فاطمه محمدی نژاد کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در سال ۱۴۰۰ شاهد تغییرات بزرگی در قسمت صندوقهای سرمایهگذاری به ویژه گسترش پیدا کردن صندوقهای درآمد ثابت و ظهور ابزارهای نوین مالی از جمله صندوقهای بخشی بودیم.
این کارشناس بازار سرمایه میگوید: صندوقهای بخشی نوعی صندوقهای قابل معامله در بورس هستند که روی سرمایهگذاری بر یک صنعت خاص تمرکز دارند. طبق آخرین ابلاغیه مصوب سازمان بورس مدیر صندوق بخشی موظف است سبد سهام صندوق بخشی را طوری بچیند که حداقل ۷۰ درصد پرتفو صندوق روی سهام یک صنعت خاص متمرکز باشد در حال حاضر در کشورهای مختلف صندوقهای بخشی در حوزههای متعدد در حال فعالیت هستند.
او در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر در کشور ما مجوز ۸ صنعت برای صندوقهای بخشی از سوی سازمان بورس صادر شده است از جمله این صنایع فلزات اساسی، سیمان. پتروشیمی، حمل و نقل، مواد دارویی، استخراج کانههای فلزی، خودرو و قطعات. بیمه و صندوقهای بازنشستگی هستند.
او میگوید: صندوقهای بخشی بیشتر مناسب سرمایهگذارانی هستند که افق مثبتی را باتوجه به شرایط و اقتصاد کشور نسبت به یک صنعت خاص دارند، اما باید به این موضوع هم اشاره کرد که صندوقهای بخشی نسبت به صندوقهای سهامی و مختلط ریسک سیستماتیک صنعت خاص را شامل میشود و نسبت به صندوقهای سهامی و مختلط ریسک بالاتری را دارند چرا که پرتفوی متنوعی ندارند و بر روی یک صنعت متمرکز هستند.
این کارشناس بازار سرمایه میگوید: در کل صندوقهای سرمایهگذاری مسیری برای سرمایهگذاری به روش غیر مستقیم برای سهامدارانی که زمان، دانش و اطلاعات کافی از بازار ندارد محسوب میشوند صندوقهای بخشی هم از جمله این ابزارهاست.
گفتنی است، در ۱۹ دی ماه آمارهای اداره تحلیلهای اقتصادی و ریسک سازمان بورس، نشان میدهد؛ خالص ارزش دارایی صندوق های بخشی به مرز ۵۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.