به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، علیرضا زاکانی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی از عوامل در عقب ماندن توسعه امکانات قم نسبت به رشد جمعیت گفت: پس از انقلاب اسلامی، جمعیت قم ۵ برابر شد، اما ازنظر امکانات و زیرساختها ۲ برابر رشد داشته است.
نماینده مردم قم در مجلس افزود: قم، کانون جهان اسلام و دومین شهر زائر خیز است و با توجه به جایگاهی که دارد باید در تعیین بودجه به پارامترهای مختلفی توجه داشت.
او تصریح کرد: بهطورکلی در تعیین بودجه باید جنبههای ممتاز هر استانی در نظر گرفته شود و به دوره انتقال از یک چارچوب به چارچوب دیگر در تغییر بودجه توجه داشت تا متحمل آسیبهای جدی نشویم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بسیاری از ظرفیتها در تعریف بودجه و تعیین پارامترها در قم قابل احیا شدن است و میتواند سبب توسعه و آبادانی قم شود.
زاکانی عنوان کرد: باید به اقتضای توانمندیهای درون استان و بخشهای آن پارامترهای سازمان مدیریت برای اختصاص بودجه به یک استان تغییر کند و تلاش میکنیم تا با ارائه رویکرد جدیدی ناظر بر تعاریف استانی مبنی بر ظرفیت و توانمندیهای استان، بودجه استانی در سال آینده رشد داشته باشد.
نماینده مردم قم در مجلس یادآورشد: دراینباره نیازمند تحول جدی مدیریتی در استان قم هستیم تا شرایط بودجهای در آینده به سمتی برود که اجحافی در حق مردم و کارمندان قم صورت نگیرد، بهویژه اینکه متناسب با جمعیت، دستگاههای استانی نیز رشد جدی در سطح کشور نداشته است.
زاکانی تصریح کرد: موضوع توسعه قم با افزودن شهر به استان قم جهت دریافت بودجه بیشتر دارای مخالفان و موافقانی دارد و در وزارت کشور در حال بحث و بررسی کارشناسی است و باید دراینباره تصمیمی گرفته شود که به نفع مردم باشد.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت: در مورد افزودن شهر به قم پیشنهادشده کهک و جعفریه بهعنوان دو شهرستان افزوده شود تا قم از تک شهرستانی بودن خارج شود که باید در سطح ملی بررسی شود.
او افزود: متأسفانه قم فاقد چشمانداز مشخصی در مسیر توسعه است و در بررسیهای ما سندهای مختلفی جمعآوریشده، اما در تغییر مدیریتی، بسیاری از برنامهها عملیاتی نمیشود، باید الگوی بزرگی از شهر اسلامی داشته باشیم و بتوانیم بهخوبی به شهروندان و زائران خدمترسانی کنیم.
نماینده مردم قم در مجلس بیان کرد: یکی از پارامترهای مهم در توسعه جمعیت است، در استانی که بیش از یکمیلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت شامل ۹۶ درصد جمعیت شهری و پذیرای سالانه ۲۰ میلیون نفر زائر است باید در قالببندیهای بودجهای دیده شود.
زاکانی در ادامه پیرامون توجه به طرحهای نیمهکاره در قم تصریح کرد: یکی از پروژههایی که باید تعیین تکلیف شود فرودگاه قم است، دراینباره وجود فرودگاه برای قم ضروری و قطعی است و دراینباره جلساتی را با مسئولان قضائی استان جهت رفع مشکلات حقوقی برگزار کردهایم.
او عنوان کرد: بعدازآن نیز با سرمایهگذار اصلی و مدیرعامل یکی از بانکها و حتی وزارتخانه جلساتی برگزار و برای ازسرگیری عملیات عمرانی فرودگاه اعلام آمادگی شد.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت: چگونگی راهاندازی آن در دبیرخانه مجمع نمایندگان استان در حال بحث و بررسی است تا ببینیم از کدام مسیر این مسئله حل میشود تا مردم از این فرودگاه بهره لازم را ببرند.
زاکانی بیان کرد: فرودگاه مشکلات خاص خود را دارد و از چند طریق آن را دنبال میکنیم، اجرای فرودگاه میتواند آورده اقتصادی و اعتباری داشته باشد.
نماینده مردم قم در مجلس بیان کرد: برخی میگویند فرودگاه بینالمللی نزدیک قم است و کفایت میکند، اینها بهانه است و میتواند ازنظر بافتهای حاشیهای در ایجاد تفرجگاهها به لحاظ اقتصادی دارای ارزشافزوده باشد.
انتهای پیام/ح