یک جراح کلیه و پروستات با اشاره به پیشگیری و درمان بیماری‌های کلیوی توضیحاتی ارائه کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریزاد اقبالی - رضا مطیعی، جراح کلیه و پروستات با حضور در برنامه طبیب با اشاره به مشکلات کلیوی به خصوص کراتینین کلیه گفت: «کراتینین کلیه یک شاخص سم کلیه است که اگر تصفیه خون در آن مرحله درست انجام نشود، کراتینین عود می‌کند و در این صورت کلیه به درستی کار خود را انجام نمی‌دهد. در مرحله اول حجم زیادی از خون برای تصفیه وارد کلیه می‌شود که بیشترین عود کراتینین در این مرحله یعنی قبل از ورود به کلیه اتفاق می افتد. برای مثال، بیماری که دچار عفونت اسهال و استفراغ شده باشد، به دلیل این که حجم مایع خون بدن کاسته می‌شود، کراتینین کلیه بالا می‌رود؛ اما به صورت گذرا بوده و بعد از تشخیص پزشک با تزریق سرم، کراتینین نرمال می‌شود.»

رضا مطیعی با اشاره به آسیب‌های وارد شده به پارانشیم کلیه اظهار کرد: «علت‌هایی که باعث آسیب به پارانشیم یا دیواره دستگاه کلیه می‌شود، مصرف دارو‌های مکرر مسکن است. افرادی که دچار بیماری میگرن هستند و به صورت متداول از مسکن‌ها استفاده می‌کنند، بیشتر دچار عود کراتینین کلیه می‌شوند. زمانی که کراتینین کلیه به بالاترین میزان خود می‌رسد، بیمار باید دیالیز شود؛ چه بسا که در برخی موارد گذرا و در برخی موارد بیمار را با شرایط خطرناکی روبه رو می‌کند.»

این جراح کلیه و پروستات استفاده از مایعات در وعده‌های غذایی را یکی از راه‌های مهم جلوگیری از عود کراتینین دانست و ادامه داد: «کسانی که در هر دو کلیه سنگ سازی دارند و یا یکی از کلیه‌ها نسبت به دیگری کوچک است، به دلیل این که اختلال در جریان ادراری ایجاد می‌کند و علل اصلی آن عود کراتینین بوده، باید هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنند. کیست‌ها طبقه بندی شده هستند و کیست‌های ساده در طبقه بندی اول با نام کیست خوش خیم قرار می‌گیرند که هیچ خطری برای بیمار ندارد و تنها دچار خونریزی می‌شوند. کیست‌های نوع دو کیست‌هایی از طبقه ساده هستند و تنها دیواره ضخیمی دارند که این نوع نیز خطری ندارد؛ اما باید هر شش ماه یک بار سونوگرافی انجام دهند.»

جزئیات بیشتر را در فیلم زیر مشاهده کنید:

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار