به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عنایتالله رحیمی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی با تاکید بر لزوم تلاش برای جذب کامل اعتبارات مصوب در بخش جهش تولید استان گفت: دستگاههای اجرایی و حاکمیتی بایستی به گونهای عمل کرده باشند که شعار سال محقق شود و مردم امیدوار به فعالیت خادمین شوند، تلاشهای خوبی صورت گرفته، اما در برخی مواقع شاهد سستیهایی هستیم که قابل قبول نیستند.
او افزود: قطعا همگی ما نزد خداوند، قانون و مردم مسئولیت داریم و بایستی از این روزهای مسئولیت نهایت خدمت به مردم را انجام دهیم که غیر از این موجب حسرت و خسران در دنیا و آخرت خواهد بود.
استاندار فارس تصریح کرد: امسال در حوزه پروژههای عمرانی تلاشهای خوبی صورت گرفته است که سازمان برنامه و بودجه و مجموعه دستگاههای اجرایی ۲۷۵ میلیارد تومانی که تقریبا ۹.۸ درصد از اعتبارات در سطح کشور بوده و اینکه توانستند این مبلغ مصوب را جذب کنیم و ما رتبه دوم کشور هستیم. همچنین ۸۲ میلیارد تومانی که برای کمکهای فنی و اعتباری در نظر گرفته شده در این بخش باید به صورت کامل جذب شود.
او افزود: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید اقدامات خوبی در حل مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی انجام داده که نیازمند معرفی و اطلاع رسانی خدمات دولت تدبیر و امید توسط متولیان امر است.
نماینده عالی دولت در استان فارس فعال سازی معادن غیر فعال را از دیگر فعالیتهای موفق در این زمینه عنوان کرد و گفت: بیش از ۱۷ کیلومتر مربع اکتشافات در دستور وار قرار گرفته، همچنین باید از ظرفیتهای بالای این بخش کامل بهره گیری کرد و در این زمینه به روشهای نوین بهره برداری نیازمندیم.
رحیمی بیان کرد: برخی واحدهای تولیدی در استان درگیر مسائل بانکی، بیمه ای، منابع طبیعی، زیست محیطی و ... بودند که در این زمینه کارگروه رفع موانع تولید با پایش توانستند قسمت زیادی از واحدها را احیاء و به چرخه تولید بازگردانند.
او با تاکید بر لزوم تکمیل طرحهای مصوب شده در این زمینه خاطر نشان کرد: طرحهای آبرسانی از جمله مخزن تل حسین آباد باید تکمیل شود تا سال آینده با مشکل کم آبی مواجه نباشیم.
رحیمی همچنین با بیان اینکه تاخیر در روند اجرایی عملیات ساخت پروژه ها، موجب افزایش قیمتها و ضررو زیان برای کارفرمایان و پیمان کاران میشود، بر تسریع ساخت پروژه پل برین جهت کاهش تلفات انسانی در این محور تاکید کرد.
استاندار فارس گفت: تعهد ایجاد اشتغال ما ۵۳ هزار شغل بوده که از این تعداد تاکنون ۳۳ هزار شغل محقق شده و باید اشتغال طرحهای عمرانی نیز در آن محاسبه شود.
رحیمی با بیان اینکه بانکها اعتبارت مردمی در اختیار دارند و به همین دلیل نسبت به منافع عمومی تعهد دارند تصریح کرد: بانکها باید به دنبال مشتریان اثر گذار باشند و تولید کنندگان راحمایت و هدایت کنند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه فارس از انعقاد و امضای ٧١۵ میلیارد تومان قرارداد میان بانکهای عامل و دستگاههای اجرایی استان (صمت و جهاد کشاورزی) در راستای اجرای طرحهای مقاومت اقتصادی خبر داد.
حسن نوروزی گفت: بیش از ۱۰ طرح و پروژه اقتصاد مقاومتی در استان به عنوان پروژههای اولویت دار استان معرفی شده و اعتبارات دولتی برای این طرحها در نظر گرفته شده است.
او ادامه داد: سیستان و بلوچستان دومین استان کشور در دریافت اعتبارات اقتصاد مقاومتی است و استان فازس نیز توانسته بالغ بر ٢۵٧ میلیارد تومان در تخصیص اعتبارات داشته باشد.
نوروزی با اشاره به اینکه دولت مجوز صدور اسناد خزانه اسلامی را کسب کرده است، یادآور شد: براساس برنامهریزیهای انجام شده، مقرر شده بود در سال ٩٩ بالغ بر ۹۰۰ میلیارد تومان طرح توسط دستگاههای اجرایی به بانک معرفی شوند.
او بیان کرد: این طرحها دارای سه درصد سود پرداختی توسط دولت است و ٨٢ میلیارد تومان به فارس یارانه دولتی اختصاص داده میشد، اما تاکنون این یارانه تولیدی به فارس اختصاص داده نشده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه فارس عنوان کرد: ۶۶۵ میلیارد تومان طرح توسط بخش اقتصادی به بانکها معرفی شده و قرارداد فی مابین نیز امضا شده است و این پیشبینی وجود دارد که تا پایان امسال این میزان به ٧١۵ میلیارد تومان قرارداد میان بنگاههای اقتصادی و بانک افزایش یابد.
حمیدرضا ایزدی رئیس سازمان صمت استان فارس هم تصریح کرد: یکی از اقدامات اساسی این سازمان در راستای تحقق شعار سال، احیای واحدهای تولیدی و صنعتی بوده است و با استفاده از ظرفیت کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید حدود ۱۲۵۵ واحد صنعتی را مورد پایش قرار دهیم.
او با اشاره به توسعه واحدهای صنعتی از جمله طرح توسعه ذوب آهن پاسارگاد، آلمینیوم جنوب، کربن سدیم و ... ادامه داد: تکمیل واحدهای نیمه تمام در اولویت کاری این سازمان بود و در سال جاری ۲۲۱ واحد با اشتغال ۲ هزار و ۵۳۴ نفر را احیاء کنیم و از وضعیت تعطیل به وضعیت فعال ببریم که ۱۶۶ در شهرک و ۱۵۵ واحد خارج از شهرک قرار داشتند.
ایزدی عنوان کرد: در بخش معدن حدود ۲۰۰۰ محدوده بلوکه شده استان آزاد سازی، تعیین و تکلیف شده و بیش از ۴١ معدن در استان فعال شده و تا پایان امسال هم تکلیف قانونی فارس که آزاد سازی ۴٩ معدن است، اجرایی خواهد شد. همچنین ۷۰ درخواست صدور اکتشاف را در کارگروه تعامل بررسی که از این تعداد ۳۵ فقره تعیین تکلیف و مجوز برای آنها صادر شده است.
به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس ١٩ بهره بردار نیز صاحب امتیاز معدنی شدهاند.
او تصریح کرد: از ابتدای مهرماه تا کنون ۳۵ فقره پروانه فعالیت واحدهای معدنی صادر و ۱۰۰ اخطار به معادن غیر فعال داده شده است.
انتهای پیام/