عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغ گوشتی گفت: با توجه به برنامه وزارت جهاد مبنی بر افزایش تخصیص دان، حدود ۴۰ درصد تولید گوشت مرغ افزایش یافته است.

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه کمبودی در تولید مرغ نداریم، اظهار کرد: بنابر برنامه ریزی‌های صورت گرفته برای ایام پایانی سال ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت که با این وجود کمبودی در عرضه نداریم.

وی افزود: سال گذشته به علت ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه ریزی که اتفاق افتاد، قیمت مرغ به شدت کاهش یافت که این امر علاوه بر زیان مرغداران موجب شد بخشی از ذرت و سویا که با ارز ۴۲۰۰ تومان وارد می‌شود، عملا به چاه ریخته شود چرا که با افزایش وزن مرغ، درصد چربی بیشتر می‌شود که این موضوع به اقتصاد ملی ضربه می‌زند.

حجت وضعیت تولید مرغ را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: با توجه به شرایط کرونا و عرضه مرغ با وزن مناسب، کمبودی در عرضه نداریم و هم اکنون که در ایام پایانی سال هستیم، توزیع مرغ به میزان کافی است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه نرخ متغیر مرغ در بازار ارتباطی به تولیدکننده ندارد، بیان کرد: هم اکنون مرغ از قییمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تا بالای ۳۰ هزار تومان در مغازه‌ها عرضه می‌شود که دستگاه‌های مسئول باید بر بازار نظارت داشته باشند چرا که وظیفه تولیدکننده تنها تولید است.

وی ادامه داد: بار‌ها اعلام کرده ایم که نرخ ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومانی مقرون به صرفه نیست و ستاد تنظیم بازار بر مبنای هزینه تمام شده باید نرخ منطقی را اعلام کند تا تولید دچار چالش نشود.

وی ۲ نرخی بودن قیمت را یکی از دلایل نابسامانی بازار مرغ اعلام کرد و افزود: با توجه به ۲ نرخی یودن قیمت مرغ در بازار، مردم به امر خرید تحریک می‌شوند به طوریکه با قیمت پایین اقدام به پر کردن فریز‌های خود می‌کنند که همین امر باعث تشکیل صف‌های طولانی در شرایط کرونایی می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه مرغدار در قیمت گذاری نقشی ندارد، بیان کرد: در مواقعی که قیمت ها روند صعودی یا نزولی دارد، شرایط بازار تعیین کننده قیمت هاست، اما به طور کلی عرضه با نرخ بالای ۳۰ هزار تومان برای مصرف کننده منصفانه نیست و همواره در بحث توزیع نیاز به نظارت دارد.

وی نرخ گذاری منطقی را راهی برای پایان دادن به نا به سامانی های بازار دانست و گفت: ستاد تنظیم بازار هر چه سریع تر قیمت مصوب را بر مبنای هزینه های تولید باید اصلاح کند تا تولید کننده تعیین تکلیف خود را بداند که متاسفانه به رغم گذشت ۴ ماه از افزایش قیمت نهاده ها، اما قیمت مصوب اصلاح نشده است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومانی مرغ توجیه اقتصادی ندارد، بیان کرد: در شرایط فعلی که تولید مرغ در حال انجام است و کمبودی در عرضه وجود ندارد، صف های طولانی خرید مرغ بیانگر مشکلات توزیع و عدم اعلام نرخ منطقی و اقتصادی کالاست.

به گفته حجت، گرچه مصرف مرغ در ایام پایانی سال افزایش می‌یابد، اما با وجود ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه ریزی و استحصال حدود ۲۴۰ هزار تن گوشت مرغ با احتساب وزن ۲ کیلو برای هر قطعه جوجه کمبودی نداریم.

این مقام مسئول مصرف مرغ در ماه‌های عادی سال را ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: در ایام‌پایانی سال ۳۰ تا ۴۰ هزار تن بر میزان مصرف افزوده می‌شود که وزارت جهاد کشاورزی با افزایش تخصیص دان و سن گله از ۴۰ روز به ۴۵ روز، میزان عرضه را افزایش داده است چرا که به طور متوسط از ۱۲۰ میلیون قطعه با احتساب وزن ۲.۲ کیلو حدود ۲۶۴ هزار تن گوشت مرغ استحصال می‌شود که این امر بدان معناست که وزارت جهاد با برنامه افزایش ۵ روز دان میزان تولید را ۸۰ هزار تن و رقمی حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش داده است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغ گوشتی با بیان اینکه گرانی اخیر مرغ در بازار ارتباطی به کمبود عرضه ندارد، گفت: با کمبود عرضه مرغ، قیمت به شکل افسار گسیخته‌ای بالا می‌رود چرا که در ۲ تا ۳ روز اخیر به علت بارش برف و مسدود شدن جاده ها، امکان عرضه مرغ از استان‌ها به کشتارگاه وجود نداشت که این امر منجر به افزایش مقطعی مرغ در بازار شده است.

وی در پایان درباره اینکه احتمال افزایش مجدد قیمت طی روز‌های باقی مانده تا پایان سال وجود دارد، تصریح کرد: تمامی تولیدکنندگان برنامه ریزی کردند تا مرغ خود را در ایام پایانی سال عرضه کنند که با این وجود جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر کمبود عرضه یا افزایش قیمت در بازار وجود ندارد، هر چند ممکن است برخی مغازه‌ها قیمت‌های خود را افزایش دهند.

انتهای پیام/

برچسب ها: قیمت مرغ ، توزیع مرغ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۴ ۲۶ اسفند ۱۳۹۹
فقط صف خرید مرغ و پیش فروش قطعی
هر روز طولانی تر می شه
با این فرمان بریم می رسیم به قرعه کشی فقط با کد ملی
آخرین اخبار