دانشمندان سوئدی با مشاهده دقیق حرکت بال پروانه‌ها الگوی جدیدی برای ساخت جت‌ها و هواپیما‌های بدون سرنشین ارائه دادند.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان با تجزیه و تحلیل نحوه پرواز سریع پروانه‌ها در آزمایش تونل باد، جزئیات جدیدی را در مورد چگونگی فرار حشرات از دست شکارچیان کشف کردند.

مکانیک بال‌های پروانه‌ها به گونه‌ای است که می‌توانند آن‌ها را به سرعت به جلو هدایت کنند، محققان امیدوارند که از این شناخت برای طراحی هواپیما‌های کوچک استفاده کنند. این کشف نتیجه تحقیقاتی است که در دانشگاه لوند سوئد انجام شده است، جایی که دانشمندان با مطالعه ضربات بال آن‌ها هنگام آزمایش در تونل باد، اسرار پرواز پروانه‌ها را جستجو کردند.

این دانشمندان توضیح دادند: سازوکار حرکت بال‌های پروانه‌ها بسیار پیشرفته‌تر از آن است که تصور می‌کردیم و جذاب است. پروانه‌ها وقتی برای فرار از دست شکارچیان مجبور به استفاده از سرعت زیاد می‌شوند که از تکنیک خاصی بهره مند می‌شوند.

مکانیسم حرکت روبه بالای بال پروانه‌ها و عملکرد آن تقریباً ۵۰ سال توسط دانشمندان نظریه پردازی شده بود، اما اکنون فقط محققان سوئدی توانسته اند آن را عملی مشاهده کنند. در همین حال مشخص شد که حرکت رو به پایین بال باعث می‌شود پروانه‌ها بیش از آنکه به زمین بیفتند در هوا بمانند. محققان با ایجاد بال‌های مکانیکی با شکل و انعطاف پذیری بال‌های پروانه، این یافته‌ها را بنا کردند.

کریستوفر جوهانسون، نویسنده این مطالعه، می‌گوید: اندازه گیری‌های ما نشان می‌دهد که ظرفیت ایجاد شده توسط بال‌های انعطاف پذیر ۲۲ درصد بیشتر و کارایی آن  ۲۸ درصد بهتر از  بال‌ها سفت و محکم است.

دانشمندان قبلاً با مطالعه بر روی حیوانات در حال پرواز، راز‌هایی را گشوده اند که منجر به تولید هواپیما‌هایی با آیرودینامیک بهبود یافته شد.  به همین ترتیب، نویسندگان این مطالعه جدید معتقدند که می‌توان از این یافته‌ها برای بهبود عملکرد پرواز هواپیما‌های بدون سرنشین کوچک استفاده کرد.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.