا چنین امری را در زمان مذکور انجام دادید به طور حتم میگویند اساس بازار سرمایه عرضه و تقاضاست.
او بیان کرد: در حالی که اشخاص حقوقی بازیگران اصلی بازار سرمایه بودند نباید با رفتارهایشان در شرایطی که مردم به بورس اعتماد کرده بودند ته دل آنها را خالی میکردند و سبب متشنج شدن جو بازار میشدند و اعتماد آنها را از بین میبردند، اکنون هرکاری هم که مسئولان بخواهند انجام دهند دیگر نمیتوانند اعتماد اولیه را به این بازار بازگردانند.
عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی بورس گفت: اکنون نقدینگی زیادی از بازار سرمایه به سبب رفتارهای ناشایستی که طی این مدت صورت گرفت خارج شده است، به طور قطع آقای دژپسند وزیر اقتصاد و دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس به عنوان دو مقام مسئول باید در این رابطه پاسخگو باشند.
علیزاده تصریح کرد: از روزی که مجلس یازدهم شکل گرفت و شاهد روند صعودی بازار سرمایه بودیم، ما به سازمان بورس پیشنهاد اصلاح قوانین را با آمادگی لازم برای همکاری ارسال کردیم، به سبب آنکه یکی از وظایف اصلی مجلس قانون گذار بودن آن است به طور مثال وقتی جایی نیاز به قانون یا اصلاح قوانین دارد مجلس برای حل آن ورود میکند.
او بیان کرد: متاسفانه تا کنون از جانب سازمان بورس هیچگونه واکنشی در رابطه با در خواست ما مبنی بر تغییر یا اصلاح قوانین فرستاده نشده است، ناگفته نماند که در کمیسیون اقتصادی مجلس یکسری قوانین و پیشنهادات کارشناسی را در رابطه با بازار سرمایه داشتیم که آن را پیش میبریم و امیدواریم به نتیجههای خوبی برسیم. به طور مثال در این رابطه میتوان به بحث کانون سهامداران حقیقی اشاره کرد که علاوه بر آنکه در کمیسیون اجتماعی در حال بررسی است از لحاظ زیر ساختهای قانونی نیز ما داریم آن را در کمیسیون اقتصادی پیگیری میکنیم.
بیشتر بخوانید
عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی بورس اظهار کرد: وظیفه دوم مجلس در حوزه نظارتی که در این بخش ابزارهایش کاملا مشخص به گونهای که یکی از آنها تذکر دادن است همان طور هم که شاهد هستید به طور مکرر نمایندگان مجلس در حال تذکر دادن به رئیس جمهور، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس به منظور تصمیمات درست به منظور سر و سامان دادن به اوضاع بازار سرمایه هستند.
علیزاده گفت: ابزار بعدی که ما در حوزه نظارتی میتوانیم از آن استفاده کنیم سوال پرسیدن از مسئولان مربوط به ویژه وزیر اقتصاد است، هر هفته در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس از وزیر اقتصاد در رابطه با وضعیت بازار سرمایه سوال میپرسیم که چه اتفاقی دارد در بازار سرمایه رخ میدهد چرا نظارت چندانی بر وضعیت آن ندارید.
او تصریح کرد: یکی دیگر از ابزارهایی که ما در بخش نظارتی میتوانیم از آن استفاده کنیم استیضاح است، اما به سبب آنکه در پایان دولت یازدهم هستیم نمیتوانیم از این مسئله چندان استفاده کنیم.
عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی بورس اظهار کرد: ما همچنان در حال تحقیق و تفحص از بورس هستیم نا گفته نماند که در این بخش ما از قانون ۲۳۴ که یکی از شدیدترین ابزارهای نظارتی است در رابطه با بازار سرمایه سه مرتبه استفاده کردیم تا متخلفانی که سبب برهم ریختن بازار سرمایه شدند به قوه قضائیه معرفی شوند.
علیزاده گفت: نمایندگان مردم در مجلس یک رسالت دیگری را دارند به گونهای که وقتی یک مشکلی را میبیند هشدار دهند، اما وقتی ما چیزی را دلسوزانه بیان میکنیم متاسفانه متهم به دخالت و برهم ریختن اوضاع بازار سرمایه میشویم به طوری که اگر اتفاق بدی در بورس رخ دهد میگویند اگر اعضاء قوه مقننه صحبتی را به میان نمیآوردند وضعیت این گونه نمیشد.
عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی بورس در پایان بیان کرد: اگر بحث تحقیق و تفحص که خیلی از مردم یا رسانهها میخواهند علنی شود به اجرا در آید مسئولان سازمان بورس و کارشناسان بازار سرمایه میگویند، چون مجلس اقدام به چنین کاری کرد بازار سرمایه باریزش مواجه شد و گرنه شرایط بازار سرمایه به درستی پیش میرفت.
انتهای پیام/
اگر در یک تصادف رانندگی مقصر راننده پراید و ذینفع راننده خودرو لوکس باشد راننده پراید کل زندگیش رو باید بفروشه تا خسارت فلان ذینفع رو بده.
چهار تا قانون تو کشور تصویب نشده تا حقوقی ها امکان خرج کردن پول سهام در جایی غیر از بازار بورس و تولید نداشته باشند.
علی برکت الله
بر اساس چه منطقی این تهمت را میزنی؟؟؟
دشمنان اصلی نظام دوستان نادان نظام چون شما هستند
فکر کنم بزودی خواستار محاکمه و اعدام این پانزده میلیون نفر بقول خودت دشمن نظام میشوی
لعنت به همتون
9ماه دزدی از جیب مردم و سکوت عجیب رهبری و قوه قضا
خوب حالا گیریم حقوقی ها را محاکمه و مجازات کردید پول مردم که خارج شده چطور برمیگرده؟؟
خاوری ها و زنجانی ها و دیگران را هنوز فراموش نکرده ایم
از آقای همتی رئیس بانک مرکزی سئوال شود آیا در دوران مدیریت خود این همه بخشنامه کردید سپردها به بانک ها نروند.بانک ها رامجبور کردید همین الآن دارن سود سپردهای مردم 10تا 20میلیوتی فقرارا غارت می کنند بحساب18درصد سود یک میلیون چرا باید130هزارتومان باشد.
اینکه موسسات مالی را منحل کردید چقدر به تولید واقتصاد مقاومتی کمک شد
آیا غیر ازاین است بجای هزینه کردن سپرده موسسات درتولید آنها را منحل سپردها را روانه بازار دلالی کردید کار دیگری کردید نشان دهید.
ازآقای همتی سوال شود هدف شما ازکاهش سود سپردهها چی بود؟
مردم بیچاره سپردها را به به بورس بیارن تقدیم دوستان حقوقی شما کنند
عجب...عجب شما مجلسی ها تجربه ندارید وقتیکه دولت پیرمردهای باتجربه را بعنوان وزیر انتخاب کرد مدعی شد میخاد ازباتجربه ها استفاده کند مگر نماینده مجلسی فریاد نزد باچوب از باتجربه های زیاد خواه استقبال می کنیم که او را برای جلوگیری از ادامه حرفش باز داشتند چیز خورش کردن...حالا همان نماینده مجلس که فهمیده بود انگیزه ازانتخاب وزیران سهم خواه غارت وسهم گیری است بروید درمورد آن نماینده تحقیق کنید ببینید روزیکه با وزرای انتخابی رئیس جمهور مخالفت کرد چه مال واموالی داشت حالا چندمیلیارد دربانک های خارجی سپرده دارد
آقای وزیر درهر بخشی که سودآور بود کم کاری کرد تا آن بخش ورشکسته بشود همانند هواپیمایی ایران ایر....بهانه کرونا آورد یهو سرسام آور بلیط هواپیما را گران کرد بعد سخنرانی کرد ملت را فریب داد گفت باید قیمت ها شناور شود...به دفاتر فروش بلیط بخشنامه کرد همه ایر لاینها بغیر ازایران ایر شناور باشد دفاتر فقط بلیط ایران ایر را شناور نفروختن باعث عدم فروش بلیط آن شدن ورشکسته شد بیماری کرونا همه جهان را ورشکسته کرد
اما ایران ایر را به فردی خاص واگذار کرد همه سرمایه های بورس ازطریق ایران ایر به ترکیه وانگلیس انتقال شد درعوض ایران ایر برای ملت ایران ترکیه وانگلیس کوید۱۹ آوردن شد سرنوشت ملت ایران این است که شد..... آقا.... والا بقرآن کشور ول هست مگر قوه قضائیه وبازرسی کل کشور اقدام کنند....تمام بیچارگی ملت توسط دژپسند دراین چهار سال گذشته رقم خورده
اقاجون....برای چی همتی هرروز برای بانک ها بخشنامه صادر میکرد سود را آورد زیر ۱۵درصد یعنی میلیونی ۱۳هرارتومان؟؟؟میخواست مردم پولهایشان را به بانک نبرن در بورس بمانند تا مورد چپاول وغارت دلالان حقوقی قرار گیرند...حالا فهمیدی چرا دژپسند وهمتی ودهنوی در راستای نابودی اقتصاد ملت ایران قدم برداشتن؟؟
شما ازبانک ها استعلام بگیر ببین کدام بانک در شهرهای ایران سود سپردهها را بیشتر ازپانرده درصد میداد؟
چرا همتی ريیس کل بانک مرکزی اجاره نمیداد سود سپردهها بیشتر شود؟چون بانک برای ذخیره سپردهای ملت جایی امن بود میخواست به بهانه های واهی مردم سپردهای خودرا دربوری نگه دارن تا اینگونه توسط حقوقی ها غارت شود عزیزم اینها همه سیاست است تو فکر کردی همتی از منشأ ومقصد انتقال حقوقی ها اطلاع نداشت؟
مگر ازطریق بانک نقل وانتقال نمی شدن؟
مردم برای دریافت صدتومان وجه نقد از خودپردازها دچار مشکل هستند چگونه حقوقی ها بدون هماهنگی رئیس کل بانک مرکزی انتقال دادن به خارج...عجب....عجب
ريبس کل بانک مرکزی به سپردهای میلیاردی ۱۳هزارتومان سود میدهد خانواده فقیری که بدلیل خوشکسالی گاو خودش را فروخته 10میلیون تومان سپرده کرده بانک تا لقمه نانی باسود آن به فرزندانش بدهد آقای همتی به اون ده میلیون هم سیزده هزارتومان سود ماهیانه میدهد....این کجاش عدالت اسلامی هست...دوست عزیر همین فردا تورا هم تطمیع می کنند میگی من این طورنگفتم آن طور گفتم ازسخنان من برداشت نادرست شده.
تقصير به گردن اين و آن نندازيد
وزير رو استيضاح لازم نيست ً. تخلفاتش رو در دادگاه رسيدگي كنيد
تمام حقوقي ها و افرادي كه دخيل بودند در بهم ريختن بورس رو بازداشت
و بدون هيچ ملاحظه اي دادگاهي كنيد و به تخلفات آن ها رسيدگي كنيد.
ولی برا....
ای کاش یه روزی زودتر تموم شه.