به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، سرنوشت حقوق بازنشستگی بعد از فوت یکی از موضوعاتی است که بسیاری از خانوادهها بعد از فوت سرپرست خانوار در مورد چند و چون آن سوال میپرسند و میخواهند بدانند که آیا حقوق بازنشستگی بعد از فوت همچنان پرداخت میشود یا خیر؟
اساسا یکی از مزایای بیمه این است که بیمه شده برای افراد تحت تکفل خود نیز امتیازات بسیاری فراهم خواهد کرد. این امتیازات نه تنها در زمان حیات بلکه حتی بعد از فوت سرپرست خانوار و بیمه شده اصلی نیز باقی میماند و بازماندگان میتوانند از برکات آن بهرهمند شود.
اما شرایط گرفتن حقوق چیست و چه کسانی می توانند از این حقوق استفاده کنند؟
چه بازماندگانی می توانند حقوق مستمری دریافت کنند؟
الف) دریافت حقوق مستمری از مرد
زوجه دائم بیمهشده متوفی، زمانی که شوهر اختیار نکرده است.
همسران بیمهشده متوفی که شوهر اختیار نمودهاند (عقد دائم) در صورت فوت شوهر دوم، توسط تأمین اجتماعی مجدداً به آنها مستمری پرداخت خواهد شد.
فرزندان متوفی در صورتی که سن آنان کمتر از هجده سال تمام باشد و یا منحصراً به تحصیل اشتغال داشته باشند یا به علت بیماری یا نقص عضو طبق گواهی کمیسیون پزشکی موضوع ماده ۹۱ این قانون قادر به کار نباشند.
از تاریخ تصویب این قانون، حقوق وظیفه و مستمری موضوع تبصره ۲ ماده واحده قانون اجازه پرداخت وظیفه و مستمری وراث کارمندان مصوب آذر ماه ۱۳۳۸ در مورد ورثه ذکور (پسر) تا پایان بیست سالگی و چنانچه به موجب مدارک مثبته در یکی از دانشگاهها یا مؤسسات آموزشی رسمی عالی مشغول تحصیل باشند تا پایان بیست و پنج سالگی قابل پرداخت خواهد بود.
حقوق وظیفه سهم فرزندان و نوادگان اناث (دختر) تمام مستخدمان وزاتخانهها و مؤسسات و شرکتهای دولتی و شهرداریها و همچنین سازمانهای دولتی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است و مشمولین قانون استخدام نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و قانون تأمین اجتماعی که طبق قوانین و مقررات مربوطه برقرار شده یا بشود با رعایت تمام قوانین و مقررات مورد عمل به شرط نداشتن شوهر وشغل قابل پرداخت است.
ب) دریافت حقوق مستمری از زن
شوهر مشروط بر این که اولاً تحت تکفل زن بوده ثانیاً سن او از شصت سال متجاوز باشد یا طبق نظر کمیسیون پزشکی موضوع ماده ۹۱ این قانون ازکارافتاده بوده و در هرحال مستمری از سازمان دریافت نکند.
فرزندان در صورت داشتن شرایط زیر از حقوق مادرشان که فوت شده است استفاده می کنند:
الف) پدر آنها در قید حیات نبوده یا واجد شرایط مذکور در بند اول این ماده باشد و از مستمری دیگری استفاده نکند.
ب) سن آنها کمتر از هجده سال تمام باشد و یا منحصراً به تحصیل اشتغال داشته باشند تا پایان تحصیل و یا به علت بیماری یا نقص عضو طبق گواهی کمیسیون پزشکی موضوع ماده ۹۱ این قانون قادر به کار نباشند.
پدر و مادر دختری که فوت شده است، در صورتی که اولاً تحت تکفل او بوده ثانیاً سن پدر از شصت سال و سن مادر از پنجاه و پنج سال تجاوز کرده باشد و یا آن که به تشخیص کمیسیون پزشکی موضوع ماده ۹۱ این قانون ازکارافتاده باشند و در هرحال مستمری از سازمان دریافت ندارند.
به هر حال حقوق بعد از فوت برای بازماندگان بر سر جای خودش باقی میماند و بازماندگان میتوانند با خیال راحت از آن استفاده کنند.
گرچه شرایطی برای بهره مندی از این حقوق تدارک دیده شده است، اما در حالت کلی اصل بر پرداخت حقوق بازنشستگی بعد از فوت مستمری بگیر به بازماندگان است؛ از همین جهت است که رد کردن بیمه در روزهای جوانی برای تامین نیازهای روزهای پیری، از کار افتادگی و حتی مرگ یکی از مهم ترین اقداماتی است که هر فرد زندهای باید در زندگی خود انجام دهد.
انتهای پیام/ش