مریخ‌نورد پرسویرنس ناسا روی سطح مریخ نشسته و قرار است بزرگ‌ترین جستجوی تاریخ برای آثار حیات در گذشته مریخ را پی بگیرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با وجود همه‌گیری کرونا، سال ۲۰۲۰ به طرزی شگفت‌انگیز برای دنیای فضا و فناوری‌های مرتبط به آن هیجان‌انگیز بود. به همین ترتیب ۲۰۲۱ هم جذاب به نظر می‌رسد. در سال گذشته دیدیم که ماموریت‌هایی راهی مریخ شدند، اسپیس‌ایکس اولین (و دومین) پرواز فضایی انسانی را برای ناسا انجام داد و ماموریت‌هایی از ماه و سیارک‌ها نمونه‌هایی به زمین آوردند.

در سال ۲۰۲۱ انتظار ماموریت‌هایی را داریم که از این هم هیجان‌انگیزتر هستند، برای مثال یک تلسکوپ فضایی که ارسالش به فضا تا همین الان هم به اندازه‌ی کافی عقب افتاده و همچنین ادامه روند توسعه در پرواز‌های فضایی خصوصی! این‌ها بخشی از چیز‌هایی هستند که منتظرشان هستیم.

هیجان

فرود ماموریت‌های مریخ

۲۰۲۱ با رسیدن سه ماموریت به مریخ آغاز شده است. مریخ‌نورد پرسویرنس ناسا روی سطح مریخ نشسته و قرار است بزرگ‌ترین جستجوی تاریخ برای آثار حیات در گذشته مریخ را پی بگیرد. تا ۳ ماه آینده قرار است مریخ‌نورد «تیان‌ون-۱» چین نیز به پرسویرنس ملحق شود. با این که این مریخ‌نورد هم در ماه فوریه به مریخ رسیده است؛ اما قرار است پیش از فرود مدتی در مدار مریخ باقی بماند.

ماموریت «امید» امارات متحده نیز در فوریه در مدار مریخ قرار می‌گیرد. این اولین ماموریت فضایی یک کشور عربی در ارتباط با مریخ است و یکی از اهدافش مطالعه اقلیم و آب و هوای سیاره‌ی سرخ است.

 ماجرا‌ها

تلسکوپ فضایی جیمز وب

آیا پس از تعویق‌های متوالی بالاخره می‌توانیم شاهد پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) متعلق به ناسا، ESA و سازمان فضایی کانادا در سال ۲۰۲۱ باشیم؟ خوشبختانه این‌طور به نظر می‌رسد، چرا که پرتاب این تلسکوپ، که جانشینی برای تلسکوپ فضایی هابل است، با یک راکت آریان ۵ برای ۳۱ اکتبر ۲۰۲۱ برنامه‌ریزی شده.

این تلسکوپ پیچیده در فاصله‌ی ۱.۵ میلیون کیلومتری از زمین قرار خواهد گرفت، جایی که چشم‌اندازی درخشان و بی‌سابقه از جهان هستی را در نور فروسرخ برایمان به ارمغان می‌آورد. تنها مشکل کوچک این است که این تلسکوپ در وهله‌ی اول باید به فضا برسد!

راکت‌های جدید

راکت‌های جدید

در کنار استارشیپ، سال ۲۰۲۱ می‌تواند سالی باشد که پرتاب موفقیت‌آمیز چندین راکت دیگر را نیز برای اولین بار ببینیم. برجسته‌ترین این‌ها سیستم پرتاب فضایی (SLS) ناسا، با هدف بردن دوباره فضانوردان به ماه در سال ۲۰۲۴، است. هرچند با روی کار آمدن دولت بایدن آینده این راکت و برنامه «آرتمیس» نامعلوم خواهد بود.

علاوه‌بر این، انتظار داریم شاهد تلاشی دیگر از «ویرجین اربیت» باشیم. این احتمال نیز وجود دارد که ۲۰۲۱ سال اولین پرواز‌ها برای راکت مداری «نیو گلن» متعلق به «بلو اوریجین»، راکت ولکان متعلق به اتحاد پرتاب (ULA) و راکت آریان ۶ متعلق به آریان‌اسپیس باشد.

 فضایی

تلاش بوئینگ برای فرستادن انسان به فضا

در حالی که در سال ۲۰۲۰ شاهد اولین و دومین پرتاب انسان با کرو دراگونِ اسپیس ایکس بودیم، قرار بود چنین پرتاب‌هایی را از استارلاینر بوئینگ نیز ببینیم که بودجه آن تحت همان برنامه ناسا تامین می‌شد. هرچند مشکلاتی که برای فضاپیما در پرواز آزمایشی در دسامبر ۲۰۱۹ به وجود آمد به این معنی بود که پرواز‌های انسانی باید تا زمان برطرف شدن مشکل‌ها به تعویق می‌افتادند.
با این فرض که به زودی شاهد پرواز موفقیت‌آمیز در آزمایش دوم خواهیم بود، می‌توانیم اندکی بعد در همین سال به تماشای اولین پرتاب فضانوردان با استارلاینر بوئینگ بنشینیم!


بیشتر بخوانید

اسپیس‌ایکس دوباره و دوباره انسان پرتاب می‌کند

درحالی که بوئینگ برای اولین پرتاب انسان خود برنامه می‌ریزد، اسیپیس‌ایکس قصد دارد برای سومین بار این کار را با ماموریت کرو-۲ در مارچ ۲۰۲۱ انجام دهد. اعضای این پرواز فضانوردان ناسا شین کیمبورو و مگان مک‌آرتور، فضانورد ژاپنی آکیهیکو هوشیده و فضانورد ESA توماس پسکه خواهند بود.

اسپیس‌ایکس همچنین برای کرو-۳ در اکتبر برنامه دارد، و حتی ممکن است چند پرواز انسانی تجاری نیز با کرو دراگون انجام بدهد که تام کروز مسلما در یکی از آن‌ها حضور خواهد داشت!

ماجرا‌های فضایی ۲۰۲۱ + تصاویر

ماموریت‌های ماه

انتظار می‌رود امسال چندین ماموریت به قصد ماه پرتاب شوند. یکی از آن‌ها، در جولای، ماه‌نشین پرگرین متعلق به استروبوتیک است که برنامه دارد در ناحیه‌ای از ماه به نام لاکوس مورتیس فرود بیاید.

انتظار می‌رود یک ماموریت خصوصی از شرکت Intuitive Machines در تابستان ۲۰۲۱ با یک ماه‌نشین به نام نوا-سی پرتاب شود و احتمالا در سال ۲۰۲۱ شاهد این باشیم که هند ماموریت چاندرایان-۳ را پرتاب کند، دومین تلاش برای فرود روی ماه بعد از سقوط ماه‌نشین ویکرام در ماموریت چاندرایان-۲ در ۲۰۱۹!

 فضایی + تصاویر

پرتاب لوسی

در ادامه امسال، در یک پنجره سه هفته‌ای که از ۱۶ اکتبر آغاز می‌شود، شاهد پرتاب یک فضاپیمای جدید ناسا با نام لوسی خواهیم بود، ماموریتی هیجان‌انگیز برای مطالعه‌ی سیارک‌های تروجانی مشتری. لوسی ۱۲ سال صرف سفر و مطالعه‌ی شش تا از این سیارک‌ها خواهد کرد: اولین ماموریت تاریخ برای مطالعه سیارک‌های تروجانی.

مطالعه این سیارک‌ها، که مدارشان با مشتری یکی است، فرصت‌های شگفت‌انگیزی برای علم فراهم می‌کند که پنجره‌ای خواهد بود به سمت یکی از گروه‌های سیارکی کمتر شناخته شده در منظومه خورشیدی‌مان.

تصاویر

بقیه‌ی ماجرا‌ها

ماموریت اوزیریس-رکس ناسا سیارک بنو را در مارچ ۲۰۲۱ به همراه مقادیری نمونه که از سطح حفاری آن کرده، ترک خواهد کرد و در سال ۲۰۲۳ به زمین خواهد رسید. همچنین در مارس، سیارک آپوفیس از فاصله‌ی ۱۶.۹ کیلومتری زمین عبور خواهد کرد. این آخرین باری است که می‌توانیم قبل از سال ۲۰۲۹ که از فاصله‌ی بسیار نزدیک‌تری عبور می‌کند، آن را مشاهده کنیم.

در ماه جولای باید شاهد پرتاب فضاپیمای تست تغییر مسیر سیارک دوتایی (DART) باشیم. ماموریتی از ناسا برای تمرین دور کردن یک سیارک از زمین. همچنین در جولای قرار است ماموریت جونوی ناسا در مشتری به پایان برسد. گرچه احتمال دارد که ماموریت برای کاوش قمر‌های مشتری تمدید شود.

چندین ماموریت برنامه دارند امسال از کنار زهره عبور کنند، شامل مدارگرد خورشیدی ESA و فضاپیمای بپی‌کلومبو و کاوشگر خورشیدی پارکر متعلق به ناسا. انتظار می‌رود چین در مقطعی در سال ۲۰۲۱ هسته اصلی با نام تیان‌هه را برای ایستگاه فضایی آینده‌اش، تیان گونگ ۳ پرتاب کند!

رصدخانه «ورا سی. روبین» برای اولین بار در میانه ۲۰۲۱، قبل از آغاز عملیات کامل در اکتبر ۲۰۲۲، کیهان را رصد خواهد کرد؛ و دیده‌بان سیارک نزدیک به زمین ناسا (NEA Scout) نیز طبق برنامه در اواخر ۲۰۲۱ پرتاب خواهد شد، که تلاش خواهد کرد از کنار یک سیارک نزدیک به زمین با نام ۱۹۹۱ VG عبور کند.

منبع:دیجیاتو

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.